Huis & interieur

Interieur inspiratie | De verrassende badkamer trends voor 2024

27 september 2023

badkamer inspiratie, badkamer trends 2024

Alhoewel ik helemaal blij ben met ons huidige huis, blijf ik het enorm leuk vinden om alvast wat weg te dromen wat we anders zouden doen of willen als we eenmaal ons droomhuis gevonden hebben. Ik volg daarom de woontrends graag en zie zo van alles voorbij komen aan interieurtrends voor het nieuwe jaar. Ook wanneer het op badkamer inspiratie aankomt. En laten daar nu een aantal verrassende trends tussen zitten, waarvan ik er drie met je deel in dit artikel!

‘Lees ook: Interieurtips | De voordelen van PVC kliklaminaat.’

badkamer inspiratie, badkamer trends 2024 badkamer inspiratie, badkamer trends 2024 badkamer inspiratie, badkamer trends 2024

Badkamer inspiratie en trends voor 2024

Metallic

Eén van de meest opvallende trends is het doorvoeren van metallic accenten in de badkamer. Waar we de afgelopen jaren vooral mat zwarte kranen en kranen in goud en koper voorbij zagen komen, is het nu meer gericht op de metallic gloed over zowel kranen als tegels heen. Enorm tof, maar misschien niet voor iedereen weggelegd omdat het toch behoorlijk gedurfd is. Maar wil je toch spelen met deze badkamertrend, dan kan je ervoor kiezen om dit te doen in de details met bijvoorbeeld metallic handdoekhaken of nieuwe potjes voor bijvoorbeeld het opbergen van wattenstaafjes en dergelijke.

Earthy tones

We hebben heel wat jaren vooral veel lichte tinten gezien in de geliefde Japandi en Scandinavische woontrends met veel wit, beige, crème en zandkleuren. Maar het is duidelijk tijd voor het creëren van een warme en knusse ruimte en hier passen de warme aardse kleuren zoals terra, roodbruin en zelfs magenta heel goed bij. Ook dit kan je weer terug laten komen in zelfs de aankleding van je badkamer en maakt een heel mooi plaatje samen met natuurlijke elementen zoals natuursteen en hout.

De hotelstijl badkamer

De luxe van een hotelbadkamer in je eigen huis, om iedere dag mee op te starten en met een perfect wellnessgevoel de dag weer af te sluiten. In deze trend zien we veel openheid om ruimte te creëren, transparante delen zoals een grote glazen zijwand bij een inloopdouche en veel accenten in wit en zwart. Om het plaatje af te maken kan je dit doorvoeren in een badkamermeubel met lades vol opbergmogelijkheden, een grote spiegel met geïntegreerde verlichting én mogen de fluffy witte handdoeken en badjassen natuurlijk ook niet ontbreken. En als we dan toch wegdromen – en als je de ruimte hebt – dan zou een badkamer en suite de hotel chique-stijl helemaal af maken..

Natuurlijk is het geweldig als je helemaal from scratch kan beginnen wanneer je een huis laat bouwen of je huidige huis laat verbouwen, maar hier is niet altijd ruimte of budget voor. En toch kan je uit bovenstaande woontrends ook echt wel leuke badkamer inspiratie halen om je huidige badkamer misschien een kleine touch up of make-over te geven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe badmat en bijpassende handdoeken in een andere kleur, één en ander opruimen, het toevoegen van een mooie plant met grote groene bladeren.. Zo zal zelfs je vertrouwde badkamer ineens als nieuw aanvoelen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*