Fashion Huis & interieur

Tips om je kledingkast van zomer naar herfst aan te passen

18 september 2023

kledingkast tips zomer naar herfst garderobe

Nu de zomer achter ons ligt en de dagen korter en minder warm worden, is het toch echt tijd voor een kleine aanpassing in je kledingkast om je garderobe herfstklaar te maken. En nee, daar zijn echt niet allemaal nieuwe kledingstukken voor nodig want vaak kom je met andere combinaties en een andere indeling van je kledingkast een heel eind waardoor je met voldoende outfits en inspiratie weer een nieuw seizoen doorkomt!

‘Lees ook: Interieurblog | Tips voor de inrichting van de zolder.’

kledingkast tips zomer naar herfst garderobe

Zo maak je je kledingkast herfstproof!

1. Handjes uit de mouwen

Niet het leukste begin, maar wel het meest belonend als het eenmaal gedaan is: je hele kledingkast leeghalen, een sopje erdoor en je garderobe uitzoeken. Zo kan je gelijk alles goed uitzoeken. Wat kapot, vies of te pillerig is kan je wegdoen. Wat je echt niet meer draagt of steeds ongebruikt in je kast blijft liggen kan je verkopen of weggeven. Alles wat echt té zomers is als het bijvoorbeeld op printjes, kleuren en lengte aankomt kan je achterin je kledingkast schuiven of – in vacuümzakken – opbergen op zolder. En zo heb je én een schone kast én je garderobe weer eens goed uitgezocht én meer ruimte en overzicht in je kledingkast gecreëerd.

–> Mocht je op dit moment erachter komen dat jullie kledingkast te klein is, of heb je een aantal losse kasten en kledingkasten naast elkaar staan, dan is het wellicht een idee om te kijken naar een nieuw exemplaar. Eén grote kast – en/of samen met je partner – geeft meer ruimte én zorgt voor een opgeruimde slaapkamer. Kijk ook zeker of je een kamerbreed en daarbij zelfs kamerhoog exemplaar kan gaan, zodat je er naast kleding ook je schoenen, eventuele zomer-/winterdekbedden, jassen en dergelijke in op kan ruimen.

2. Denk in laagjes

Veel zomerse tanktops, hemdjes en T-shirts kan je natuurlijk ook gewoon in de herfst doordragen. Denk in laagjes en combineer ze in dit nieuwe seizoen met een vestje, blazer of spijkerjasje en een jeans of andere lange broek. Sowieso kan het soms nog verrassend warm zijn in de middag en ook dan zijn die laagjes perfect: je trekt op zo’n zonnige herfstmiddag eenvoudig je ‘throw over’ weer uit.

–> Geef je jasjes, blazers, vestjes, biker jackets en spijkerjasjes een prominent rijtje in je kledingkast, zodat je in één oogopslag ziet wat je hebt waardoor nieuwe combinaties sneller gemaakt zijn.

3. Sweater weather

Ahhh, ik heb er zo’n zwak voor! Ja, ik hou echt van de warme-truien-seizoenen. Maar, deze heb je inmiddels alweer een hele tijd niet gedragen dus kan je er het beste even goed doorheen gaan: moet je sommige truien nog even aanpakken met de ontpiller/pluizentondeuse, je wollen truien mooi houden door ze een nachtje in de vriezer te stoppen en bepaalde truien toch nog even in een kort wasprogramma op te frissen. Trek er even een paar uurtjes voor uit en je kan er daarna weer volop van genieten.

4. Vergeet je schoenen niet

Niet alleen wanneer het op kleding aankomt kan je garderobe een kleine update gebruiken, vergeet namelijk ook je schoenen niet. Tijd om de zomerse sneakers, sandaaltjes, instappertjes en slippers schoon te maken, eventueel te poetsen en daarna netjes op te bergen achterin je kast of op zolder. En zo heb je bij je kapstok in de hal weer ruimte voor je herfst- en winterschoenen en voelt het ineens alsof je een hele nieuwe garderobe hebt.

Niet alleen is het heel erg fijn om zo’n twee keer per jaar eens even serieus je kledingkast uit te zoeken, het heeft nog een aantal voordelen: je hebt ruimte gecreëerd waardoor je sneller ziet wat je allemaal hebt en dus ook makkelijker combinaties kan maken, je kleding zal minder snel muf gaan ruiken omdat er ‘lucht in je kast’ is gekomen en het voelt alsof je een nieuwe garderobe hebt en dat zonder dat je hebt hoeven shoppen. Nog één voordeel – al kost deze wel geld – doordat je de boel nu zo lekker op orde hebt en alles door je handen is gegaan, zie je ook sneller wat je écht nog eventueel nodig hebt als aanvulling als het op nieuwe kleding aankomt. Zo shop je in ieder geval een stuk bewuster!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 18 september 2023 at 19:31

    Ja, zo fijn laagjes kleding is lekker warm.

    Dag zomer hallo herfst

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.