Fashion

Hoe kies je de beste rugzak voor verschillende doeleinden?

17 november 2023

nieuwe rugzak kopen tips

Rugzakken zijn geen eenvoudig bagage-item om te kiezen, omdat er ontzettend veel verschillende soorten zijn die bij verschillende doeleinden passen. Als je een goede rugzak wilt hebben, is het daarom belangrijk om te weten waarvoor je hem gaat gebruiken en welke soorten er beschikbaar zijn. In dit artikel lees je de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een nieuwe rugzak, afhankelijk van jouw doel, zodat je de beste keuze kan maken!

‘Lees ook: How to | Met deze tips vind je de perfecte bril.’

nieuwe rugzak kopen tips

Tips voor het kiezen van de perfecte rugzak

Dagelijkse rugzak
Als je een goede rugzak nodig hebt voor dagelijks gebruik, dan is het slim om te kiezen voor een model met een capaciteit waar al je dagelijkse spullen in passen. Zo weet je zeker dat je al jouw benodigdheden mee kunt nemen, zoals een laptop, lunch, boeken en andere items. Daarnaast is het belangrijk om te letten op het comfort, zodat je hem langdurig kunt dragen zonder pijn te krijgen. Let bijvoorbeeld op of de rugzak is voorzien van extra schouder- en/of rugkussens.

Wandeltrektocht rugzak
Voor een wandeling of trektocht heb je een heel andere tas nodig dan voor dagelijks gebruik. Houd rekening met de duur van de tocht en het gewicht en de grootte van de rugzak. Kies een model dat past bij de grootte van jouw lichaam en zorg ervoor dat deze is voorzien van compressieriemen om te voorkomen dat het gewicht van de rugzak je achterover trekt. Ten slotte is het belangrijk dat het model waterdicht is in geval van plotselinge regenbuien.

Reisrugzak
Als je op reis gaat, heb je wellicht meer een allround model nodig. Kies voor een formaat dat geschikt is als handbagage, zodat je hem gemakkelijk mee kunt nemen in het vliegtuig. Let er ook op dat de rugzak verschillende compartimenten heeft om jouw spullen goed te kunnen organiseren. Daarnaast is het goed om te kijken naar de veiligheid, zoals verborgen vakken om waardevolle spullen in op te bergen.

Sport rugzak
Als je van sportieve activiteiten houdt, zoals hardlopen, fietsen of klimmen, dan is een speciale sportrugzak van bijvoorbeeld De Boer Lederwaren & Bijoux voor deze activiteiten een must-have. Kies voor een model dat nauw aansluit op jouw lichaam en dat voorzien is van ademende stoffen om te voorkomen dat je gaat zweten. Ook de waterbestendigheid is belangrijk voor sportieve activiteiten.

Schoolrugzak
Voor school is het belangrijk om een rugzak te kiezen die in ieder geval een laptopvak heeft, evenals voldoende – en het liefst verstevigde – ruimte voor boeken, maar ook plek voor je lunch en andere benodigdheden. Het rugpand moet comfortabel zijn en het is goed om te kijken of er speciale schuimkussens zijn op de rug en de schouders. Polyester is een goede materiaalsoort voor schoolrugzakken, omdat dit materiaal duurzaam is en tegen een stootje kan.

Tot slot: bedenk je vooraf wat je fijn zou vinden als extra’s; zoals gewatteerde schouderbanden, ergonomisch af te stellen, rugkussens, een handige vakindeling en ritsvakjes voor pasjes en voldoende opbergmogelijkheden, wat neem je er allemaal in mee, zijn de ritsen waterdicht, is het materiaal eenvoudig schoon te houden, de juiste grootte of het formaat (liter inhoud), zit er een beker- of flessenhouder in.. Er zijn zoveel opties en mogelijkheden, maar als je vooraf goed bedenkt wat het doel van de rugzak is en wat je er per se in of aan wil hebben, dan kan je al een heleboel wegstrepen bij je zoektocht. Succes!

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.