Eten & drinken

Food | Van deze taart tips wordt echt iedereen blij!

12 augustus 2023

taart tips feestje verjaardag taart bestellen taarten bakken gebak

Heb je binnenkort iets te vieren? Een diploma behaald, een huis gekocht, je huis verkocht, een mooi doel behaald of je verjaardag? Dan mag taart toch eigenlijk niet ontbreken! En toch kan het best wel lastig zijn om de juiste taart of taarten te vinden, de juiste hoeveelheid in huis te hebben en iets te kiezen waar iedereen blij van gaat worden. Herkenbaar dilemma? Of je je taarten nu zelf gaat bakken of dat je online een taart bestellen gaat, met de taart tips in dit artikel ben je goed voorbereid!

taart tips feestje verjaardag taart bestellen taarten bakken gebak

Taart tips voor verjaardagen en feestjes

Kies voor de klassiekers

Er zijn van die taarten die absoluut tot de klassiekers behoren. Denk bijvoorbeeld aan een smeuïge slagroomtaart of appeltaart. Deze taarten vallen vaak bij zowel jong als oud in de smaak. Met twee van zulke klassiekers kom je vaak al een heel eind. Een goede gevulde en versierde slagroomtaart helemaal zelf maken is best een lastig klusje, maar gelukkig kan je deze taart ook bestellen via een bakkerij. Maar een lekkere appeltaart is toch stiekem het allerlekkerst wanneer deze zelfgemaakt is én nog een tikkeltje warm wanneer je hem serveert aan je gasten..

Individuele wensen

Mocht je er nou echt niet uitkomen met het bedenken van een taart of het gebak voor het vieren van je feestje, dan kan je altijd nog kiezen voor losse gebakjes, verschillende punten taart en eventueel luxe koeken. Zo kan je ook rekening houden met individuele wensen van gasten – want er is altijd wel iemand waarvan je weet dat hij of zij een bepaald iets echt heel erg lekker zou vinden – en je kan dit heel erg feestelijk serveren door het opmaken van een soort taartenbuffet.

En mocht je mensen hebben uitgenodigd waarvan je weet dat ze een allergie of intolerantie hebben, hou hier dan met een los gebakje rekening mee wanneer je je taart gaat bestellen of zelf gaat bakken. Denk aan glutenvrij gebak, vegan taart of wanneer iemand een notenallergie heeft. Zo kan diegene ook echt meevieren en dat wordt heel erg gewaardeerd!

De juiste hoeveelheid

Het kan nog best wel lastig zijn om de juiste hoeveelheid taart of gebak in huis te halen wanneer je wat te vieren hebt. Probeer daarom vooraf in ieder geval een redelijke inschatting te maken van het aantal gasten dat je verwacht, door te vragen om een rsvp bij je uitnodiging en of eventuele kinderen ook mee komen. Vervolgens kan je uit gaan van een stuk taart of een gebakje per persoon. De meeste mensen houden het er bij één, sommige slaan over en zo heb je voor diegene die er graag twee zou willen proeven ook weer een extra stukje over. Hierbij is het dan ook weer handig om te denken aan luxe koeken als aanvulling, zo kan je altijd nog extra uitdelen en dit is eenvoudiger om te bewaren dan overgebleven taart. Maar volgens mij wordt niemand heel verdrietig van leftover cake om de volgende dag nog rustig mee na te kunnen genieten ;)

Mocht je je taart hebben besteld, dan is deze vaak al in een aantal stukken gesneden waardoor je weet hoeveel je eruit kan delen. Mocht je je taart zelf hebben gebakken, hou dan rekening met ongeveer 10 tot 12 stukken per taart. Maar bij een machtige taart met bijvoorbeeld monchou, cheesecake of met veel chocolade zou je kunnen kiezen voor iets kleinere stukken aangezien deze behoorlijk machtig zijn. En ook een hoge taart kan je weer in iets meer stukjes snijden om alsnog een mooi volume op een bordje te kunnen serveren.

taart tips feestje verjaardag taart bestellen taarten bakken gebak

It’s your party!

Het is natuurlijk heel erg attent om rekening te houden met iedereen die naar je feestje wil komen, maar bedenk je ook dat het joúw feestje is! Heb jij een specifieke taart die je echt het allerlekkerst vindt of een eigen recept dat je heel erg graag wil delen, zorg dan ook dat je deze in huis haalt of zelf maakt. Het gebeurt zo vaak dat je jezelf voorbij loopt op je eigen feestje..

Taart recepten en inspiratie

Zoek je nog wat inspiratie? De foto’s in dit artikel zijn allemaal van zelfgemaakt gebak en zijn altijd een succes:

brownie monchou taart
Marokkaanse citroen kwarktaart
Upside down taart met chocolade en peer
Kinder Bueno cheesecake
Snowcake (kokostaart met witte chocolade).

Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 18 augustus 2023 at 00:57

  Wat een prachtige taarten had jij gebakken .
  Jij moet daar iets mee gaan doen.
  Haal je de recepten uit boeken speciaal voor taarten?
  Fijne tips en om inspiratie te krijgen…..
  Zou je geen boek met recepten om taarten te bakken willen schrijven?

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 augustus 2023 at 11:37

   Als het een kookboek-recept is dan staat het er altijd bij, de anderen zijn naar eigen idee. Geen intentie om een taartenboek te lanceren :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.