Fashion

Fashion | Deze must-have kleuren mogen niet ontbreken in je kledingkast (herfst/winter)

14 oktober 2023

fashion mode trendkleuren herfst winter 2023 2024

Voor deze herfst en aankomende winter is er weer een heleboel nieuws te vinden in de winkels, maar hierbij vallen drie trendkleuren voor de herfst en winter van 2023 heel erg op. De eerste is eigenlijk een kleur die we ieder jaar terug zien komen in de koudere seizoenen, de tweede kán geen verrassing zijn en de derde is een erg leuke en verfrissende nieuwkomer..

‘Lees ook: Duurzame kledingtips om je kledingkast herfstproof te maken.’

fashion mode trendkleuren herfst winter 2023 2024

Mode trendkleuren herfst/winter 2023

1. Grijs

Misschien is het niet één van de meest spannende kleuren, maar eigenlijk vind ik het wel een heel erg mooie tegenhanger voor het vele zwart wat eigenlijk altijd de basiskleur is voor de herfst en winter. Grijs geeft net even wat meer nuance aan een outfit en heeft zoveel mogelijkheden, dat het een stijlvolle touch geeft aan een outfit én met veel andere kleuren te combineren is. Bovendien staat bijvoorbeeld een donkergrijze jas net even een stuk zachter dan een zwarte jas en geeft het iets meer een casual chique tintje. Persoonlijk ben ik heel erg fan van grijstinten en ik heb ze dan ook veel in mijn kledingkast hangen, van heel lichtgrijs tot aan de almost black kant.

–> Mocht je het lastig vinden om kledingcombinaties te maken met een nieuwe modekleur of trendkleur, dan kan je het meer visueel maken voor jezelf door simpelweg rond te snuffelen bij webwinkels en te scrollen door de nieuwste collecties. Vaak zie je hier niet alleen deze trendkleuren voorbij komen, maar ook op een model gecombineerd met andere items. Kijk bijvoorbeeld eens bij maurestore.com om een idee te krijgen én heb je er gelijk een leuk shoppingadresje bij. En kijk dan bijvoorbeeld ook bij de bijbehorende social media accounts voor nóg meer kledingtips en inspiratie.

fashion mode trendkleuren herfst winter 2023 2024

2. Fuchsia

Deze trendkleur kán geen verrassing zijn. Sinds de Barbie-film is het pink everywhere! Het echte Barbieroze is dan misschien wat meer een accentkleur of een tint voor de zomermaanden, dus zien we voor de herfst en winter een duidelijke verschuiving naar de diepe en warme roze tinten zoals fuchsia en maroon, dat beide net iets meer richting paars en rood gaan. Roze kleuren hebben trouwens nog een voordeel als je ze draagt; het staat jong, vrolijk en fris! Kies voor roze met een oranje of rode ondertoon als je een warm kleurtype bent en kies voor de tinten roze met een blauwe of paarse ondertoon als je een koel type bent.

fashion mode trendkleuren herfst winter 2023 2024

3. Groen

Deze trendkleur is misschien wel de meest opvallende voor deze herfst en winter: groen! En dan niet het khaki of legergroen zoals we bij parka’s en jassen al vaker zien, maar echt de fellere en meer opvallende tinten groen. Het is geen kleur die zich heel erg gemakkelijk laat combineren – en de juiste tint groen voor jouw kleurtype zoeken kan ook best lastig zijn – maar als je er basiskleuren bij draagt kom je al een heel eind. Bijvoorbeeld een donkerblauwe denim met sneakers en daar een groene sweater of gebreide trui op, of een donkergrijze pantalon en blazer met daaronder een groen shirt of een groene blouse. Net wat aansluit bij je persoonlijke stijl, maar tóch hip & trendy.

Tips voor het combineren van trendkleuren

Mocht je het lastig vinden om een fellere trendkleur aan je huidige garderobe toe te voegen, dan zijn er een aantal tips om én bij je eigen stijl te blijven én een trendkleur in je outfit terug te laten komen.

– Zo kan je zowel binnen de fuchsiaroze als groene kleurgroepen kiezen voor een item dat qua intensiteit het meeste aansluit bij jouw persoonlijke stijl. Kies voor een zachtere of mattere tint en in een effen model als je een rustigere persoonlijkheid en casual kledingstijl hebt, maar ga gerust voor felle varianten en/of opvallende prints als je op zoek bent naar een statement piece of een meer uitgesproken kledingstijl hebt.

– Kies voor een jurk, jas of zelfs schoenen in een trendkleur om het uitgesproken terug te laten komen in je outfit, of kies voor een mooie nieuwe sweater voor bij je trouwe jeans en sneakers of een T-Shirtje voor onder een blazer.

– Zelfs bij grijstinten kan je heel veel kanten op; de lichte en gemêleerde tinten staan fris en combineren heel erg mooi met blauwe denims en witte sneakers en de meer donkere tinten grijs staan dan al best wel snel wat chique. Je kan er dus alle kanten mee op qua stijlen en combinaties waardoor je hier ook voor meer kwaliteit en duurdere items kan kiezen.

– Laat een trendkleur niet terugkomen in je kleding, maar in je accessoires zoals een riempje, shawl of een ketting met een hanger in één van de trendkleuren. Of een fushsiaroze lipstick. It’s all in the details!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*