Beauty

Budget beauty tip | Etos reinigingsbalsem

27 november 2023

Etos reinigingsbalsem review

Een goede gezichtsreiniging is de basis van een frisse en stralende huid en onmisbaar in je skincare routine. Maar het kan nog best een zoektocht zijn naar een fijne reiniger die zowel vuil, make-up en je SPF verwijdert zonder dat deze je huid uitdroogt of dat er veel boenwerk aan te pas moet komen. Dat is preciés waarom ik zo’n fan ben van een reinigingsbalsem, reinigingsolie, cleansing balm of cleansing oil. In mijn zoektocht kwam ik deze zeer budgetvriendelijke Etos reinigingsbalsem tegen, besloot hem een kans te geven en ben fan. Je leest er alles over in deze review!

‘Lees ook: Nieuwe Q&A Skincare (najaar 2023).’

Etos reinigingsbalsem review

Etos reinigingsbalsem

De belofte

“Deze reinigingsbalsem met rozenwater maakt de huid vrij van alle sporen van make-up en dagelijkse onzuiverheden. De rijke formule revitaliseert en maakt de huid glad en zacht zonder uit te drogen. Geschikt voor alle huidtypen.”

Ingrediënten

Deze reinigingsbalsem is op basis van zonnebloemolie, een olie die we vooral kennen uit ons keukenkastje maar ook een aantal heel fijne eigenschappen heeft voor onze huid. Zo zit zonnebloemolie vol antioxidanten en goede vetzuren, is deze heel mild en kalmerend voor de huid, gaat het huidveroudering tegen en versterkt het de huidbarrière. Daarnaast zit er onder andere hydraterende glycerine, verzachtend rozenwater, verzorgende en hydraterende allantoïne en beschermende vitamine E in. Fijn om te weten: dit product bevat geen sulfaten, microplastics, parabenen en siliconen, is vegan en dierproefvrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Etos reinigingsbalsem is verkrijgbaar voor €3,29/100ml en er is nu een 2e halve prijs actie. Mocht je hem online niet kunnen vinden, dan staat deze op hun website ook vermeld onder de ‘Etos cleansing rose water balm’.

Etos reinigingsbalsem review

Review

Ik ben al vaker enthousiast geweest over de huidverzorging van Etos, zeker sinds ze dit een flinke update hebben gegeven met nieuwe formules en meer specifieke producten. En het blijft nou eenmaal fijn wanneer je een nieuw product ‘om de hoek’ kan kopen. Zo had ik een nieuwe gezichtsreiniger nodig en besloot ik tijdens mijn drogisterijrondje even te snuffelen bij de Etos skincare, waar ik deze reinigings balsem spotte. Ik scande snel het ingrediëntenlijstje, zag de prijs en gooide hem in mijn mandje. Tijd voor de test!

De Etos reinigingsbalsem komt in een lichtgroene tube met roze en witte details en door de klepdop kan je het product goed doseren. Je hebt er namelijk niet veel van nodig, een dot zoals je op de foto op mijn hand ziet is voldoende om je gezicht en hals te reinigen. En alhoewel er op de verpakking staat dat je hem aan moet brengen op een natte huid, raad ik aan om hem op een droge gezichtshuid in te masseren zoals je eigenlijk altijd doet met dit type reinigers. Je warmt het product een beetje op tussen je vingertoppen, masseert het zachtjes in op je huid – ook over je oogleden en wimpers – en vervolgens neem je een klein beetje lauwwarm water en ‘los’ je balsem op tot het een melkachtige substantie wordt en daarna veeg je met lauwwarm water en een washandje je gezicht schoon. Het klinkt als een heel ritueel, maar als je er eenmaal aan gewend bent dan duurt dit nog geen twee minuten.

Deze cleansing balm voelt vol en romig aan op de huid, laat zich goed inmasseren en je voelt hem door de lichaamswarmte smelten en wat olie-achtig worden. Het maakt zonder enige moeite of te hoeven boenen je gezicht schoon, zelfs waterproof en longlasting make-up is geen uitdaging, en je gezicht voelt na droogdeppen schoon, fris en zacht aan zonder trekkerig gevoel of traanogen. Klaar voor de rest van je skincare routine :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.