Beauty

Newsflash | Esse bakuchiol serum

21 september 2023

Esse bakuchiol serum, retinol vs bakuchiol, voordelen bakuchiol, huidverbetering

Met de aangescherpte regelgeving vanaf eind dit jaar voor retinol in skincare (waarover verder in dit artikel meer) krijgt het milde – maar net zo effectieve – bakuchiol een steeds groter podium. Met de lancering van het nieuwe Esse bakuchiol serum krijgt het merk er een paradepaardje bij, dat kán bijna niet anders! In dit artikel lees je meer over retinol vs bakuchiol, welke voordelen bakuchiol voor je huid heeft én natuurlijk alles over het Esse bakuchiol serum. Jep, bereid je voor op een heleboel skincaretalk.

‘Lees ook: Skincare | Alles over tranexaminezuur in huidverzorging.’

Esse bakuchiol serum, retinol vs bakuchiol, voordelen bakuchiol, huidverbetering

Nieuwe wetgeving met betrekking tot retinol in skincare

Vanuit de Europese Unie gelden er vanaf eind 2023 strengere regels met betrekking tot het gebruik van specifieke ingrediënten in cosmetica. Dit gaat heel wat op z’n kop zetten, want er komt een maximale toegestane hoeveelheid retinol – en andere vormen van vitamine A – van ‘slechts’ 0,3% in gezichtsverzorging. Je kan begrijpen dat dit voor bepaalde cosmeticamerken een behoorlijke impact zal gaan hebben want dit ingrediënt is behoorlijk geliefd en veelgebruikt in skincare. Veel merken zullen dus moeten gaan herformuleren en/of uitwijken naar andere ingrediënten die hetzelfde voor de huid kunnen doen, zonder de schadelijke effecten ervan.

Retinol VS bakuchiol

Retinol mag dan bekend staan als zo’n beetje hét anti-age beauty ingrediënt als het aankomt op het verminderen van onder andere zichtbare huidveroudering zoals pigmentvlekken, rimpels en lijntjes en het bevorderen van de aanmaak van elastine en collageen voor een meer elastische en stevigere huid, het heeft ook een aantal nadelen. Bij onjuist gebruik, een gevoelige huid en/of te hoge percentages zorgt retinol namelijk vaak voor een droge, trekkerige, dunnere en jeukende huid, roodheid, schilfering en een aangetaste huidbarrière.

Als alternatief is het plantaardige bakuchiol (= het werkzame bestanddeel uit de Psoralea Corylifolia) misschien wel hét meest interessante ingrediënt wanneer het op vergelijkbare huidverbeterende eigenschappen aankomt. Het wordt gezien als het huidvriendelijke en microbioomvriendelijke alternatief voor retinol. Dit wil zeggen dat het gelijke huidverbeterende en huidverjongende resultaten kan geven – zonder de negatieve bijwerkingen – en het is bovendien ook nog eens fotostabiel, kan daardoor ook overdag gebruikt worden en wordt zeer goed door de huid geaccepteerd. Een percentage van 0,5% tot 2% is gebleken effectief te zijn voor de beste resultaten.

De voordelen van bakuchiol

Als het op skincare tegen huidveroudering aankomt, heeft bakuchiol een aantal mooie voordelen. Zo helpt het om pigmentvlekken te verminderen, het kalmeert de huid en werkt irritatieverminderend, heeft hydraterende eigenschappen, vermindert acne, helpt de huid egaler en zachter te maken, ondersteunt het huideigen vermogen om huidschade uit het verleden te herstellen, helpt bij acne op oudere leeftijd, versnelt de celdeling, stimuleert de aanmaal van elastine en collageen, vermindert de zichtbaarheid van lijntjes en rimpels, verzacht de textuur van de huid terwijl het je huid verstevigt en kan helpen de (zon)gevoeligheid van de huid te verminderen. Kortom; alles wat je zoekt als het op een krachtig antiage-well ingrediënt aankomt. Bovendien is bakuchiol geschikt voor ieder huidtype.

Esse bakuchiol serum, retinol vs bakuchiol, voordelen bakuchiol, huidverbetering Esse bakuchiol serum, retinol vs bakuchiol, voordelen bakuchiol, huidverbetering

Nieuw | Het Esse bakuchiol serum

Dit serum bevat 1% pure bakuchiol en verder onder andere aloë vera, jojoba olie, vitamine E en vitamine C. Je gebruikt dit serum ná het reinigen van de huid en een eventuele lotion, toner of mist en vóórdat je een crème en/of olie aanbrengt. Eén pompje per keer is voldoende voor je gezicht en hals, het product heeft een lichte textuur en trekt snel in waardoor het zich goed laat opnemen als aanvulling in je huidige skincare routine. Je kan het product zowel in de ochtend als avond gebruiken, het is maar net wat je huidige routine is en wanneer je het zelf prettig vind om te gebruiken. Ik ga de komende tijd zeker met dit veelbelovende product aan de slag, dus mijn persoonlijke ervaring zal er zeker nog aankomen :)

Good to know: alle Esse producten zijn ethisch geproduceerd en gecertificeerd biologisch, vegan, CO2- en plastic neutraal en natuurlijk dierproefvrij.

–> Het Esse bakuchiol serum is vanaf deze maand verkrijgbaar bij de Esse salons en -webshops voor €39,00/15ml.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 21 september 2023 at 11:32

    Klinkt erg fijn.
    Door de hete dagen heb ik nogal erg veel pigmentvlekken dus denk wel dat ik dit zou kopen…..

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.