Eten & drinken

Brosse kruidkoeken

6 augustus 2023

brosse kruidkoeken recept (koeken/koekjes/kruidnoten)

Aangezien we nu toch in een herfstige zomervakantie zitten, leek dit me het perfecte moment om dit recept voor brosse kruidkoeken te delen ;) Vanwege het weer vroegen de meiden of we gezellig samen kruidnoten konden gaan bakken, maar ik besloot één en ander aan m’n receptje te veranderen om er zo lekkere koeken van te kunnen maken. Het resultaat zijn brosse koeken met de smaak van kruidnootjes met een slightly chewy binnenkant. Yum!

‘Lees ook: Recept voor blondies met witte chocolade en pistache.’

brosse kruidkoeken recept (koeken/koekjes/kruidnoten)

Brosse kruidkoeken recept

Ingrediënten voor 20 koeken
– 250 gram zelfrijzend bakmeel
– 125 gram lichte basterdsuiker
– 100 gram roomboter op kamertemperatuur
– 50ml melk
– 1 flinke eetlepel gingerbread- of koekkruiden
– een flinke snuf zout

brosse kruidkoeken recept (koeken/koekjes/kruidnoten)

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175C
2. Meng eerst alle droge ingrediënten (meel, suiker, zout en koekkruiden) met elkaar met een vork
3. Voeg de boter en melk toe en kneed dit tot een gladde bal
4. Verdeel het deeg in 20 balletjes met een diameter van zo’n 6/7cm en druk deze plat tot een rondje van ongeveer twee centimeter dik. De koeken lopen niet heel erg meer uit in de oven, dus je kan er redelijk wat op één bakplaat bakken
5. Bak de koeken af in 25 minuten, of tot licht goudbruin
6. Laat de koeken volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdichte trommel stopt, zo blijven ze lekker knapperig!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.