Beauty

Skincare tip | IMAGE Skincare BIOME+ kit

2 november 2023

image skincare biome review

Aan huidverbetering werken betekent vooral ook rekening houden met een sterke en gezonde huidbarrière. Het is daarvoor belangrijk dat onze huidmicrobioom in balans blijft, want dit is het ‘ecosysteem’ die onder andere de natuurlijke balans van je huid ondersteunt en de vochtbarrière van de huid beschermt. Dit microbioom wordt door genen en leeftijd, maar ook externe factoren zoals luchtvervuiling, zon, stress en agressieve verzorgingsproducten aangetast wat kan leiden tot allerlei huidproblemen zoals roodheid, bultjes, schilfering, een ruwe textuur en/of onzuiverheden. Milde huidverzorgingsproducten die de pH-waarde en het microbioom van de huid respecteren helpen je huid in balans te brengen zodat deze weer gezond, soepel en sterk wordt.

‘Lees ook: IMAGE Skincare I Conceal flawless foundation.’

image skincare biome review

IMAGE Skincare BIOME+ kit

Hoe leuk nieuwe huidverzorging uitproberen dan ook kan zijn, het is nog behoorlijk lastig om een nieuwe routine te vinden die aansluit bij je huidtype en huidbehoeften en bovendien is het zonde als producten na een tijdje weer achterin de kast of in de prullenbak belanden omdat ze niet het juiste effect hadden. Ideaal hiervoor zijn skincare kits met kleinere verpakkingen, zoals deze IMAGE Skincare BIOME+ kit met drie essentials voor een sterke huidbarrière en gezond huidmicrobioom.

Ingrediënten

De BIOME+ productlijn bestaat uit drie producten die speciaal zijn ontwikkeld om de huidflora te herstellen en de huidbarrière weer in balans te brengen. Zo zit er onder andere – wisselend per product – squalaan, niacinamide, cica, ashwagandha-extract, vitamine E, hyaluronzuur, buchu-olie en propanediol. Deze ingrediënten hebben een kalmerende, herstellende en voedende werking en staan erom bekend de huidbarrière in balans te brengen en te versterken. Fijn om te weten: deze producten zijn vrij van parfum, siliconen en ‘harde’ alcoholen en zijn zowel dierproefvrij als vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze BIOME+ microbiome essentials skincare barrier defense trio kit is verkrijgbaar via de website van IMAGE Skincare voor €55,00 en bevat de volgende producten:

– BIOME+ cleansing comfort balm 50ml
– BIOME+ dew bright serum 15ml
– BIOME+ soothing cloud crème 28g.

image skincare biome review image skincare biome review

Review

Het merk IMAGE Skincare is misschien niet zo heel erg bekend, maar de producten die ik er door de jaren heen van heb geprobeerd zijn me nooit tegengevallen. Het is een salonmerk dat staat voor effectieve huidverbetering, maar heeft inmiddels ook een behoorlijk uitgebreid assortiment aan producten voor thuisgebruik.

Qua verpakking vind ik dit echt een mooie kit waarbij je de gehele lijn behoorlijk goed kan uitproberen. De fullsize verpakkingen zijn ongeveer het dubbele van de inhoud van de producten in deze kit dus het is zeker niet dat het enkel om een paar samples gaat.

De cleansing comfort balm is een milde reiniger, die de huid niet droog of trekkerig laat aanvoelen maar juist lekker zacht en soepel. Waterproof make-up heeft een meer intensieve cleanser nodig, maar verder maakt deze reinigingsbalsem de huid goed schoon en fris (en de romige textuur voelt heerlijk aan op de huid). Het dew bright serum ziet er milky uit maar is op oliebasis en voelt heel comfortabel aan op de huid, zonder dat deze er vettig of plakkerig van wordt. Naast dat het helpt de huidbalans te herstellen en de huidbarrière te versterken pakt het ook huidveroudering aan en zitten er veel ingrediënten in waar ik als skincarejunkie heel erg blij van word. De smoothing cloud crème is vol en romig, direct verzachtend en maakt de huid soepel. Voor overdag misschien net even iets te rijk qua samenstelling, maar echt een heerlijke nachtverzorging in combinatie met het serum.

Ik vind deze producten een aanrader voor de gevoeligere en wat drogere huid, wanneer je merkt dat je huid echt even wat extra liefde nodig heeft – zoals na een reeks intensieve huidbehandelingen of na een periode van ziekte en/of veel stress – of voor extra verzorging in de herfst en winter. De producten zijn mild – maar effectief – qua samenstelling, hebben een heerlijke textuur, een fijne zachte en wat vanille-achtige geur en geven als bonus ook nog eens een mooie en gezonde glow aan de huid.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.