Beauty

Foundation Friday | Maybelline Superstay 24H Skin Tint

10 november 2023

Maybelline skin tint foundation review

Deze foundation is niet alleen een enorme hype op TikTok, ook klinkt de omschrijving echt perfect. De Maybelline Superstay 24H Skin Tint wordt namelijk neergezet als een second skin foundation dat aanvoelt als een serum, longwearing is, met een medium dekking én een stralende, natuurlijke finish. Bovendien is het een heel betaalbaar product, dus die gehele combinatie maakte dat ik hem uit wilde proberen voor deze Foundation Friday-rubriek. Lees verder voor alle informatie, foto’s, swatches en review!

‘Lees ook: NEW Limited edition KYLIE SKIN Lip Oil review.’

Maybelline skin tint foundation review

Maybelline Superstay 24H Skin Tint

De belofte

“Maak kennis met onze 1e longwear skin tint foundation voor een staralende, skin-like finish! Superstay 24H Skin Tint bevat een formule verrijkt met vitamine C* die zorgt voor een natuurlijke, frisse look. De foundation houdt tot 24U.”

Ingrediënten

Deze skin tint foundation is op basis van water en siliconen, waaraan onder andere kleurpigmenten, vitamine C, vitamine E en lichtreflecterende deeltjes zijn toegevoegd. Deze foundation is parfumvrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Maybelline Superstay 24H Skin Tint is in Nederland in 20 kleuren verkrijgbaar voor €19,99/30ml, maar via bol in de aanbieding voor €10,00.

Maybelline skin tint foundation review Maybelline skin tint foundation review Maybelline skin tint foundation review

Review

De Maybelline Superstay Skin Tint foundation komt in een transparante glazen flacon met een pipetje om te doseren. Dit werkt op zich prima, maar let er wel op dat je de dropper rustig terug in de flacon stopt want anders komt er al snel wat product in de schroefdraad wat rommelig maakt.

Wat me opvalt aan de samenstelling is dat er vooral veel ingrediënten in zitten die dit product de longwearing-eigenschappen geeft, waaronder alcohol dat helaas redelijk hoog in de ingrediëntenlijst staat. Die vind ik persoonlijk wat dubbel, want alcohol staat erom bekend de huid uit te drogen maar zorgt er tegelijkertijd voor dat een foundation snel opdroogt en goed ‘hecht’ aan de huid. Maar, het kan daardoor dus wel droge plekjes en eventuele velletjes accentueren. Heb je echt een drogere huid en zichtbare velletjes, dan zou ik aan de slag gaan met regelmatig exfoliëren en de huid meer voeden om de textuur gladder te krijgen en dode huidcellen en velletjes te verwijderen, en om een hydraterende primer onder deze foundation te dragen. Qua geur ruik je de alcohol ook zeker terug in het product tijdens het aanbrengen..

De textuur van de skin tint is aan de dunnere kant en ik was daarom heel benieuwd naar de dekking die je ermee behaalt. Vaak geven foundations met een dunne textuur namelijk niet zo’n hoge dekking. En dat is waar deze skin tint me toch best in wist te verrassen; ondanks de dunnere textuur en het serumgevoel kan je er nog best een goede medium dekking mee behalen. Roodheid en vlekjes worden voldoende geneutraliseerd, maar de natuurlijke huid en moedervlekjes blijven zichtbaar. Eigenlijk een perfecte dekking voor ‘iedere dag’ waarbij ik hooguit een klein beetje concealer onder de ogen aan hoef te brengen voor mijn gewenste dekking.

Ik draag hier de kleur 05 met een redelijk neutrale ondertoon. Er zijn nog twee lichtere kleuren verkrijgbaar en een heel scala donkere tinten, al zou er echt wel meer variatie aan de heel donkere kant mogen zitten zodat echt iedereen een match kan maken.

Deze foundation is ook zeker longwearing te noemen, ik hoef me gedurende de dag geen zorgen te maken dat hij snel wegglijdt of vervaagt. En nog een pluspunt: de finish vind ik echt heel mooi! Deze is subtiel glowy, skin like en vooral het beste te omschrijven als natuurlijk en fris. Yes, dit is toch wel een fijne budget beauty tip als je het mij vraagt :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.