Beauty

Skincare loves | The plumped edition

14 augustus 2023

plumped skin tips skincare huidverzorging beautyblog

Hou jij van een plumped skin, oftewel een goed gehydrateerde huid die er stralend uit ziet en waarbij fijne lijntjes, droogtelijntjes en rimpeltjes minder opvallen? Dan ga je heel erg blij worden van de 5 skincare tips die ik met je deel in dit artikel. Zeker wanneer je een drogere huid hebt kan het heel lastig zijn om die ‘plumped’ huid te creëren, maar met de juiste ingrediënten in je huidverzorging – en een beetje geduld – kom je hier een heel eind mee.

‘Lees ook: 5 skincare dont’s + tips voor een mooiere huid.’

Clarins Beauty Flash Peel (Clarins Peeling Beauté Eclair)

Skincare tips voor een plumped skin

Clarins Beauty Flash Peel

Deze peeling/exfoliant bevat een combinatie van salicylzuur (BHA) en glycolzuur (AHA) en geeft hiermee the best of both worlds. Een BHA (beta hydroxy acid) werkt zowel op het huidoppervlak als dieper in de huid en werkt tegen mee-eters, onzuiverheden en roodheid en een AHA (alpha hydroxy acid) werkt tegen zonschade, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en heeft een hydraterende werking. Samen helpen ze dus aan huidverbetering en maken ze de huid gladder, zachter en meer egaal. Eigenlijk onmisbaar in een skincare routine en dit combi-product van Clarins bevat mooie percentages en is eenvoudig in gebruik: in de avond een kleine hoeveelheid aanbrengen op een gereinigde huid met de kwast-applicator, vijf tot tien minuten laten intrekken en daarna je nachtcrème aanbrengen.

–> De Clarins Beauty Flash Peel (Clarins Peeling Beauté Eclair) is verkrijgbaar voor €51,00/50ml, maar nu met flinke korting bij onder andere bol.com, ICI Paris XL en Parfumerie Douglas.

REN smooth, prep & plump essence

REN smooth, prep & plump essence

De naam van dit product zegt eigenlijk al genoeg en het is echt een heerlijk product voor drogere huidtypes of wanneer je op zoek bent naar een alleskunner voor een gehydrateerde en plumped huid. Er zit onder andere propanediol, niacinamide, hyaluronzuur, polyglutaminezuur, bacillus ferment en malrove-extract in, wat een huidverzachtende, hydraterende en gladmakende combinatie maakt en de huidbarrière versterkt. Je brengt een essence aan na het reinigen van je huid door deze met een deppende beweging zachtjes in je huid te ‘drukken’. Daarna breng je je normale verdere huidverzorging aan. Je hebt slechts een paar druppels per keer nodig waardoor je heel lang met een essence vooruit kan!

–> De REN smooth, prep & plump essence is verkrijgbaar voor €51,00/100ml bij onder andere Care for Skin, Lookfantastic en New Pharma.

Medik8 Liquid Peptides serum

Medik8 Liquid Peptides

Dit serum van Medik8 wordt ook wel “botox in een potje” genoemd en ik snap wel waarom! Er zit een krachtige mix aan ingrediënten in die huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpeltjes aanpakt, de huidtextuur verfijnt en een gladmakend effect heeft. Denk aan hyaluronzuur, panthenol, verschillende peptiden waaronder koperpeptide, matrixyl 3000, carnosine, prebiotica, algenextract.. Ja, hier wordt de rijpere en de drogere huid heel erg blij van! Je brengt enkele druppels aan op een gereinigde huid (het serum trekt enorm snel in en wordt echt ‘opgedronken’ door je huid) en vervolgt met je normale skincare routine.

–> Het Medik8 Liquid Peptides serum is verkrijgbaar voor €68,20/30ml bij onder andere de Medik8 webwinkel, ICI Paris XL en Notino.

Avène Hyaluron Activ B3 multi-intensive night cream nachtcrème

Avène Hyaluron Activ B3 multi-intensive nachtcrème

Deze nachtcrème richt zich op het aanpakken van rimpels en fijne lijntjes, het steviger en meer elastisch maken van de huid en het verminderen van een vale/doffe huid waardoor deze weer fris en stralend oogt. Er zit onder andere Avène bronwater, squalaan, shea boter, saffloerolie, haritaki-extract, niacinamide, retinal, adenosine en vitamine E in. Je brengt deze in de avond aan op een gereinigde huid, eventueel na een essence of lotion en de crème heeft een lekker vol – maar niet vet – huidgevoel. Slechts twee pompjes per keer is voldoende om een effectieve hoeveelheid werkzame bestanddelen aan te brengen en weet je dat je niet teveel retinal per keer zal gebruiken, om eventuele huidirritatie te voorkomen.

–> De Avène Hyaluron Activ B3 multi-intensive night cream is verkrijgbaar voor €46,00/40ml, maar regelmatig met mooie aanbiedingen bij onder andere Notino, New Pharma en bol.com.

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + PhytoCeramides

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + PhytoCeramides

Dat goede en effectieve huidverzorging helemaal niet prijzig hoeft te zijn, bewijst The Ordinary keer op keer. Vanwege mijn drogere huid was ik op zoek naar een vollere ‘basis’ crème om als laatste stap van mijn avondroutine te gaan gebruiken, om zo alle actieve ingrediënten die ik ervoor hebt aangebracht in te sluisen en de huid die extra voeding en hydratatie te geven die het nodig heeft. Na wat uitzoekwerk kwam ik uit op deze crème met NMF en ceramiden, maar er zit verder nog veel meer fijns in zoals propanediol, lipiden, glutaminezuur, urea, hyaluronzuur, lecithine en vitamine E. Jahaaaa, hier wordt de droge en vochtarme huid enorm blij van :) De crème is wel echt vol en rijk en a little goes a long way, maar dit was precies wat mijn huid nodig heeft als afsluiting van de avondroutine!

–> The Ordinary Natural Moisturizing Factors + PhytoCeramides is verkrijgbaar voor €24,10/100ml via The Ordinary webwinkel, Lookfantastic en Zalando.

Verwacht geen wonderen over één nacht, maar met consistent gebruik ga je met producten zoals hierboven echt verrassend snel een verbetering van je huid merken en specifiek wanneer je dus graag dat plumped skin effect wil bereiken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat producten die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.