Beauty

Skincare tip | Mádara Botanic Retinol serum

26 oktober 2023

Mádara Botanic Retinol serum review

Met het nieuwe Mádara Botanic Retinol serum lanceert het merk een ‘Rebel Retinol’, omdat het een natuurlijk en krachtig alternatief biedt voor producten met synthetische retinol. Hiermee belooft het dus wél de regeneratieve krachten van retinol zónder de negatieve bijwerkingen ervan. Lees verder voor alle informatie, ingrediënten-uitleg en review!

‘Lees ook: Mádara Hyaluron intense peel serum (review).’

Mádara Botanic Retinol serum review

Mádara Botanic Retinol serum

De belofte

“Een innovatief, biologisch gecertificeerd serum met een plantaardig complex als alternatief voor retinol (4%) dat net zo effectief is als klassieke retinol. Het transformeert de huid op milde wijze door de collageenproductie te ondersteunen en de elasticiteit te verbeteren met als resultaat een zichtbaar gladdere, stevigere en vernieuwde huid.”

Ingrediënten

Dit nieuwe serum uit de Time Miracle lijn bevat onder andere berkensap, jojoba olie, murumuruboter, bidens pilosa-extract, rozenmirte, lijnzaadolie, duindoornextract, hyaluronzuur, mangoboter en vitamine E.

Het Mádara Botanic Retinol serum is ondanks de krachtige werking erg mild samengesteld en dus zelfs door mensen met een gevoelige huid te gebruiken. De basis bestaat vooral uit hydraterende, verzorgende en kalmerende ingrediënten met daaraan toegevoegd een aantal steringrediënten met een krachtige werking, zoals:

– Betula Alba juice (berkensap) activeert de stofwisseling van de huid, versterkt de huidbarrière, helpt de huid om vocht beter vast te kunnen houden en maakt de huid gladder en steviger
– Bidens Pilosa extract komt uit een eenjarige kruidachtige plant uit de madeliefjesfamilie, ook wel ‘wit tandzaad’ genoemd. Achter dit schattige bloemetje met geel hart en witte bloemblaadjes schuilen een aantal krachtige eigenschappen, waardoor dit ingrediënt niet voor niks ‘the next big retinol alternative’ genoemd. Het is een sterke antioxidant en het phytanic acid dat eruit gewonnen wordt heeft dezelfde eigenschappen voor de huid als retinol.

Fijn om te weten: dit product is vegan, dierproefvrij en ECOCERT/COSMOS gecertificeerd.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Mádara Botanic Retinol serum uit de Time Miracle-lijn is verkrijgbaar via de Mádara webwinkel voor €39,95/30ml.

Mádara Botanic Retinol serum review Mádara Botanic Retinol serum review

Review

Een flacon met een pompje, helemaal in de stijl van het merk, alleen nu in een lichtblauwe verpakking. De textuur van het Botanical Retinol serum voelt aan als een gelserum met een fris huidgevoel dat zich goed laat verdelen en snel intrekt. De kleur ervan is lichtblauw en het heeft een frisse, iets ‘groene’ geur. Dit serum kan je – in tegenstelling tot een ‘normaal’ retinolserum – ook in de ochtend gebruiken, omdat het geen lichtgevoeligheid veroorzaakt. Je gebruikt het serum dan ná het reinigen van je huid en vóór je normale dag- en/of nachtcrème.

Fijn om te weten: mocht je ervaring hebben met retinol in je huidverzorging en benieuwd zijn met welk percentage je dit product kan vergelijken, dan staat dit Mádara serum gelijk aan de werking van 0.2% retinol. Dit serum werkt niet alleen huidverjongend zoals een vermindering aan rimpels en lijntjes en aan meer stevige en elastische huid, maar pakt – net zoals ‘gewone’ retinol – ook pigmentvlekjes, onzuiverheden, een grauwe, doffe huid aan én het ondersteunt de collageenproductie. Je hebt hiermee dus zeker een gelijkwaardig product in handen als het op de werking en doeltreffendheid aankomt, alleen dan in een natuurlijke samenstelling en zonder de vervelende bijwerkingen waar retinol bekend om staat.

Ik vind het verrassend om te merken dat Mádara er bij dit nieuwe product niet voor gekozen heeft om bakuchiol te gebruiken als natuurlijk alternatief voor retinol, een ingrediënt dat we de laatste tijd bij veel merken gebruikt zien worden. Leuk om dus weer eens in andere anti-age-well ingrediënten te duiken en er meer over te leren. Wat bestaat er toch veel interessants om aan een stukje huidverbetering te werken.. Ja, hier kan ik als skincarejunkie heel erg enthousiast van worden!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.