Beauty

Billie Eilish | Eilish No.2 eau de parfum

5 oktober 2023

Billie Eilish No2 eau de parfum review

In 2022 lanceerde zangeres Billie Eilish haar eerste parfum en dat werd wereldwijd een succes. Voor mij persoonlijk was het helaas geen match, want ik vind die net even te zoetjes en te ‘jong’ qua geurbeleving. Ik was dan ook heel erg nieuwsgierig toen haar tweede geur uitkwam: Eilish No.2. Ze liet zich hiervoor leiden door dezelfde basis, maar voegde hier een duister randje aan toe. In deze review lees je alles over dit parfum, de geurbeleving, geurnoten en mijn ervaring.

‘Lees ook: Mugler Alien Goddess eau de parfum Supra Florale (review).’

Billie Eilish Eilish No.2 eau de parfum

Geuromschrijving

“An alluring and sensual scent. Fresh Italian bergamot and apple blossom draw you into a seductive aroma, drenching you in a woody, earthy spiciness of papyrus and black pepper. A contrast of wild wet poppy flowers flows into a base of woody palo santo and ebony, expertly wrapped in a metallic, nuanced veil of skin musk that is dark, woody and sultry.”

“I really liked the idea of a darker, rainy world for Eilish No. 2. We started with the original ‘Eilish’ elements of warmth and sweetness, but then added spicy and woodsy elements for a more sultry, wet feeling.” – Billie Eilish

Geurnoten

Topnoten: bergamot, appelbloesem
Hartnoten: zwarte peper, papyrus, klaproos
Basisnoten: palo santo, donker ebbenhout, vanille

Prijs en verkrijgbaarheid

Billie Eilish Elish No.2 is verkrijgbaar als eau de parfum vanaf €49,99/30ml, exclusief bij Parfumerie Douglas.

Billie Eilish No2 eau de parfum review

Review

Voor het design van de flacon heeft Billie Eilish gekozen voor hetzelfde ontwerp als haar eerste parfum, alleen dan in een donkere metaalgrijze uitvoering. Het zijn Billie’s favoriete lichaamsdelen; de borst, nek en sleutelbeen.

De geur opent heel iets fris en subtiel zoetjes, maar de zwarte peper doet al bijna direct herkenbaar haar intrede en blijft terugkomen door de gehele draagtijd van het parfum. Het geeft de geur een pittig en warm randje, waar ik persoonlijk zeker een zwak voor heb. Hoe langer je de geur draagt hoe interessanter deze wordt door de interessante geurnoten die er gebruikt zijn; palo santo, papyrus, donker hout en klaproos. Dit maakt het parfum wat zwaarder, een tikkeltje ‘wierokerig’ en hij heeft een goede sillage, wat betekent dat andere mensen om je heen hem ook zullen ruiken. Niet té, maar wel aanwezig. Qua longevity (draagtijd) blijft hij op de huid goed terug te ruiken tot eind van de middag, maar op kleding met gemak de hele dag en zelfs de dag erna. Mocht ik er een seizoen aan moeten koppelen, dan vind ik de herfst en winter echt de perfecte lancering voor dit parfum.

Het is zeker geen standaard geur, al helemaal geen standaard celebrity-geur en ik vind hem zelfs behoorlijk indrukwekkend richting de geurbeleving van een niche parfum gaan. Daarmee is het misschien geen geur voor iedereen en zeker niet eentje als een blind buy: eerst even in de winkel snuffelen en een dagje op je huid uitproberen is wel aan te raden. Maar ik ben onder de indruk en draag hem graag. En pssst, ik niet alleen ik hoor: ook op Paul’s huid komt dit parfum heerlijk tot haar recht. Ondanks de vrouwelijke flacon zou je hier menig man echt een verrassend cadeau mee geven.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 5 oktober 2023 at 19:03

    Heel mooi.
    Een echte collectersitem

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.