Beauty

Korean skincare | Mixsoon Bean Essence

30 augustus 2023

mixsoon bean essence review

Het is sinds de lancering één van de meest populaire serums en wordt ook wel omschreven als het plantaardige alternatief voor de bekende snail serums en snail essences. De Mixsoon Bean Essence is een zeer milde exfoliant en een hydraterend en verfijnend serum in één en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Met een textuur die niet te vergelijken is met andere producten en een heel fijne werking, dus ik vertel je hier graag meer over in deze review!

‘Lees ook: Korean beauty | Chasin’ Rabbits All About Glow Tone Up Cream.’

mixsoon bean essence review

Mixsoon Bean Essence

Het merk Mixsoon is relatief nieuw en werd in 2020 gelanceerd. Het merk staat voor minimalisme, clean beauty, het elimineren van overbodige en onnodige ingrediënten in beautyproducten en focust zich dus op zogenoemde star ingredients zodat die het beste tot hun recht komen.

Ingrediënten

Dit serum bevat enkel water, propanediol, glycerine, gefermenteerd sojaboonextract, gefermenteerd granaatappelextract, gefermenteerd graanextract en gefermenteerd perenextract. Deze combinatie van ingrediënten bevatten veel aminozuren, vetzuren, vitamines, mineralen, milde AHA (alpha hydroxy acids) en antioxidanten die de huid verzachten, hydrateren, in balans brengen en de huidbarrière versterken. Het serum is vrij van alcoholen, siliconen, parfum, parabenen en sulfaten. Ook fijn: de producten van Mixsoon zijn dierproefvrij en vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Mixsoon Bean Essence serum is onder andere verkrijgbaar bij haruharubeauty voor €38,00/50ml.

mixsoon bean essence review

Review

Het Mixsoon Bean Essence serum komt in een transparante flacon met een pompje waardoor je het product goed kan doseren. De essence is heel lichtgeel-transparant van kleur en geurvrij.

Zoals ik in de opening van dit artikel al aanhaalde, kan je het Mixsoon Bean Essence op twee verschillende manieren gebruiken:

– zoals een serum/essence, door één à twee pompjes op de gereinigde huid aan te brengen met een zachte drukkende beweging waarna je vervolgt met de rest van je skincare routine
– of als een exfoliant, door een ruimere hoeveelheid te gebruiken en zachte ronddraaiende bewegingen over de huid te maken totdat het product gaat ‘rullen’. Hierdoor verwijder je dode huidcellen en geef je tegelijkertijd je huid een milde maar diepe reiniging.

Ik gebruik dit product één keer in de week als een milde exfoliant en verder als een serum. A little goes a long way! Het laat zich enorm gemakkelijk over de huid verdelen en trekt snel in met een fijn verfrissend huidgevoel. Maar hou er rekening mee dat het een sticky laagje achter kan laten als je teveel product gebruikt. Dit kan voor pilling zorgen met andere huidverzorgingsproducten en/of je make-up wat heel vervelend is, maar dan gebruik je dus echt teveel product..

Ook is de textuur van deze essence niet te vergelijken met andere producen, tenzij je wel eens een slakkenslijm/snail-essence product hebt gebruikt. Het is namelijk het beste te omschrijven als heel jelly en een beetje slijmerig en je kan er echt een soort ‘draadjes’ mee trekken tussen je vingertoppen. Heel uniek en een grappige sensorische ervaring, maar verder merk je hier eenmaal op de huid niets meer van. Tenzij je dus teveel gebruikt. Mijn persoonlijke tip is om dit product aan te brengen op een nog vochtige huid van het reinigen of van je lotion of toner; dan trekt het namelijk echt heel snel in waardoor ik het idee heb dat het dieper/beter zijn werk kan doen én ik sneller door kan met de rest van mijn skincare routine.

De gebruikte ingrediënten hebben een kleine moleculaire grootte waardoor het snel in kan trekken en ze tot in de diepere huidlagen doorwerken. En dat merk je omdat de huid al snel veel gehydrateerder, zachter en plumping aanvoelt en de huidtextuur verfijnder oogt. Ik heb een drogere huid met inmiddels wat fijne lijntjes en rimpeltjes (ik ben onlangs 39 geworden) en merk dat zowel droogtelijntjes als fijne lijntjes door dit serum wat zachter en minder diep ogen en op sommige plekjes zelfs amper tot niet eens meer opvallen. Het Mixsoon Bean Essence is dus zeker een aanrader voor de drogere en rijpere huidjes in een age well huidverzorging :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 30 augustus 2023 at 07:37

  Klinkt interessant, toch eens uitproberen

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 30 augustus 2023 at 07:11

  Dit klinkt erg goed.
  Jammer dat er weinig inhoud in het flesje zit.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.