Lifestyle

Liefde voor papier | Wat voor agenda past het beste bij jou?

21 augustus 2023

nieuwe agenda kopen tips planner

We mogen dan wel tegenwoordig zo’n beetje alles digitaal doen en online bijhouden, toch kan ik niet zonder mijn fysieke notitieboekjes en papieren agenda. Met het einde van de zomervakantie staat de back to work of back to school periode weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe agenda. Een onmisbaar product als je het mij vraagt en voor veel meer dingen handig dan alleen het noteren van je afspraken.. Een agenda kopen is met het enorme aanbod alleen niet zo snel gedaan en de keuze maken kan best lastig zijn. Daarom in dit artikel een aantal tips & tricks!

nieuwe agenda kopen tips planner

‘Lees ook: Selfcare | Meer rust door goed te leren plannen.’

De voordelen van een papieren agenda

Je kan je afvragen waarom je een papieren agenda zou kopen als je ook alles online bij kan houden. En toch heeft de digitale revolutie een keerzijde, want de constante stroom van meldingen en de hoeveelheid apps kan voor behoorlijk wat onrust en extra stress zorgen. En hier komt dan toch die ‘ouderwetse’ papieren agenda de hoek om kijken. Zodat je niet alleen alles overzichtelijk op kan schrijven en het simpelweg na kan kijken door te bladeren – zonder eventuele afleiding van meldingen en dergelijke zoals op je smartphone – maar het daadwerkelijk opschrijven van plannen, afspraken en doelen zorgt er ook voor dat je alles beter zal onthouden en er meer bij stil zal staan. En hoeveel voldoening geeft het om een taak af te vinken als je iets hebt voltooid?! En mocht je ondernemer zijn, dan is het ook fijn om ieder jaar bij je administratie simpelweg de agenda of planner van dat jaar te bewaren voor een handig overzicht waarin je van alles terug kan vinden.

Wat is het verschil tussen een agenda en een planner?

Een agenda is voornamelijk bedoeld voor het opschrijven van je afspraken, of die nu voor je school of werk is en of ze nu privé of voor je werk/bedrijf zijn. Zo heb je alles waarvan je de tijden moet onthouden overzichtelijk bij elkaar staan in één boekje. Tegenwoordig hebben veel agenda’s een kleine overlap met een planner, waardoor er ook al wat ruimte is voor notities en je planning maar wil je echt graag aan de slag met méér dan enkel het noteren van je afspraken dan kan je beter kiezen voor een planner.

Een planner bevat dus alles waar je een normale agenda voor zou gebruiken, maar geeft ook veel meer ruimte voor het opschrijven van notities, doelen, opdrachten, to do’s, ideeën en gedachten. Dat scheelt een aantal losse producten en dit kan een heel erg mooi persoonlijk naslagwerk maken als je hier echt mee aan de slag gaat. Je zal al snel merken dat dit heel motiverend kan werken als je bepaalde dromen en doelen hebt waar je echt met goede intenties en structuur aan gaat werken door middel van een planner.

Denk aan de extra’s!
Vind je het leuk en handig om ook ruimte te hebben voor bonnetjes, kaartjes, tickets en andere kleine herinneringen kies dan voor een agenda of planner waar een handig envelopje of mapje achterin verwerkt zit. Ook kunnen losse sticky notes of sticky bladwijzers een leuke en handige extra zijn voor specifieke notities of het maken van een indeling van jouw agenda, journal of planner. En ben je een voorstander van duurzaamheid, dan kan je kiezen voor een losse agenda-omslag die jaren meekan met iedere keer een nieuwe agendavulling. Hoe beter je vooraf oriënteert, hoe meer plezier je zal gaan hebben van je aanschaf.

Zo, als het goed is heb je nu al een heel rijtje tips en tricks voor je nieuwe agenda kunnen lezen. Dan is het alleen nog een keuze maken tussen een jaaragenda, 18 maanden agenda of een planner (en natuurlijk eentje met een voor jou praktisch formaat én een leuk kleurtje of printje ;) Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.