Beauty

How to | 6 tips voor een stevigere en strakkere huid

4 juni 2023

strakkere huid tips lichaam, benen, buik, armen, coolsculpting

Onzekerheden hebben we allemaal, zeker nu er weer zomerse temperaturen zijn en we minder bedekkende kleding dragen en er meer huid zichtbaar is. Wanneer je bijvoorbeeld wat ouder wordt, je zwanger bent geweest of flink bent afgevallen kan je huid op je armen, benen en buik minder stevig zijn dan je zou willen, hoe gezond je lifestyle ook is en hoeveel je ook traint en sport. Maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen voor een stevigere en strakkere huid. Ik deel een aantal tips met je!

‘Lees ook: Health | Tips voor meer energie in de ochtend.’

strakkere huid tips lichaam, benen, buik, armen, coolsculpting

6 tips voor een strakkere huid

1. Love your body

Dit is toch wel dé belangrijkste tip waar je het meeste aan gaat hebben: wees realistisch en omarm je rondingen, je huid en het ouder worden. Leer te kijken naar jezelf, verzorg jezelf zowel van binnen als buiten en wees lief voor jezelf. Misschien niet de meest eenvoudige tip, want sommige onzekerheden en de oorzaken ervan liggen gevoelig of diep, maar je gaat jezelf er een groot cadeau mee doen. Hoe verder je komt in dit proces van meer zelfliefde hoe minder last je zal hebben van onzekerheden en dat zal je gaan uitstralen: een mooie, zelfverzekerde en stralende persoonlijkheid van iemand die lekker in haar vel zit. Daar kan geen behandeling of product tegenop!

2. Laten doen | CoolSculpting

Er zijn een heleboel behandelingen die je een handje kunnen helpen, ook zonder dat er een operatie aan te pas hoeft te komen. Er bestaan steeds meer mooie en interessante technieken die je kunnen ondersteunen om de huid van je lichaam strakker en steviger te maken. Eén van de behandelingen die inmiddels al een aantal jaar heel populair is, is CoolSculpting. Kortgezegd is dit “een niet-chirurgische behandeling die vetcellen selectief bevriest en ze op een natuurlijke manier uit je lichaam laat verdwijnen”. Met behulp van geavanceerde technologie wordt het vetweefsel in specifieke probleemgebieden gekoeld, waardoor de vetcellen worden afgebroken zonder schade aan te richten aan omliggend weefsel. Hierna zal je lichaam deze cellen op een natuurlijke manier afvoeren, waardoor je een merkbare verbetering van vetverlies zal ervaren. Bovendien heeft CoolSculpting (ook wel cryolipolyse genoemd) hiermee nog een voordeel: je lichaamscontouren en de huid zal strakker en mooier gevormd zijn.

3. Van binnenuit | Collageen

Er zijn een aantal supplementen die je in kan nemen die ook bijdragen aan het verstevigen en strakker maken van je huid. Denk bijvoorbeeld aan collageen peptiden. Collageen zorgt in de huid voor de stevigheid ervan en werkt samen met het eiwit elastine, dat op haar beurt weer zorgt voor een goede elasticiteit van de huid. Collageen wordt van nature aangemaakt door je lichaam, echter neemt dit af naarmate we ouder worden; vanaf ons 25e levensjaar neemt de aanmaak met zo’n 1-2% per jaar af. En dat merk je aan onder andere het ontstaan van lijntjes en rimpeltjes en een minder elastische en stevige huid. Bovendien zorgen stress, ongezond eten, alcohol drinken en zonschade voor extra afbraak van collageen. Je kan de natuur dus zeker een handje helpen door een collageensupplement in te nemen.

4. Dry brushing

Het is de laatste jaren steeds meer in opkomst, maar nog altijd niet heel erg bekend in Nederland. En dat terwijl het zoveel voordelen heeft voor je huid! Dry brushing betekent letterlijk ‘het droog borstelen van je huid’ en heeft – zeker op de huid van je lichaam – een aantal heel fijne voordelen; het verwijdert dode huidcellen en helpt ingegroeide haartjes en strawberry legs te verminderen, maar bovenal bevordert het de bloedsomloop waardoor je lichaam afvalstoffen beter af kan voeren en draagt dit samen met de massage van de handeling bij aan een stevigere en strakkere huid. Zoals je in bovenstaande video ziet is het een relatief eenvoudige handeling die je in een paar minuten kan uitvoeren.

strakkere huid tips lichaam, benen, buik, armen, coolsculpting

5. Verstevigende crèmes

Verwacht geen wonderen – je smeert jezelf echt niet in korte tijd in een strakker lijf – maar het draagt zéker bij in het geheel. Er bestaan veel soorten verstevigende crèmes met interessante ingrediënten die je huid beloven steviger en strakker te maken en cellulite (de welbekende sinaasappelhuid) te kunnen verminderen. Maar ook hierbij geldt: consistent zijn én de juiste aanbrengtechniek doen wonderen. Dus niet alleen smeren, maar echt inmasseren zodat je huid die oppepper krijgt en aan het werk gezet wordt en de werkzame bestanddelen nog beter hun werk kunnen doen. Door regelmatig je huid in te smeren, te hydrateren en te voeden zal deze in ieder geval zachter en meer soepel aan gaan voelen en er beter uit gaan zien.

–> Niet te vergeten: bescherm je huid ook tegen de schadelijke effecten van de zon door deze in te smeren met zonbescherming met minimaal SPF30 wanneer je de zon in gaat met ontblote huid. UV-straling draagt bij aan beschadiging van de elastinevezels in je huid én aan een versnelde huidveroudering, met als resultaat onder andere een minder stevige en slappere huid.

6. Sporten

Je kan er eigenlijk niet onderuit: kom in beweging! Niet alleen goed voor je algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid, maar ook goed voor een steviger en strakker lichaam. Het zorgt namelijk voor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof naar de lichaamscellen en bevordert een goede doorbloeding. Bovendien geven getrainde spieren onze huid meer ondersteuning, dus vergeet ook zeker niet het effect van krachttraining. Daarnaast zouden vooral yoga, stevig doorwandelen en zwemmen een positief effect hebben op de huid.

Besef je wel, het kan echt wel even duren voordat je verschil gaat merken en je huid strakker en steviger wordt. Maar als je consistent bent ga je echt wel verschil merken met bovenstaande tips voor een strakkere huid. Met nog één heel groot voordeel erbij: je bent in deze periode heel wat liever geweest voor je lichaam :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 juni 2023 at 10:31

  Dat men het lichaam omarmt heeft wat men nu heeft heb ik gedaan.
  Dry brushing lijkt me wel wat.
  Jammer dat het hier nog niet zo bekend is.

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.