Beauty

Mijn skincare routine #2 | Merken en producten

15 juni 2023

mijn skincare routine producten lente/spring 2023

Ik krijg heel erg vaak de vraag of ik mijn huidverzorgingsroutine wil delen. Jazeker, heel erg leuk zelfs! Maar omdat het in één artikel wel heel erg veel informatie zou worden, besloot ik het in tweeën te delen. Vorige week kwam online welke holy grail ingrediënten ik graag terug zie in mijn ‘age well’ skincare routine en het stappenplan dat ik gebruik. Als vervolg hierop deel ik vandaag welke merken en producten ik op dit moment gebruik. Jep, bereid je maar weer voor op veel skintalk en mooie producttips!

skinfluencer, skincarejunkie, 38

Mijn skincare routine | Deze merken en producten gebruik ik

Mijn huid

Goed om te weten: ik ben 38 jaar, heb een wat drogere huid en wat beginnende lijntjes en rimpeltjes. Daarnaast heb ik soms wat hormonale onzuiverheden rondom mijn kingebied, wat rest-melasma onder mijn ogen/op mijn jukbeenderen door de combinatie van zwangerschappen en zon en is mijn main focus een gehydrateerde, plumped en frisse huid en een gezonde, sterke huidbarrière.

mijn skincare routine producten lente/spring 2023

Reinigen

Ik gebruik het allerliefst een reinigingsolie of een reinigingsbalsem in de avond omdat dit simpelweg alle make-up, restjes SPF en vuil in één keer verwijdert, zonder dat het mijn huid uitdroogt. Zelfs longlasting foundation en waterproof mascara is hierbij geen enkel probleem. Je neemt een klein beetje product, verwarmt dit in je handen, masseert dit zachtjes over je droge gezicht heen inclusief je oogleden, na korte tijd pak je wat water waardoor dit type producten een soort milky substantie krijgt en vervolgens kan je het met de hulp van een washandje en lauw water zo van je gezicht vegen.

– Ik gebruik de Heimish All Clean Balm die ik ook al eens eerder heb gehad, zie deze uitgebreide review. Het is dus zeker een heel erg fijn product die ik iedereen met een normale tot behoorlijk droge huid kan aanraden om eens te proberen.
– Na deze reiniging gebruik ik de Bioderma Sensibio H2O AR micellaire lotion om eventuele laatste restjes te verwijderen, de huid op te frissen en alvast te hydrateren als voorbereiding op de overige producten.

mijn skincare routine producten lente/spring 2023

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur is zowel in de ochtend als in de avond een tweede stap in mijn huidverzorgingsroutine. Dit is een ingrediënt waar mijn huid heel erg goed op reageert; ze drinkt het op en kan met alles gecombineerd worden. Het zorgt voor een diepe hydratatie, geeft een plumped skin, pakt (droogte)lijntjes aan, helpt de huid een mooie glow te krijgen.. Love it!

– Ik gebruik The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 als hyaluronzuurserum die goed z’n werk doet en ook nog eens heel betaalbaar is. Je brengt deze jelly-water-textuur het beste aan op een nog vochtige huid van het reinigen en/of de lotion en enkele druppels is meer dan voldoende.

mijn skincare routine producten lente/spring 2023

Avond | Skin Cycling

Sinds een paar maanden doe ik in de avond aan Skin Cycling. Kortgezegd betekent het dat je per ochtend- of avondroutine niet meer dan één ‘actief’ ingrediënt gebruikt en deze door de week heen met elkaar afwisselt. Ik gebruik deze producten dus nooit op één avond achter of over elkaar heen, maar wissel ze af naar waarvan ik op dat moment denk dat mijn huid het het meest nodig heeft:

– retinol: CKD Retino Collagen intensive cream
– exfoliant: Medik8 Press & Clear Exfoliating 2% BHA exfoliant of Pixi Glow Tonic (AHA)
– niacinamide: The Ordinary Niacinamide 10% + Zinc 1%.

Na het aanbrengen van één van deze actieve producten sluit ik mijn avondroutine af met een wat vollere crème of gezichtsolie, zoals de Heimish Matcha Biome Intensive Repair Cream of de heerlijke Esse Protect Oil. Beide echt enorme aanraders voor de droge en gevoelige huidjes.

mijn skincare routine producten lente/spring 2023

Ochtendroutine

Mijn ochtendroutine is in enkele minuten gedaan. Ik breng dan namelijk de volgende vier stappen achter elkaar aan:

1. Reinigen en opfrissen met Bioderma Sensibio H2O AR micellaire lotion
2. Diep hydrateren met The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5
3. Een vitamine C serum (The Ordinary Ascorbyl Tetraisopalmitate Solution 20% in Vitamin F) in een lichte redelijk ‘droge’ olietextuur
4. SPF (Mixsoon Centella Sun Cream SPF50+) in een goede laag op mijn gezicht, hals, nek (zeker wanneer ik een staartje of knotje draag), decolleté en oorschelpen.

Natuurlijk gaan er producten op en wissel ik daardoor wel eens van merk. Maar, ik probeer daarmee bij iedere stap heel erg goed op te letten dat de focus ligt op de key ingredients waar mijn huid goed op reageert. Er zijn op dit moment wel weer wat producten redelijk leeg aan het gaan en er staan alweer vervangende producten klaar om getest te worden.. Blijft leuk :)

–> Bij vragen over skincare of specifieke producten: just ask, dan beantwoord ik ze graag!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bieke
  Reply Bieke 15 juni 2023 at 21:19

  Mijn lievelingsartikels 😊 je huid ziet er top uit ❤️

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 juni 2023 at 21:22

   Ahhh, wat heerlijk om te horen want ik kan uren volkletsen over huidverzorging :) Dankjewel voor je compliment!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.