Beauty

Mijn favoriete doucheproducten van dit moment (body, hair & face)

22 september 2023

favoriete doucheproducten (september 2023)

De douchemomentjes zijn voor mij echt een stukje selfcare en ik vind het dan ook heerlijk om hier bewust de tijd voor te nemen en mijzelf te verwennen met fijne producten. Op dit moment heb ik een aantal favoriete doucheproducten voor zowel mijn lichaam, haren en gezicht en ik deel deze graag met je. Leuk als ‘binnenkijker’ maar wellicht zitten er fijne tips voor je tussen :)

‘Lees ook: Newsflash | Esse bakuchiol serum.’

favoriete doucheproducten (september 2023)

Favoriete doucheproducten van dit moment

Haarverzorging
Als het op haarverzorging aankomt gebruik ik niet alleen vanwege mijn gevoelige hoofdhuid, maar ook vanwege mijn gekleurde en keratin treated haren het liefst zo ‘schoon’ mogelijke producten. Dat wil zeggen zonder sulfaten, harde alcoholen, parabenen en het liefst ook nog zonder siliconen. Ik heb hier op dit moment een heel fijne routine voor gevonden:

Original & Mineral Hydrate & Conquer shampoo en conditioner
Deze lijn is bedoeld voor droog, beschadigd en/of gekleurd haar en geeft vooral heel veel hydratatie en voeding aan de haren, zonder deze te verzwaren. Zo zit er onder andere algen-extract, proteïnen, panthenol, vitamines, aminozuren en kokosolie in en is de conditioner verrijkt met shea boter en zoete amandelolie. Fijn om te weten: beide producten vrij van sulfaten, siliconen, harde alcoholen en parabenen, bovendien zijn de producten vegan en dierproefvrij.

Zowel mijn haren als mijn hoofdhuid worden heel erg blij van deze producten. De shampoo schuimt lekker (is niet altijd zo met clean hair products), reinigt goed en verwijdert zonder moeite ook eventuele restjes van stylingproducten. De conditioner heeft een fijne slip, maakt de haren makkelijk doorkambaar en verzwaart – ondanks de intensief voedende ingrediënten – de haren niet.

Maria Nila Colour Refresh in Cool Cream 8.1
Ondanks dat mijn haren worden gekleurd in koele ondertonen, hebben mijn lokken op de één of andere manier de neiging flink wat warmte door te laten komen. Die oranje/rode gloed kan heel mooi zijn, maar ik heb dit liever wat ‘koeler’ omdat ik dit mooier vind bij mijn huidtoon. Er bestaan blauwe shampoos en blauwe conditioners voor bruin haar – zoals je paarse haarproducten voor blond haar hebt – maar ik heb er nog geen gevonden die ‘schoon’ zijn én ook echt goed hun werk doen..

Waar ik wél tevreden over ben is dit ‘non-permanent colour masque’ van Maria Nila. Deze is vegan, dierproervrij, bevat onder andere arganolie en proteïne en geeft daadwerkelijk een koelere gloed over mijn haren. Ik gebruik hem zo’n beetje om en om met de conditioner en je kan hem tussen de 3 en 10 minuten in laten trekken. Als deze op is ga ik denk ik de Cacao of Cacao Intense eens proberen omdat deze net even iets donkerder is en dat past meer bij mijn haartint op dit moment en lijkt me mooi voor de herfst/winter :)

favoriete doucheproducten (september 2023)

Bodycare
Ik wissel heel veel van lichaamsproducten onder de douche omdat ik het leuk vind om van alles uit te proberen en de geuren van de producten graag aanpas aan bijvoorbeeld het weer, tijdstip van de dag of mijn stemming. Maar één product blijft een eeuwige favoriet en dat is toch wel de Rituals foaming shower gel, afgewisseld in verschillende geuren.

Rituals foaming shower gel | The Ritual of Jing (Sleep)
Op dit moment vind ik deze geurvariant echt één van de lekkerste. De combinatie van heilig hout en lavender is warm, iets kruidig en bezorgt me echt zo’n wellnessgevoel onder de douche. Ook stelt het volle schuim nooit teleur als sensorische ervaring.

Lush Sleepy showergel
Ik zit blijkbaar in een lavendelperiode, want ook deze douchegel heeft een lavendelgeur maar dan net even iets zoeter dan de variant van Rituals. Lekker op een douchepuff voor flink wat schuim.

Q+A Hyaluronic Acid wet skin moisturiser
Dit is zó’n anders-dan-anders doucheproduct dat het echt even voor een kleine kortsluiting zorgde tijdens de eerste keer gebruik. Het is namelijk een bodylotion die je onder de douche gebruikt; goed afspoelen, de douche uitzetten, je vochtige lijf insmeren met dit product en daarna nog lichtjes droogdeppen met de handdoek. Het maakt de huid heerlijk zacht, soepel en elastisch zonder dat je huid voelt alsof je hem net hebt ingesmeerd, zodat je dus direct je kleding aan kan trekken. Heerlijk!

favoriete doucheproducten (september 2023)

Skincare
Ik ben geen enorme liefhebber van huidverzorging onder de douche, omdat ik dat liever met volle aandacht bij de wastafel voor de spiegel doe. Maar zo’n één à twee keer per week ga ik voor een deep cleanse (maar alsnog heel mild) met dit duo: de Foreo Luna 4 in combinatie met de QMS skin perfecting exfoliant. Deze laatste kwam al voorbij in mijn favorietenlijstje van januari, dus zo zie je maar weer hoe lang een product mee kan gaan want hij is nog lang niet leeg. Het is een exfoliant op basis van enzymen en papaja-extract en kan zelfs voor de (zeer) gevoelige huid gebruikt worden. Je mengt het poeder op je hand met een beetje water tot een papje, brengt dit aan op je huid, masseert dit een minuutje in en spoelt daarna je gezicht af met water. Dit reinigt de huid mild maar effectief, ondersteunt de huidvernieuwing, verwijdert dode huidcellen, verfijnt de poriën en zorgt dat werkstoffen uit je verdere skincare beter worden opgenomen. Maar vooral de combi met de trilling en massage van de Foreo zorgt echt voor een enorm zacht, velletjesvrij en schoon huidje met een mooie glow, zonder dat het de huid trekkerig of geïrriteerd maakt. Een perfect duo, als je het mij vraagt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 september 2023 at 16:55

    Dat ziet er heel goed uit.
    Fijn dat jij dit met ons shared.

    Een mooi weekend

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.