Fashion

MIPACHA Oceano sneakers van gerecycled plastic uit de oceaan

3 oktober 2023

MIPACHA Oceano vegan sneakers slip on Slipo

MIPACHA is misschien het meest bekend van de Peruaanse sneakers in natuurtinten gecombineerd met opvallende kleurencombinaties en printjes. Maar sinds afgelopen zomer is de nieuwste collectie gelanceerd; de MIPACHA Oceano schoenenlijn die worden samengesteld uit ocean bound plastic én waarmee babyzeeschildpadden worden gered. Een merk met een missie waarover je in dit artikel alles leest!

‘Lees ook: Fashion | Tips om je garderobe herfstproof te maken.’

Hart voor de planeet

MIPACHA is een Nederlands schoenenmerk dat is ontstaan in Cuzco, het hart van Peru. Opgericht met de intentie de lokale bevolking die de schoenen produceert te helpen aan welzijn en welvaart en bij te dragen aan een duurzamer milieu. Inmiddels bestaat de collectie uit schoenen, kleding en accessoires voor zowel vrouwen als mannen die deels in Peru en deels in Portugal duurzaam, met eerlijke arbeidsvoorwaarden en in een veilige werkomgeving geproduceerd wordt.

Met de MIPACHA Oceano collectie draagt het merk een steentje bij aan de oplossing van het wereldwijde probleem van plasticvervuiling. De schoenen zijn gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan en kustgebieden en voor de gehele collectie werden al 1,5 miljoen verzamelde plastic flessen gebruikt. Deze worden schoongemaakt, onder hoge druk samengeperst en tot fijne garen gesponnen waar vervolgens met een speciale weeftechniek een sterk en ademend materiaal van gemaakt wordt.

“Met de Oceano-lijn willen we een nog grotere impact maken. Als we de productie en verkoop opschalen, kunnen we enorme hoeveelheden plastic uit de oceaan en kustgebieden recyclen. Een streven waar onze merknaam naar verwijst. In Quechua, de oude taal van de Inca’s, betekent Mipacha ‘Mijn planeet’. We willen hiervoor zorgdragen.” – Arie Torres, CEO

MIPACHA Oceano vegan sneakers slip on Slipo MIPACHA Oceano vegan sneakers slip on Slipo

MIPACHA Slipo Oceano

Deze slip-on vegan sneakers in gebroken wit zijn de perfecte instappers voor een casual look en laten zich met veel verschillende outfits combineren. Ze zijn gemaakt van gerecycled oceaanplastic canvas met een katoenen voering en gerecyclede rubberen zolen. De gewatteerde kraag zorgt voor extra comfort rondom de enkels, de antibacteriële inlegzolen van bamboe zorgen voor frisse voetjes en dit samen zorgt voor schoenen die lekker zitten, waar ik blarenvrij met blote voeten in weg kan lopen en een fijne demping en grip hebben.

Met één paar draag je bij aan het opruimen van 9 PET-flessen uit de zee en kustgebieden en het redden van 1 babyschildpad in samenwerking met de Turtle Foundation. Leuk detail én mooi als het op transparantie van een merk aankomt: met de QR-code op de verpakking kan je door middel van de blockchain-technologie iedere stap van het productieproces traceren; van de lokale visser die het plastic uit de zee en van de stranden verzamelt tot het moment waarop je sneaker de handen van de lokale ambachtslieden verlaat.

–> Klik hier voor de webwinkel van MIPACHA voor het volledige assortiment en meer informatie over het merk. De Slipo Oceano is verkrijgbaar voor €104,95.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 6 oktober 2023 at 10:29

  Leuke boot-schoentjes! (want zijn het wel sneakers als ze geen veters hebben? Of zijn het dan wat vroeger bootschoenen noemden …)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 3 oktober 2023 at 20:17

  Ze zien ook nog heel hip uit….
  Goed concept.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.