Beauty

Hairlust Split Fix+

18 augustus 2023

hairlust split fix review

Heb je snel last van gespleten haarpunten of haarbreuk en ben je op zoek naar vegan haarverzorging die lief is voor zowel je haren als hoofdhuid? Ik heb de afgelopen tijd de Hairlust Split Fix+ bundle uitgeprobeerd en deel vandaag een uitgebreide review met je + tips voor de overstap naar natuurlijke haarverzorging, omdat dit soms nog best lastig en wennen kan zijn..

‘Lees ook: Q&A | Wat kan ik doen tegen statisch haar?

hairlust split fix review

Hairlust Split Fix+

Deze haarverzorgingslijn is gericht op het herstellen van droog, breekbaar of beschadigd haar en om gespleten haarpunten en haarbreuk te voorkomen. Aangezien ik mijn haren wel eens verf en ook wel eens gebruik maak van een stijltang of krultang, leek deze lijn me heel fijn om eens uit te proberen. Daarnaast probeer ik mijn haren eens echt te laten groeien en zocht ik een lijn dit kan ondersteunen én de juiste ingrediënten bevat die ik ook na mijn keratin treatment nog mag gebruiken. De Hairlust Split Fix+ lijn sluit hier volledig bij aan.

Qua ingrediënten zitten er een aantal interessante werkstoffen in verwerkt; Aquaxyl om de hoofdhuid en haren te hydrateren, fruitextracten vitaminen en antioxidanten, lipiden, omega vetzuren en proteïne. Fijn om te weten: zowel de shampoo, conditioner als het haarmasker zijn vrij van parabenen, sulfaten, uitdrogende alcohol, minerale olie en siliconen. De haarolie is ook vrij van dit alles, met uitzondering van siliconen. Bovendien zijn de producten van dit Deense haarverzorgingsmerk gemaakt met gerecycled verpakkingsmateriaal, Ecocert biologisch gecertificeerd en vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Hairlust Split Fix+ lijn bestaat uit een shampoo, conditioner, masker, leave-in conditioner en haarolie en de prijzen variëren tussen de €21,95 en €27,95 per stuk. Ook is er een set verkrijgbaar met de shampoo, conditioner, het masker en de haarolie, samen met een detangler brush en een superfijne bamboo hair towel wrap voor €98,86.

hairlust split fix review

Review

De verpakking van de Hairlust Split Fix+ producten is zachtroze in verschillende tinten die mooi bij elkaar aansluiten, de verpakkingen liggen lekker in de hand, glijden niet uit natte handen en laten zich allemaal goed doseren zonder snel teveel of te weinig product te pakken. Qua geuromschrijving zou je moeten denken aan een redelijk zoete en overduidelijk girly geur. Persoonlijk eigenlijk net even iets te zoet voor mij, maar de geur is na het drogen van de haren niet teveel aanwezig en de werking is te fijn om me aan de geur te kunnen storen.

Ondanks dat het zo’n herstellende lijn is en ik behoorlijk fijn haar heb was ik even bang dat deze producten misschien te vol of te verzorgend zouden zijn. Maar gelukkig: geen verzwaard haar of een sneller vettere haaraanzet maar juist zacht, glanzend en bouncy haar dat na het wassen opvallend makkelijk doorkambaar is. En.. ook mijn gevoelige hoofdhuid reageert er goed op zonder droog of strak aan te voelen, zonder schilfertjes en met een comfortabel gevoel.

hairlust split fix review

De shampoo is wat dunner dan ik gewend ben van andere shampoos, je hebt er niet veel van nodig en hierbij vind ik het fijner om 2x met een kleinere hoeveelheid achter elkaar te wassen dan één keer. Zo was je met de eerste wasbeurt vuil en eventuele stylingproducten uit je haren en met de tweede wasbeurt reinig je zo goed – maar mild – je haren en hoofdhuid en kunnen de ingrediënten beter hun werk doen. De conditioner en het haarmasker wissel ik met elkaar af, maar net waar mijn haren behoefte aan hebben, en je merkt tijdens het uitspoelen al een fijne ‘slip’ waardoor je weet dat je haren er beter doorkambaar en zacht van worden. Fijn!

De haarolie is behoorlijk rijk qua oliën die erin verwerkt zijn en de textuur is wat dikker, waardoor je echt maar een heel kleine hoeveelheid per keer nodig hebt en je je echt moet concentreren op je haarpunten en eventueel een beetje in de lengtes van je haren. Zou je dit over je gehele haren of bij de haaraanzet aanbrengen, dan kan het zeker zorgen voor wat zwaarder of sneller vetter haar. A little goes a long way dus en het draagt zeker bij aan een fijn zacht haargevoel en glanzende lokken.

hairlust split fix review

Tips bij de overstap naar natuurlijke haarverzorging

Het kan zijn dat zowel jij als je haren even moeten wennen wanneer je de overstap maakt naar mildere haarverzorgingsproducten, ofwel natuurlijke haarverzorging. In de meeste reguliere shampoos – en de rest van de producten – zitten vaak ‘harde’ ingrediënten zoals SLS en SLES (sulfaten) die voor het schuimende effect zorgen en zowel de haren als de hoofdhuid reinigen, maar ze reinigen eigenlijk té goed waardoor ze het natuurlijke beschermingslaagje verwijderen en zo je haren en hoofdhuid uitdrogen en voor een disbalans en irritatie zorgen. Bovendien zorgen ingrediënten als deze sulfaten, alcohol, siliconen en dergelijke ervoor dat je gekleurde of geverfde lokken minder lang mooi blijven en er een onnatuurlijk laagje om de schacht wordt gemaakt (build-up).

Shampoos en haarverzorging zonder bijvoorbeeld die harde sulfaten, alcoholen, parabenen en siliconen kunnen dus even wennen zijn omdat je gewend bent geraakt aan de werking van deze te agressieve ingrediënten. Dit kan je bij de overstap naar natuurlijke haarverzorging merken aan je hoofdhuid en haren die gaan ‘ontwennen’ en hun eigen natuurlijke staat en balans weer proberen op te zoeken, maar het is ook sensorisch wennen omdat de ‘schonere’ shampoos vaak minder schuimen terwijl ze echt wel voldoende zullen reinigen. Na een tijdje zal je merken dat je haren en hoofdhuid aan deze producten gewend raken en tegen deze tijd zal je ook gaan merken dat deze producten ook een stuk zuiniger in gebruik blijken te zijn. Give it a little time en je haar en hoofdhuid zullen je dankbaar zijn.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 augustus 2023 at 18:24

    Ik gebruik speciale producten voor black hair.
    Dit ziet er mooi uit.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.