Beauty

Glow Botanica Super Rich Magnesium Body Lotion

22 oktober 2023

glow botanica magnesium bodylotion review/ervaring

Een tekort aan magnesium kan je opmerken door symptomen als spontane spierkrampen en zenuwtrekjes zoals een trillend oog, maar het uit zich ook in concentratieproblemen, hoofdpijn of migraine en prikkelbaarheid. Zeker in periodes van hormonale disbalans krijg je hier sneller last van. Je kan hiervoor een magnesiumsupplement innemen, maar wist je dat magnesium ook heel erg goed door de huid kan worden opgenomen? Zo heb je met deze Glow Botanica Super Rich Magnesium Body Lotion een mooie win-win situatie: én je magnesiumtekort wordt aangevuld én je krijgt er een zachte en soepele huid van!

‘Lees ook: Health | PMS verminderen met je voeding (info, weetjes & tips).’

glow botanica magnesium bodylotion review/ervaring

Glow Botanica Super Rich Magnesium Body Lotion

Ingrediënten

In deze bodylotion zit onder andere magnesium, collageen, aloë vera, teunisbloemolie, extract van wilde yam en monnikspeper en lavendelolie. Aan de ene kant dus ingrediënten die de elasticiteit van de huid bevorderen en deze zacht en soepel maken, en aan de andere kant ingrediënten die al van oudsher worden gebruikt bij onder andere menstruatieklachten en hormonale disbalans. Goed om te weten: het product bevat geen synthetische toevoegingen, is 100% natuurlijk en is vrij van hormonen.

Het steringrediënt in dit product is de magnesium, waarvoor Glow Botanica gebruik maakt van een hoge concentratie Zechstein magnesium. Dit is de meest pure en natuurlijke vorm van magnesiumchloride die direct door het huidweefsel wordt opgenomen en via de cellen terecht komt in de bloedbaan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze bodylotion met magnesium is bij Glow Botanica verkrijgbaar voor €43,55/100ml.

glow botanica magnesium bodylotion review/ervaring

Review

Er zijn specifieke plekken op je lichaam waar magnesium uit een spray of bodylotion het beste kan worden opgenomen, zoals de buikstreek, de oksels, binnenkant van de dijen en onder de voeten, maar je kan deze bodylotion eigenlijk overal op je lichaam smeren voor zowel een zachte huid als goede opname van magnesium. De tube ligt lekker in de hand, zorgt ervoor dat je het product goed kan doseren en de crème zelf heeft een fijne textuur die snel intrekt.

Je kan deze bodylotion dagelijks gebruiken, of inzetten als hulpmiddel wanneer je merkt dat je er behoefte aan hebt en je voelt de werking ervan verrassend snel. Sowieso omdat het product lekker smeert en de huid direct zacht en soepel maakt, maar ook omdat het een licht en prettig verwarmend effect heeft na het aanbrengen én het gedurende de dag specifieke klachten duidelijk vermindert. Zo vind ik deze lotion echt heel erg prettig tijdens de menstruatie en zorgt het voor minder buikkrampen en het weeïge buikgevoel en lijk ik net even wat meer in balans te zijn als ik het dagelijks smeer tijdens deze periode van de maand.

En dan nog een heel erg fijne bonus: deze bodylotion laat geen plakkerig laagje achter, trekt fijn in en heeft een heerlijke subtiele lavendelgeur, waardoor het insmeren een echt fijn selfcare-momentje wordt waarbij je direct tot rust komt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.