Huis & interieur

Interieur | Musthaves voor een Japandi badkamer

17 augustus 2023

japandi badkamer inrichting tips

De Japandi woontrend die een paar jaar geleden ineens enorm opkwam, is inmiddels een blijvertje geworden en ik snap wel waarom! Het geeft een bepaald warm en sereen gevoel, is relatief eenvoudig te realiseren en is een perfecte combinatie tussen Japanse en Scandinavische invloeden. De keuze om deze woonstijl door te trekken tot in de badkamer is dan ook een logisch gevolg en sluit ook weer mooi aan bij de opkomende trend van de losse waskom (of twee) in plaats van een grote wastafel. Maar er zijn nog meer dingen om rekening mee te houden als het op het samenstellen van deze stijl komt..

japandi badkamer inrichting tips japandi badkamer inrichting tips japandi badkamer inrichting tips

Interieur tips voor een Japandi badkamer

Kleurgebruik
Of het nu om het kleurgebruik van de badkamervloer, de wanden, of de badkamermeubels gaat.. het plaatje komt past echt tot leven als de gehele combinatie ‘klopt’. Denk vooral in zachtere tinten gecombineerd met natuurlijke elementen. Dus geen zwarte tegels maar bijvoorbeeld grijs of beige om te combineren met wit en bijvoorbeeld houten elementen. Denk bijvoorbeeld aan een donkergrijze wat grovere natuurstenen waskom op een houten wastafelmeubel, tegen een witte of lichtbeige wand met een donkere grote vloertegel: prachtig! Trek het minimalistische kleurenpalet met beige, taupe, lichtbruin, wit en donkergrijs door tot in de accessoires zoals handdoeken en opbergmandjes.

–> Denk bij het kleurgebruik niet alleen aan de kleuren op de muren, de tegels en de accessoires maar vergeet ook één heel belangrijke niet: de kleur van het licht uit je lampen. Natuurlijk is een daglichtlamp bij de spiegel heel erg fijn om je bij op te kunnen maken, maar kies voor de plafonnière (plafondlamp) en eventuele sfeerverlichting voor ‘warm wit’ in plaats van ‘koel wit’ als het op de lichtbron aankomt voor een warmere sfeer die aansluit bij deze interieurstijl.

‘Lees ook: Haarverzorging | Tips tegen pluizig haar.’

japandi badkamer inrichting tips japandi badkamer inrichting tips

Ronde vormen
Het gevaar bij een minimalistisch kleurgebruik en een aansluitende inrichting kan zijn dat het geheel wat kil oogt. En dat is juist niet de bedoeling. Dit kan je doorbreken door te kiezen voor ronde vormen en organische vormen, zoals een ronde waskom, een ovaal bad, ronde opbergmandjes of ronde vazen, een ovale badmat en dergelijke. Ook door te spelen met verschillende texturen kan je het strakke doorbreken, zoals mooie dikke handdoeken en een wat meer wollige badmat en bijvoorbeeld vilten of gevlochten wasmanden. Dit geeft een wat zachter geheel die mooi aansluit bij deze interieurstijl.

Accessoires
De juiste accessoires zijn de finishing touch van je badkamer. Maar: hou het minimalistisch voor een ruimtelijk geheel en hou dat serene wellnessgevoel in je achterhoofd. Liever een wat groter badkamermeubel waarin van alles opgeborgen kan worden, dan meerdere losse meubels of van alles in het zicht hebben staan. Liever één grote plant als eyecatcher dan een rijtje losse plantjes bij elkaar omdat dat al snel wat rommeliger oogt.

Zoals je merkt gaat het bij het creëren van een Japandi badkamer om een zachter en warmer geheel dan hoe we badkamers vaak ingericht zien. Zo wordt deze ruimte minder kil en strak, maar juist warmer en sereen zodat het meer als een welless at home aanvoelt; een ruimte om helemaal tot rust te komen en je terug te kunnen trekken aan het einde van de dag..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.