Huis & interieur

Home | ESSENZA ‘An Intimate Escape‘ collectie (herfst/winter 2023)

13 september 2023

ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape

Ik heb een groot zwak voor het merk ESSENZA vanwege de mooi rijke kleuren, botanische prints én de kwaliteit van de producten. Ik zou er bij de lancering van iedere nieuwe collectie zo een make-over mee kunnen doen in huis ♥ Ook de nieuwe ESSENZA ‘An Intimate Escape’ herfst/winter 2023 collectie vind ik wederom prachtig! In dit artikel meer informatie, achtergrond en sfeerbeelden van deze collectie met beddengoed, interieuraccessoires en nachtkleding.

‘Lees ook: Home | 5 huishoud hacks voor een schoon en opgeruimd huis.’

ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape

ESSENZA ‘An Intimate Escape’ fall/winter 2023 collectie

“Welkom in je dromen..”

In de nieuwe ESSENZA herfst/winter 2023 collectie staan esthetiek en comfort bovenaan, in een beeld met authentieke details, allure en een vleugje romantiek. Deze nieuwe collectie straalt vooral comfort en rust uit en hiermee wil ESSENZA inspireren om te dromen en je comfortabel te laten voelen in een continu veranderende wereld. “Want thuis is waar we ons veilig voelen, kunnen ontsnappen aan het dagelijkse rennen en vliegen en waar we op kunnen laden.” Een mooie boodschap!

ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape

In deze collectie zien we – zoals we gewend zijn van ESSENZA – weer mooie rijke prints en diepe kleuren terugkomen. Zo blijven ze trouw aan hun iconische prints en klassiekers van de Oude Meesters uit het Rijksmuseum en het Mauritshuis, maar ook de Arts and Crafts-beweging blijft een belangrijke inspirator. Voor ‘An Intimate Escape’ zien we daarbij een knipoog naar Art Nouveau, een kunststroming tussen 1890 en 1914 die vooral in Europa populair was en zich kenmerkte door een optimistisch wereldbeeld en geloof in de toekomst. De prints in deze collectie zijn ontworpen vanuit elegante, vloeiende lijnen en gacieus gestileerde bloempatronen. Samen vormt dit een maximalistische en visuele mix in prints, wat in evenwicht wordt gebracht met fijne uni tinten.

ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape ESSENZA herfst/winter 2023 collectie An Intimate Escape

– Chapter 1; ‘Deep Balance’ staat voor evenwicht. Hierin zien we veel blauwtinten zoals chambray blue, darkest blue en cobalt blue met accenten van comforting green en lemongrass en print Karli
– Chapter 2; ‘Society of Harmony’ staat voor de kracht van harmonie en vertrouwen. Hierin zien we vooral warme tinten zoals plum wine, cherry red en darling pink waarbij moss, olive en forest green de accenten brengen om print Leila tot leven te brengen.

De collectie bestaat uit beddengoed zoals dekbedovertrekken, lakens, dekens en plaids en wordt aangevuld met accessoires zoals badkamertextiel, kussens, vloerkleden, ochtendjassen en kimono’s. De producten van ESSENZA zijn verkrijgbaar via de ESSENZA webshop en via de bekende verkooppunten.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 13 september 2023 at 18:06

  Wat een prachtige warme uitnodigende kleuren 🤩

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 13 september 2023 at 12:57

  Prachtig.
  Ik had de collectie in een warenhuizen gezien maar de prijzen zijn niet zo fijn.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.