Huis & interieur

Interieurtrends 2024 | De voordelen van PVC kliklaminaat

24 september 2023

voordelen van pvc kliklaminaat (interieurtrends 2024)

Eén van de grote interieurtrends voor 2024 is toch wel de blijvende houten vloer in verschillende legvormen. Er komt alleen een duidelijk verschil: waar we de afgelopen jaren vooral heel veel de visgraatvloer tegenkwamen – jawel, uit hét interieurbingo rijtje samen met de zwarte stalen deuren en marmer(prints) – gaan we nu juist weer andere vormen terugzien. Van klassiek gelegde plankenvloer tot de Hongaarse punt en mozaïekpatronen. Dit kán met echt houten vloerdelen, maar je kan ook kiezen voor PVC kliklaminaat wat toch wel een aantal heel fijne voordelen heeft..

‘Lees ook: New in | Berber vloerkleed (interieur binnenkijken).’

voordelen van pvc kliklaminaat (interieurtrends 2024)

Wat is PVC kliklaminaat?

PVC kliklaminaat begint steeds populairder te worden bij zowel bedrijven als particulieren en dat is niet voor niks. Het is een zeer veelzijdige vloersoort die de stevigheid en eenvoudigheid van het leggen van laminaat combineert met de flexibiliteit van plak pvc. Aan de onderkant zit vaak een geïntegreerde ondervloer en aan de bovenkant bevindt zich een beschermende (UV)toplaag waardoor je met één product klaar bent. Bovendien kan je met klik PVC (click PVC) enorm veel kanten op als het aankomt op kleuren, prints en legvormen. Zo kan een PVC vloer er zelfs uit zien als een echte houten vloer.

Plak PVC is bekend van de dunne, flexibele stroken waarbij je lijm én een geëgaliseerde ondervloer nodig hebt. PVC kliklaminaat is dikker en steviger van materiaal, klik je in elkaar met een handig kliksysteem en je hebt er geen lijm bij nodig.

voordelen van pvc kliklaminaat (interieurtrends 2024)

De voordelen van PVC kliklaminaat

Met de kwaliteit en technologie van tegenwoordig is dit type vloer bijna niet van echt hout te onderscheiden; het oogt hetzelfde en heeft dezelfde warme uitstraling, maar komt met nóg een rijtje heel fijne voordelen:

1. Je kan deze vloer bijna overal in huis leggen, van slaapkamer tot woonkamer en zelfs in de keuken. Zo is het klik PVC van bijvoorbeeld Floorinq waterbestendig en vlekbestendig, waardoor het perfect is voor in de keuken. Bovendien hebben ze een antisliplaag, waardoor het niet alleen praktisch maar ook veilig is

2. Door de geïntegreerde ondervloer verbergt het eventuele kleine oneffenheden in de ondervloer en het is verder goed zelf te leggen (maar je kan dit altijd door een vakman laten doen, zeker wanneer je een specifieke legvorm wenst)

3. Dit type vloer is zeer eenvoudig in onderhoud; stofzuigen met een zachte borstel en vlekjes verwijderen met een doek met warm water of dweilen met een mild reinigingsmiddel

4. Kliklaminaat van PVC is slijtvast, bestand tegen krassen, stoten en vocht en is daarmee een duurzame keuze waar je jarenlang plezier van kan hebben, ook in een huishouden met kinderen en/of huisdieren

5. Dit type vloer is een stuk ‘zachter’ qua gevoel en biedt meer comfort wanneer je er met blote voeten op loopt en wanneer kinderen erop spelen, en is hierdoor ook nog geluidsarm (fijn voor zowel jezelf als je buren)

6. Door de samenstelling van het materiaal neemt het zo goed als geen kleur van gemorst eten of drinken op, maar ook geen nare geurtjes van bijvoorbeeld ongelukjes van kinderen en/of dieren

7. Dit type vloer is hypoallergeen, een perfecte keuze dus voor mensen met allergieën.

*