Lifestyle Media

Gadgetliefde | Shokz OpenFit

9 augustus 2023

Shokz OpenFit review open ear oordopjes oortjes koptelefoon
Oordopjes die niet goed in je oren blijven zitten bij de minste beweging of niet passende maat plugs of zelfs pijn doen aan je oren na een tijdje luisteren.. Herkenbaar? Het is voor mij zelfs de reden dat ik niet aan de draadloze oordopjes ben en ik telkens naar m’n koptelefoon grijp. Helemaal prima qua geluid, maar weer een stuk minder praktisch tijdens bijvoorbeeld het sporten en hij neemt nogal wat ruimte in beslag in de tas. En daar kwamen de Shokz OpenFit oordopjes de hoek om kijken! Ik ben er zo enthousiast over dat ik je er graag alles over vertel in deze uitgebreide review.

‘Lees ook: One2Track Connect NEO (GPS horloge review).’

Shokz OpenFit draadloze oordopjes

Het merk Shokz staat vooral bekend om de bone conduction/botgeleide koptelefoons, die je dus niet ín je oren draagt maar waarbij het geluid bij je slapen via het bot geleid wordt. Zo heb je je oren geheel vrij en dat geeft een bijzondere muziekervaring, een vrij gevoel en is heel prettig wanneer je bijvoorbeeld buiten sport omdat je zo alle omgevingsgeluiden volledig meekrijgt.

Met de Shokz OpenFit hebben ze nu de eerste draadloze open ear oortjes gelanceerd, waarmee je je gehoorgang vrij houdt en alsnog kan genieten van een indrukwekkende geluidservaring dankzij de Shokz DirectPitch™ technologie. Just to be sure: deze oortjes werken dus niet door middel van botgeleiding.

Shokz OpenFit review open ear oordopjes oortjes koptelefoon Shokz OpenFit review open ear oordopjes oortjes koptelefoon

Technische specificaties

Omdat een rijtje altijd zo lekker overzichtelijk leest, hierbij de technische specificaties onder elkaar:

– de oortjes hebben een AI-ruisonderdrukking met Adaptive Beamforming-effect, dit maakt een telefoongesprek heel helder, stil en zonder moeite te volgen (aan beide kanten van de lijn)
– eenmaal opgeladen is de luistertijd van de oortjes tot 7 uur en tot 28 uur met het oplaaddoosje
– het volledig opladen van de oortjes duurt 60 minuten en het opladen van het oplaaddoosje duurt 120 minuten. Leuk om te weten: 5 minuten opladen levert je al een uur luisterplezier op
– de Shokz OpenFit zijn IP54 waterbestendig en dus bestand tegen zweterige trainingssessies of een regenbui
– de oortjes maken gebruik van Bluetooth 5.2 met een draadloos bereik van 10 meter
– de oordopjes wegen slechts 8,3 gram en 74 gram inclusief het oplaaddoosje.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Shokz OpenFit draadloze oordopjes zijn verkrijgbaar in zwart of beige voor €199,- bij de Shokz webshop en onder andere via bol.com en andere elektronicawinkels. In de verpakking vind je de oortjes, het oplaaddoosje, een gebruiksaanwijzing en USB-C oplaadkabel.

Shokz OpenFit review open ear oordopjes oortjes koptelefoon

Review

Qua design vind ik dit oortjes die duidelijk net even anders dan anders zijn en mooi vormgegeven in de beige kleur gecombineerd met de zilverkleurige accenten. Dankzij de oorhaak met zacht huidgevoel blijven de oordopjes heel erg goed en comfortabel op z’n plek zitten, of je nu bukt, het hard waait tijdens je wandeling of wanneer je aan het sporten bent. En omdat de oortjes lichtgewicht zijn voel je ze al snel niet meer zitten. Samen met de bijgeleverde case nemen ze weinig ruimte in beslag en passen ze zelfs in de kleinste handtas.

Ondanks dat het open ear oordopjes zijn, blijft het geluid mooi binnen je eigen privacy zone. Zo zal je omgeving niet snel mee kunnen genieten van wat je aan het luisteren bent, zelfs wanneer je de oortjes op een redelijk volume hebt staan. En dit open design heeft nog een voordeel: je blijft bewust van je omgeving en hoort het dus ook wanneer je aangesproken wordt of wanneer er verkeer aankomt.

Het bedienen van de oordopjes was even wennen, omdat je al snel per ongeluk een nummer verder of terug gaat wanneer je de touchpad op het oortje per ongeluk aanraakt wanneer je bijvoorbeeld je haren achter je oor doet. De bediening werkt dus goed, maar de gevoeligheid ervan is wel iets om rekening mee te houden. Verder werkt de Bluetoothconnectie bijzonder snel en stabiel en pakken de oortjes de verbinding in no time op wanneer ik het doosje open doe en de oordopjes uit de case haal. Mocht je het willen dan is er ook nog een Shokz-app bij te downloaden voor een gepersonaliseerde geluidservaring of het aanpassen van de knopfuncties.

Zowel podcasts, telefoongesprekken, films en series, audioboeken en muziek komen ruimtelijk, mooi in balans qua tonen, gedetailleerd en kristalhelder door. En of ik nu naar de prachtige rustgevende en gevoelige klanken van Ludovico Einaudi luister en de toetsaanslagen bijna lijk te horen of naar opzwepende en ritmische Latin rap- en popmuziek met een intense bas luister, ik blijf verbaasd hoe goed het geluid is met dit open ontwerp. Het doet voor mij in ieder geval niet onder voor andere koptelefoons en oortjes die ik heb. En dan dus in een minimalistisch design en zonder een vervelend gevoel aan mijn gehoorgang of oortjes die uit mijn oren vallen omdat ze niet goed passen. I’m impressed!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariëlle Meray-Roekalea
  Reply Mariëlle Meray-Roekalea 28 augustus 2023 at 19:05

  Ik vind ze er echt super trendy uitzien. En ze lijken me ook erg comfy! Fijn dat ze goed blijven zitten, want dat is inderdaad niet met elk merk gegarandeerd ;)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 augustus 2023 at 18:44

  Mooi design.
  Ik heb ook van die stevige nodig die om de oren vast zitten…..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.