Beauty

Maniko Nails | Gelnagellak strips (how to & review)

16 november 2023

Maniko Nails review, gellakstickers, gelstickers, UV gel strips

“De makkelijkste manicure ter wereld.” En ohhhh, wat ben ik fan van dit concept! Gelnagellak strips waarmee je jezelf een superstrakke manicure geeft die meerdere weken blijft zitten. Het is echt ideaal voor als je niet zo handig bent – of geen vaste hand hebt – met gewone nagellak en geeft in nog geen tien minuten een salon-like manicure. In dit artikel lees je alles over Maniko Nails, het stappenplan en review over mijn ervaring met dit merk.

‘Lees ook: Skincare tips | 5x hydraterende dorstlessers voor je huid.’

Maniko Nails review, gellakstickers, gelstickers, UV gel strips

Maniko Nails

Dit van oorsprong Duitse merk bestaat sinds 2019 en is inmiddels bijna over de hele wereld te koop. Het product bestaat uit semi-cured nagellak in verschillende laagjes die je als een sticker aanbrengt op je natuurlijke nagel en vervolgens volledig uithardt onder een UV-lamp. Zo heb je én een mooie dekkende kleur én een superstrak resultaat. Fijn om te weten: dit merk is vegan, dierproefvrij en HEMA-vrij (geen schadelijke stoffen).

Er zijn enorm veel verschillende kleuren en prints verkrijgbaar, van dekkende diepe kleuren tot aan een sheer finish, van zachte pastelkleuren tot aan babyboomer nails, French Manicure strips, neons, glazed donut effect, glitter, parel.. en zelfs pedicure-setjes!

–> Klik hier voor de website van Maniko Nails voor meer informatie en het gehele assortiment.

Maniko Nails review, gellakstickers, gelstickers, UV gel strips

Hoe breng je de UV Gel Strips aan?

1. Zorg dat je de manicure binnenshuis aanbrengt en vermijdt hierbij direct zonlicht, dit kan er namelijk voor zorgen dat de strips al (deels) uitharden nog voor je ze goed op hebt kunnen brengen.
2. Verwijder eventuele nagellak, vijl je nagels in de gewenste vorm en lengte, was je handen en duw voorzichtig je nagelriemen terug.
3. Reinig je nagels met de meegeleverde alcoholpad om de nagelplaat te ontvetten.
4. Kies de juiste maat UV gel strip voor je nagel, haal deze voorzichtig van het vel los en plak deze op de natuurlijke nagel. Zorg dat je ze zo dicht mogelijk tegen de nagelriem aanbrengt, maar niet óp de huid of nagelriemen. Door ze zo dicht mogelijk ertegenaan te plaatsen zie je eventuele uitgroei door het groeien van de natuurlijke nagel het minst, zodat je langer van je manicure kan genieten.
5. Kort de strip in met eventueel een schaartje, of vouw hem over de rand en vijl de uitstekende helft eraf. Druk de stickers daarna overal goed tegen de natuurlijke nagel aan.
6. Plaats je hand onder de UV-lamp en zet deze aan. Na een minuut schakelt deze automatisch uit en is je manicure klaar!

Maniko Nails review, gellakstickers, gelstickers, UV gel strips Maniko Nails review, gellakstickers, gelstickers, UV gel strips

Mijn ervaring

Ik vond het leuk om weer eens een ander merk van dit soort manicure strips uit te proberen en ik ben er zeker tevreden over. De verpakking is clean en minimalistisch, ze hebben een enorm assortiment aan kleuren en printjes, mooie startersets om direct mee uit de voeten te kunnen en het product werkt zoals het hoort. De starter kits bevatten echt alles wat je nodig hebt, ze hebben regelmatig leuke deals met flinke korting en ieder setje voor 1 manicure bevat 20 nagelstickers, 2x een alcoholpad, een 120/180 vijltje en houten bokkepootje.

Manicures met producten zoals deze blijven bij mij ongeveer twee tot drie weken zitten en wil ik eigenlijk alleen verwijderen omdat de uitgroei van de nagels teveel zichtbaar wordt, dan dat de manicure er niet meer mooi uit ziet. Zelfs met klusjes, huishouden, veel handenwassen etc. blijft het heel erg goed zitten. En dat terwijl het toch ook weer heel eenvoudig – zonder de natuurlijke nagels te beschadigen – te verwijderen is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is het Remover Serum, een zacht bokkepootje en een beetje geduld: product langs de randjes aanbrengen, eventjes wachten tot de lijmlaag oplost en voorzichtig van je nagel verwijderen. Blijft bizar die combinatie van snel aanbrengen, wekenlang plezier van mooie nagels en dan toch zo gemakkelijk te verwijderen.

Mocht ik er een aantal persoonlijke tips aan toe kunnen voegen, zodat je er echt wekenlang van kan genieten? Zorg dan dat je er de tijd voor neemt en secuur werkt, waarbij je vooraf echt het ontvetten van de nagelplaat niet vergeet en vooral (maar echt!) neem na het opplakken van de strips even de tijd om deze echt goed aan te drukken op de natuurlijke nagels, vooral het deel bij de nagelriem. Zo voorkom je dat er lucht onder kan komen omdat ze niet goed gehecht zijn en zullen ze zonder opstaande randjes uitgehard worden onder de lamp, zodat je er ook niet mee vast blijft hangen in je haren tijdens het haren wassen bijvoorbeeld.

Wat ik ook heel erg fijn vind aan dit merk, is dat het meedenkt met het kostenplaatje. Zo staat er duidelijk in de beschrijving dat je één sticker voor twee nagels kan gebruiken en dat kan met kortere nagels ook zeker. Zo kan je uit één verpakking dus in ieder geval twee keer een manicure halen. Er zit zelfs een sticker bij die je als seal kan gebruiken om de UV-dichte verpakking te hersluiten voor de volgende keer.

Ik ben als eerste aan de slag gegaan met Pastel Squad, die je op de foto’s in dit artikel ziet. Dit is een setje met verschillende pastelkleurtjes, zodat je op iedere vinger een andere kleur draagt voor een speels effect. De basis van deze gelstickers is wit, zodat je echt een heel helder en fris kleurresultaat krijgt. Ik ben fan en krijg er echt enorm veel leuke reacties op en complimentjes over :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nynke
  Reply Nynke 16 november 2023 at 09:39

  Ziet er mooi uit!
  Zou dit gewoon met elke uv lamp kunnen, vast wel toch?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 november 2023 at 10:51

   Het kan natuurlijk dat de ‘kracht’ van de lamp anders is, maar het lijkt me dat dit ook met een andere UV-lamp moet kunnen inderdaad :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 16 november 2023 at 08:27

  Wauw…..
  Dit is de perfecte oplossing om prachtige nagels te hebben met de feestdagen.

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 november 2023 at 09:19

   Nou, zeker! En ze hebben ook mooie glitters en dieprode kleurtjes :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.