Beauty

Skincare tip | Velveux Olivia day & night facecream

22 augustus 2023

Velveux review gezichtscrème crème dagcrème nachtcrème ervaring

Zoals je weet ben ik als skincarejunkie behoorlijk trouw aan mijn huidverzorgingsroutine. Voor in de avond pas ik de skin cycling methode toe en sluit ik mijn stappenplan het liefst af met een crème die zowel voedend als hydraterend is en je huidbarrière versterkt. Hiervoor is deze Velveux gezichtscrème echt perfect, maar ook als je simpelweg op zoek bent naar een fijne crème die zowel voor vrouwen als mannen en voor eigenlijk ieder huidtype wel geschikt is. In dit artikel een uitgebreide review!

Velveux review gezichtscrème crème dagcrème nachtcrème ervaring

Velveux Olivia day & night facecream

Ingrediënten

Het ingrediëntenlijstje van deze crème is behoorlijk kort en daar heb ik een zwak voor. Deze crème bevat onder andere de volgende ingrediënten:

olijfolie bevat goede vetzuren en antioxidanten en werkt intens voedend
glycerine werkt hydraterend en anti-aging, helpt vocht vast te houden in de huid
allantoïne werkt verzachtend op de huid en helpt de huid te herstellen
salicylzuur werkt kalmerend en helpt dode huidcellen te verwijderen, onzuiverheden te verminderen en de huid een gladdere textuur te geven
vitamine E is een alleskunner dat zowel voedend, kalmerend als verzachtend werkt en versterkt de huidbarrière
kurkuma extract werkt verzachtend, vermindert tekenen van huidveroudering, verminderd roodheid zoals bij een reactieve huid en werkt kalmerend.

Fijn om te weten: de crème bevat geen siliconen, SLS en SLES (sulfaten), parabenen, paraffine en synthetische geur- en kleurstoffen en is zowel parfumvrij, dierproefvrij als vegan. De toegevoegde alcohol is van de ‘vettende’ in plaats van uitdrogende soort en dient tegelijkertijd als natuurlijk conserveringsmiddel.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Velveux Olivia day & night facecream is verkrijgbaar via bol.com voor €26,49/50ml.

Velveux review gezichtscrème crème dagcrème nachtcrème ervaring

Review

De verpakking van de Velveux crème spreekt mij persoonlijk wel aan; niet teveel poespas en lekker clean door de rustige kleuren. Zoals je weet heb ik mijn crèmes liever in een tube of pompflacon vanwege ingrediëntenbehoud en hygiëne, dus enkel gebruiken met schone vingers, een wattenstaafje of een spateltje en na ieder gebruik zeer goed sluiten.

De crème heeft een lekkere luchtige textuur en laat zich zonder moeite uitsmeren zonder dat het een witte waas achterlaat (iets dat vaak wel gebeurt bij natuurlijke producten) waarna het snel intrekt. Heel fijn: ondanks de voedende ingrediënten is de crème zeker niet te vol, te vet of te rijk van structuur, waardoor je geen glimmend gezicht krijgt maar de huid juist mooi verzorgd oogt. De geur is verder heel subtiel en iets bloemig zonder too much of te doordringend te zijn.

Als ik naar de ingrediëntenlijst kijk word ik hier zeker vrolijk van; een heleboel natuurlijke bestanddelen die zowel hydraterend, herstellend als verzorgend en voedend werken, huidveroudering zoals fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken verminderen, de huidbarrière versterken en voor iedere huid geschikt zijn. Je kan de crème hierdoor zowel in de ochtend als in de avond op zichzelf aanbrengen op een gereinigde huid, maar hij laat zich ook heel erg fijn combineren met actives zoals serums en boosters uit je skincare routine.

Ohhh, het blijft leuk om nieuwe en minder bekende merken te ontdekken en er soms echt heel erg fijne pareltjes tussen te ontdekken!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 23 augustus 2023 at 06:16

  Hier ben ik niet bekend mee.
  Dit is een fijne review.
  Het ziet er heel goed.
  Toch mis ik vaak een spatel.

  Xoxo

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.