Beauty

Love it! | ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint

16 augustus 2023

ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches

Ben je op zoek naar een foolproof make-upproduct waarmee je al heel snel een mooie ooglook kan creëren zonder dat je het gevoel hebt bijna een make-up artist te moeten zijn? En wil je er dan ook nog vanuit kunnen gaan dat je make-up de hele dag op z’n plek blijft zitten, zonder in lijntjes te trekken, te vervagen of uit te kunnen vegen? Stop je zoektocht, want daar komt de ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint de hoek om kijken. In dit artikel vertel ik je er alles over, inclusief review en swatches.

‘Lees ook: ILIA True Skin Serum foundation review.’

ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches

ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint

Deze vloeibare oogschaduw met een subtiele metallic glans transformeert op de huid in een poederoogschaduw en blijft op haar plek totdat je het in de avond verwijdert. Als bonus zijn er ingrediënten aan toegevoegd die de oogcontouren verzorgen, zoals extract van paardenkastanjebloem en magnoliabast (Honokiol). Fijn om te weten: de formule is op water- en glycerinebasis en is vrij van siliconen, parfum, parabenen, sulfaten en talk. En zoals je van een clean beauty merk als ILIA mag verwachten is dit product natuurlijk dierproefvrij en veganistisch.

Prijs en verkrijgbaarheid
De ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint is verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren voor €33,00/3,5ml bij onder andere de webwinkel The C of Cosmetics. Tip: verschillende kleuren zijn nu voor €18,00 per stuk verkrijgbaar.

The C of Cosmetics is een Nederlandse webwinkel waar je terecht kan voor unieke beautymerken als ILIA, Philip B, Jusbox, Allies of Skin, BloomEffects, Grown Alchemist, Sara Happ en ApotCare. Noem het gerust een snoepwinkel en walhalla voor de beautylovers en skincarejunkies onder ons. Ook kan je je aanmelden als InCrowd-member om punten en exclusieve kortingen te sparen en krijg je zo de kans om bekende én opkomende premium beauty merken uit te proberen en je ervaring te delen in de community.

ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint review, swatches

Review
De ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint is een creaseproof en longlasting cream-to-powder oogschaduw en komt in een heel scala aan kleuren, waardoor er voor iedere smaak, voorkeur en huidtint een aantal mooie matches te vinden zijn. Zelf koos ik voor de volgende kleuren:

Fresco is een taupe bruine tint met een iets koele ondertoon
Glaze is een lichte champagnegouden kleur met een warmere ondertoon
Aura is een lichtroze parelmoertint met koele ondertoon
Dim is een diepe vergrijsde lavendeltint met een koele ondertoon.

Mocht je minder fan zijn van de glanzende en de metallic finish van deze ILIA Liquid Powder Chromatic Eye Tint, dan is het fijn om te weten dat er ook een matte variant van deze vloeibare oogschaduw bestaat (ILIA Liquid Powder Matte Eye Tint). Hier zitten ook zeker een paar mooie tintjes tussen die ik op mijn verlanglijstje heb staan :)

Je kan deze vloeibare oogschaduw op zichzelf gebruiken of combineren met elkaar in een ooglook en het werkt echt heel eenvoudig. Of je brengt het rechtstreeks aan met de applicator voor een intensere kleurbeleving, of je brengt het met je vingertoppen of een kwastje aan voor een subtiele kleurwaas. Voor welke manier je ook kiest, het is echt een foolproof product waar je niet snel de mist in kan gaan. Combineer het met mascara en eventueel een eyeliner en je bent in een paar tellen good to go. Maar wel één tip: werk per oog en een beetje vlot, want de oogschaduw droogt snel in en blijft daarna als een huis zitten. Een regenbui, huilbui, zweterige sportsessie en klam zomerweer doorstaat deze liquid eyeshadow zonder moeite.

De kleuren Glaze en Aura doen het geblend trouwens ook heel erg mooi als een highlighter bij de binnenste ooghoekjes, onder je wenkbrauwbot of zelfs op je jukbeenderen en in het cupidoboogje van je lippen voor een prachtige subtiele glow. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.