Beauty

Perris Monte Carlo Shining Moon

15 oktober 2023

perris shining moon, perris monte carlo shining moon, eau de parfum, review

Er zijn van die parfums die je er vanaf de eerste keer ruiken steeds bij wil pakken, om afzonderlijk te dragen of om te layeren. Zo heb ik dat zeker met de nieuwste parfumcreatie van Perris Monte Carlo: Shining Moon. Het is alweer de vijfde geur uit de Gold Collection en een perfecte lancering voor deze tijd van het jaar. In deze review lees je alles over dit parfum, de geurbeleving, geurnoten en mijn ervaring.

‘Lees ook: Parfumreview | Mugler Alien Goddess eau de parfum Supra Florale.’

perris shining moon, perris monte carlo shining moon, eau de parfum, review

Perris Monte Carlo Shining Moon eau de parfum

Geuromschrijving

Shining Moon is het eerbetoon van Gian Luca Perris aan de maan. “The light emanating from a full moon and all that comes alive beneath it. On a night of midsummer or a frosty winter, it doesn’t matter. What matters is the emotion that rises from it. One night we found ourselves wandering under the brilliant light of a full moon and, stopping to contemplate it, I felt like smelling a scent of woods and flowers…”

Leuk detail: Shining Moon is een parfum dat voor het eerst in de Monte Carlo Perris geschiedenis niet is gefocust op een enkelvoudig ingrediënt, zoals de vier voorgangers uit de Gold Collection; Bois d’Oud, Musk Extreme, Essence de Patchouli en Ambre Gris.

Geurnoten

Topnoten: roze peper
Hartnoten: magnolia, jasmijn, roos
Basisnoten: cederhout, sandelhout, cashmeran, Iso E Super, musk

Prijs en verkrijgbaarheid

Perris Monte Carlo Shining Moon eau de parfum is verkrijgbaar bij de betere parfumerieën en via ICI Paris XL voor €160,00/100ml.

perris shining moon, perris monte carlo shining moon, eau de parfum, review perris shining moon, perris monte carlo shining moon, eau de parfum, review

Review

Een prachtige goudkleurige en statige flacon en een minimalistisch label met opdruk. Het is duidelijk een eyecatcher voor in je parfumcollectie en een collectors item als je de overige creaties uit de Gold Collection al hebt staan.

Het parfum opent met een pittig randje, waar ik persoonlijk erg fan van ben en wat perfect aansluit bij deze tijd van het jaar. Het maakt het parfum warm en kruidig en is de gehele draagtijd door te herkennen, net als de jasmijn- en Iso E Super- geurnoten. De bloemige hartnoten maken dit parfum vrouwelijk en sensueel, terwijl de lichte houtsoorten, kasjmier en musk een bijna fluwelen gevoel aan het parfum meegeven waardoor je de hele tijd aan jezelf – of je partner – zal willen blijven snuffelen.

Iso E Super is trouwens een bijzonder aspect in de parfumwereld. Het is namelijk geen geurolie vanuit planten of bloemen, maar een synthetisch gemaakte geurstof. Het staat erom bekend onze natuurlijke feromonen na te bootsen, heeft een houtachtige en amberachtige geur en schijnt niet door iedereen geroken of herkend te kunnen worden.. Heel bijzonder, maar ik ben er fan van! Het geeft een bijna animalic touch aan een parfum en staat erom bekend ook heel erg mooi te layeren met andere parfums om deze net wat meer warmte en niche-vibes te geven.

Dit is een niche geur zoals een niche geur hoort te zijn, maar dan misschien nét even iets toegankelijker gemaakt. Dit parfum is luxe, uniek en niet snel te vergelijken met een ander parfum, perfect draagbaar op zichzelf maar ook heel erg fijn om met andere parfums te layeren en blijft ook nog eens lang op je huid en kleding terug te ruiken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 17 oktober 2023 at 08:52

  Patchouli is een van de ingrediënten die voorkomt en die groeit in Indonesië China en in Indonesië.
  Ook houtachtig.
  Blaadjes die een sterke geur afgeven.
  Tegenwoordig wordt er bijna de hele plant gebruikt om een parfum te creëren.
  Ik zag dat er een aanbieding is.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.