Beauty

Legology Air-Lite & Peach-Lite

12 oktober 2023

legology review, legology air-lite, legology peach-lite

Legology is een luxe beautymerk dat zich enkel richt op de verzorging van de benen, en dan met name gericht op het verstevigen van de huid en het verminderen van cellulite. Voor mij een nieuw merk om te ontdekken toen ik er een pakketje van mocht ontvangen en inmiddels ben ik van twee producten toch wel behoorlijk fan geworden: Legology Air-Lite en Legology Peach-Lite. In deze review vertel ik je er alles over!

‘Lees ook: Beauty ingrediënt | Wat is cica en wat doet het voor je huid?

legology review, legology air-lite, legology peach-lite

Voor mij persoonlijk zijn mijn benen een ‘lastig onderdeel’ van mijn lichaam waar ik behoorlijk onzeker over ben. Doordat ik in het verleden door een maagverkleining erg veel ben afgevallen heb ik namelijk last van een losse huid bij de bovenbenen. Daarnaast heb ik een heel lichte huid waardoor alle oneffenheden zoals deukjes, adertjes en vlekjes goed zichtbaar zijn. Ik ben dus niet iemand die snel met blote benen rondloopt, maar ik geef mijn benen maar al te graag wat extra liefde in de vorm van goede en fijne verzorgingsproducten.

Sinds ik ben begonnen met regelmatig dry brushing merk ik in ieder geval dat de huid van mijn benen egaler en zachter is geworden, het lijkt zelfs wat steviger dan voorheen en ik heb ook geen last meer van ingegroeide haartjes na het scheren. Het is enorm eenvoudig en ik raad het echt iedereen aan om eens in te verdiepen en mee te beginnen. Maar, zeker met de wisseling naar de frissere seizoenen, kan de huid wel een extra likje verzorging gebruiken en daarom deel ik graag de volgende twee Legology producten als tips met je:

legology review, legology air-lite, legology peach-lite legology review, legology air-lite, legology peach-lite

Legology Air-Lite

Dit is echt een cultproduct, heeft meerdere awards binnengesleept en de werking is klinisch bewezen. Air-Lite richt zich met het Lymphology Complex op het afdrijven van overtollig vocht en heeft een contouring effect. Er zit onder andere lecithine, vitamine E, cafeïne en extract van guldenroede, muisdoorn, citroen en centella asiatica (cica) in. Bijkomend voordeel: het product geeft een enorm verlichtend effect op de benen, heel erg fijn wanneer je last hebt van ‘zware’ of vermoeide benen na een dag veel lopen of staan.

Het product is luchtig van textuur, laat zich heel gemakkelijk uitsmeren en laat zich goed inmasseren zonder dat het gaat rullen en trekt daarna goed in zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten. Met de massagetips op de verpakking ziet je huid er na het aanbrengen lekker rozig en goed doorbloed uit en het maakt de huid bijzonder zacht en soepel. Ook fijn: dit product heeft een heerlijk verfrissende en verkwikkende Mediterraanse citrusgeur. (€55,00/100ml)

legology review, legology air-lite, legology peach-lite legology review, legology air-lite, legology peach-lite

Legoloy Peach-Lite

Deze crème richt zich op de billen, om de huid hiervan te verstevigen, te liften en te sculpten. Er zit wederom het Lymphology Complex in verwerkt en bevat onder andere mangoboter, perzikolie, druivenpitolie, tarweproteïne, cafeïne, macadamia olie en guarana- en granaatappelextract in. Dat maakt hem duidelijk meer voedend dan de Air-Lite, maar alsnog zonder te vettig of plakkerig aan te voelen.

Je masseert deze crème idealiter iedere dag in vanaf de overgang van de dij naar de billen, tot over de billen naar je ‘muffin top’ zodat het gehele gebied behandeld kan worden. Het heeft een opmerkelijk verstrakkend gevoel – zonder oncomfortabel te zijn – en geeft een heel zacht huidgevoel. Ik gebruik het product trouwens ook heel erg graag op mijn onderbuik waar ik losse huid heb en ook hier lijkt één en ander net even wat steviger te zijn geworden. Win-win! (70,00€/175ml)

–> De producten van Legology zijn verkrijgbaar via Zalando en bij Douglas nu met 15% korting.

“The science behind great legs” is de slogan van Legology en daar kan ik wel inkomen. Er zitten namelijk heel interessante bewezen werkzame bestanddelen in verwerkt die net even dat stapje verder gaan dan veel andere bodycare en dat merk je als je er trouw mee aan het smeren gaat, zéker in combinatie met dry brushing/body brushing. Dat je het dan ook terugziet in het prijskaartje is even slikken, maar zie het als een luxe verwennerij voor je selfcare routine met als bonus een confidence boost :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.