Lifestyle

Health tip | Pranamat ECO acupressuur riem

17 september 2023

Pranamat ECO riem, Pranamat belt, acupressuur riem, ervaring, review

Dat ik een groot fan ben van wellness @ home-producten is vast geen nieuws voor je. Alles dat kan bijdragen aan meer rust, energie en ‘lekkerder in je vel’ komen te zitten is in deze maatschappij behoorlijk welkom, als je het mij vraagt. Ik test dan ook graag van alles uit dat aansluit bij dit topic. Zo schreef ik al eerder over mijn ervaring met de Pranamat ECO acupressuur mat en nu hebben ze een nieuw product gelanceerd: de Pranamat ECO riem. In dit artikel lees je er alles over!

Pranamat ECO riem, Pranamat belt, acupressuur riem, ervaring, review

Over Pranamat ECO

Het Noord-Europese Pranamat ECO werd in 2009 opgericht als familiemerk en bestaat inmiddels uit een team van meer dan 110 werknemers uit 21 verschillende landen. De Pranamat ECO producten worden in meer dan 130 landen gebruikt en er zijn al meer dan 2 miljoen exemplaren van verkocht. Ze wonnen inmiddels ook de prestigieuze Wellness Inovation Award en volgens Independent Magazine is dit het beste thuismassageproduct op de markt. Zo tof als je als klein familiebedrijf in relatief korte tijd tot zo’n groot wereldmerk weet uit te groeien en dat is ook te lezen in de vele positieve meningen van gebruikers over de hele wereld. Tof!

Hun missie? “De Pranamat ECO is ontwikkeld om de levenskwaliteit van onze klanten te verbeteren. Wij geloven dat door onszelf sterk te maken, we een groter vermogen tot vriendelijkheid, meer energie om onze doelen te bereiken, meer creatief potentieel, meer zelfvertrouwen en meer mentale kracht hebben.” En dat geven ze dus graag door met hun kennis en het wetenschappelijk onderbouwde effect van een acupressuurbehandeling door middel van de Pranamat ECO acupressuurmassageset waarmee je de principes en kennis vanuit het oude China, de Romeinen en de oude Grieken kan ervaren in het comfort van je eigen huis. Mooi om te weten: de producten worden handgemaakt in de EU met duurzame materialen en zijn Oeko-Tex gecertificeerd.

Pranamat ECO riem, Pranamat belt, acupressuur riem, ervaring, review

De Pranamat ECO acupressuur riem

Nieuw in het assortiment is de acupressuur belt. Dit is een riem waarbij je de lotussen met massagepunten aan de binnenkant draagt. Een soort flexibel spijkermatje! Je kan de intensiteit aanpassen door de riem strakker of juist iets losser te dragen en zo zal er tijdens het dragen van alles in je lichaam aan het werk gezet worden. Door de massage stroomt er namelijk meer zuurstofrijk bloed naar het draaggebied, dit verwarmt de huid en onderliggend weefsel wat zo afvalstoffen en pijn vermindert met de volgende voordelen:

– metabolische processen worden op gang gebracht
– de bloedcirculatie wordt verhoogd
– het lichaam maakt natuurlijke bèta-endorfine aan als natuurlijke pijnstiller
– het verlicht ontstekingen en spanningen in de spieren en gewrichten.

Je kan hem óver een shirtje dragen, zoals ik in dit artikel voor de foto’s heb gedaan, maar voor een intensiever effect raad ik wel aan de riem te gebruiken met direct huidcontact.

–> De Pranamat ECO riem is nu verkrijgbaar als aanvulling bij de verschillende sets in turquoise, zwart en lavendelpaars. Klik hier om het overzicht te zien van alle producten. Helemaal leuk: bestel je via de links in dit artikel dan krijg je een heel mooie korting op alle sets :)

Pranamat ECO riem, Pranamat belt, acupressuur riem, ervaring, review

Mijn ervaring

Mocht je vanwege verschillende redenen je twijfels hebben bij de acupressuurmat dan is deze Pranamat ECO riem misschien wel het ideale ‘instapmodel’ voor je eerste ervaringen met een acupressuurmat, maar hij is ook zeker aan te raden voor de meer ervaren gebruikers. Je kan deze riem namelijk op verschillende manieren gebruiken wat hem heel divers maakt:

– als een compact on the go product voor in je koffer of tas tijdens een weekendje weg of vakantie, want je kan hem ook uitgerold over een kussen (voor wat extra ondersteuning) als acupressuurmat gebruiken om op te liggen zoals je ook op de normale variant zou doen
– als een riem met de lotussen tegen je (onder)buik aan, wat heerlijk werkt bij krampen en andere ongemakken tijdens bijvoorbeeld de maandelijkse periode bij vrouwen. Nóg een voordeel bij deze manier van dragen is dat het ook helpt om de huid te verstevigen. Win-win!
– als een riem met de lotussen tegen je (onder)rug aan, wat perfect werkt voor gespannen spieren en een pijnlijke onderrug
– over de rugleuning van een stoel of bank waarna je er tegenaan kan zitten voor een massage van je nek en/of schouders
– op de grond als voetenmat, om op te staan of tijdens het zitten je voeten op te laten rusten.

Door de aanpasbare en persoonlijk in te stellen riem-vorm blijft hij goed op z’n plek en kan je er heel goed mee multitasken. Kijk, natuurlijk is het het lekkerst en het beste voor je als je er even een momentje rust mee pakt en er bewust mee gaat liggen of zitten, maar je kan hem ook gerust omdoen tijdens het huishouden, wanneer je aan het werk bent of tijdens het kijken van je favoriete serie of het lezen van een boek. Het is even wennen aan het begin, want de 1.325 (!) lotusspikes zijn best venijnig, maar na enkele minuten merk je dat je lichaam aan het werk gaat en wordt het gebied lekker warm, tintelig en komt er een heerlijk ontspannen gevoel voor in de plaats.

Zeker wanneer ik het product iedere dag trouw gebruik voor ongeveer een kwartiertje per keer, merk ik al na enkele dagen een verbetering. Bij menstruatiepijn zelfs al bijna direct. Wat mij betreft echt een ideale aanvulling op mijn uitgebreide set en een leuk vernieuwend health- en wellnessproduct.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 17 september 2023 at 13:03

    Klinkt heel erg goed.
    Het ziet er ook nog mooi uit.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.