Beauty

Foundation friday | Dior Forever Skin Glow foundation

4 augustus 2023

dior forever skin glow foundation review 1N Neutral

Het is lang geleden dat ik over een product van Christian Dior schreef, want op de één of andere manier denk ik niet snel aan dit merk wanneer het op make-up aankomt.. *oops* Maar toen ik via via deze foundation tegenkwam werd mijn aandacht getrokken en besloot ik hem een kans te geven. Ik bedoel: een longlasting foundation met glowy finish én mooie skinloving ingredients klinkt als een perfecte combinatie voor een droger huidje, nietwaar? In deze Dior Forever Skin Glow foundation review lees je alles over dit product, natuurlijk mét full face voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting foundation review.’

dior forever skin glow foundation review 1N Neutral

Dior Forever Skin Glow foundation

De belofte

“Dior Forever Skin Glow is de stralende foundation van Dior die de teint 24 uur lang een hoge perfectie biedt. De formule bestaat voor 86% uit een florale huidverzorgingsbasis waardoor deze vloeibare foundation de huid intensief hydrateert, de huid laat ademen en de kwaliteit van de huid langdurig verbetert. De Dior Forever Skin Glow foundation is geformuleerd om zelfs in warme en vochtige omstandigheden stand te houden en onthult een stralende make-upfinish gedurende de hele dag. De teint wordt geëgaliseerd en de huid lijkt gladgestreken.”

Ingrediënten

De Dior Forever Skin Glow foundation is op basis van water, siliconen en (helaas een behoorlijk percentage) alcohol waaraan kleurpigmenten en verzorgende ingrediënten zoals extract van hibiscus, iris, viooltjes en Oost-Indische kers en vitamine E aan toegevoegd zijn. Als bonus is er een SPF20 aan toegevoegd die bescherming biedt tegen UVA, UVB en blauw licht.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Dior Forever Skin Glow foundation heeft een adviesprijs van €57,00/30ml en is in 42 (!) kleuren onder andere verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en Parfumswinkel.

dior forever skin glow foundation review 1N Neutral dior forever skin glow foundation review 1N Neutral dior forever skin glow foundation review 1N Neutral dior forever skin glow foundation review 1N Neutral dior forever skin glow foundation review 1N Neutral

Review

De Dior Forever Skin Glow foundation komt in een dikke glazen verpakking met onder de diepblauwe dop een zilverkleurig pompje waardoor je de foundation goed kan doseren. Deze foundation is heel licht geparfumeerd, zonder dat het too much of heel duidelijk te omschrijven is, en heeft een romige serumtextuur met een fris huidgevoel.

Tijdens het aanbrengen merk je duidelijk dat je wat sneller moet werken omdat de foundation best wel snel droogt en zich daarmee aan de huid hecht. Werk je dit niet snel genoeg uit dan kan je wat strepen of patches krijgen, maar hou je hier rekening mee en blend je de foundation vlot uit dan kan je er echt een heel mooie basis mee creëren. Eerlijk gezegd was ik wel verbaasd door dit snelle indrogen van de foundation omdat het om een glowy foundation gaat en deze vaak juist wat creamy blijven totdat je hem eventueel afpoedert. Aan de andere kant is dit ook een longlasting foundation met een hoog percentage aan alcohol, waardoor deze sneller droogt en daarmee aan de huid hecht, dus dat verklaart het snelle indrogen.

Ondanks het hogere percentage alcohol en het snelle indrogen is dit alsnog duidelijk een foundation met een glowy finish. Persoonlijk vind ik dit heel erg mooi en het laat mijn drogere huid er juist fris uitzien met een natuurlijk resultaat. Ondanks dat de dekking behoorlijk aan de hoge kant is – waardoor roodheid en vlekjes mooi geëgaliseerd worden – blijft het eindresultaat alsnog niet te ‘make-upperig’ en dat spreekt me zeker aan. Ook wanneer het op de longlasting kwaliteiten aankomt kan je goed op deze foundation vertrouwen; een klamme dag en een regenbuitje zijn geen enkel probleem en ook trekt deze foundation tijdens de dag niet in lijntjes en rimpeltjes waardoor deze ook geschikt is voor de wat rijpere huid.

Maar, mocht ik een nadeel moeten noemen, dan is het toch wel dat deze foundation het je niet heel erg makkelijk maakt om een juiste kleurkeuze te maken. Ik heb in dit artikel de kleur 1N Neutral (dus bijna de lichtste kleur verkrijgbaar) en hij is voor mij toch echt een tintje te donker. Dat heeft er ook mee te maken dat de foundation licht oxideert tijdens het indrogen op de huid, waardoor hij dus net iets donkerder opdroogt in vergelijking met hoe hij uit de verpakking komt. Bovendien is de ondertoon voor een neutral behoorlijk warm/oranje. Iets dat op de foto’s minder opvalt dan in het echt maar helaas wel wat extra werk nodig heeft om niet op te vallen. Die combinatie zorgt ervoor dat je toch echt het beste naar een parfumerie toe kan gaan om een kleur te (laten) matchen, omdat je anders geheid een miskoop doet. En dat is toch behoorlijk zuur met een product in deze prijsklasse..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.