Persoonlijk Reizen & vrije tijd

Family Travel | Ons weekendje weg in het Limburgse heuvellandschap

21 november 2023

ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen

Zomaar even een weekendje weg tussen alle drukke school- en werkweken door was precies waar we aan toe waren. En zo hadden we een paar heel fijne dagen bij Roompot Gulpen in Zuid-Limburg als uitvalbasis voor een weekend vol herfstig weer, Kerstige uitjes, Limburgse lekkernijen, een lach en een traan.. Ik vertel je graag meer over onze ervaring met het vakantiepark waar we verbleven en wat we allemaal gedaan hebben in de omgeving :)

‘Lees ook: Family Travel | 5x doen in Zuid-Tirol met kinderen (herfst/winter).’

ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen

Onze ervaring met Roompot Gulpen

Hoe uniek zijn de huisjes op dit park die ín de heuvels verscholen liggen? Het geeft een heel bijzonder geheel zo samen met de steenkeuze, het hout en de natuurlijke begroeiing waardoor je direct het gevoel bent er echt even tussenuit te zijn. Wij verbleven in accommodatie de Hillside Family 6 lodge voor maximaal 6 personen die is voorzien van 3 slaapkamers (twee slaapkamers met een tweepersoonsbed en een slaapkamer met stapelbed) en 2 badkamers met beide een wastafel, toilet en (regen)douche. Door de centraal gelegen woonkamer liggen de slaapkamers redelijk uit elkaar wat voor privacy zorgt, heel slim gedaan. Dit verblijf is verder van alle gemakken voorzien met onder andere goede (gratis) wifi, een fijne zithoek, smart-TV en grote eettafel en een keuken met vaatwasser, Nespresso-apparaat en Quooker. Vanuit het huisje heb je trouwens een prachtig uitzicht op het glooiende landschap; geweldig mooi met alle herfstkleuren in deze tijd van het jaar..

De locatie is in ieder geval perfect als vakantieverblijf van waaruit er heel wat te ondernemen valt. Je bent namelijk met de auto binnen een half uurtje in het centrum van Maastricht, Valkenburg of het drielandenpunt in Vaals, maar ook Aken en Luik zijn dichtbij. Ook leuk om te doen: outlet shoppen bij Maasmechelen Village, grotten en kastelen bezoeken, GaiaZOO, het Sprookjesbos, SnowWorld, Mondo Verde.. En vergeet vooral de prachtige omgeving van het Gulpdal zelf niet waar je heerlijk kan fietsen, mountainbiken en wandelen!

Qua voorzieningen op het park heb je eigenlijk alles bij de hand wat je nodig hebt. Denk aan het sfeervolle restaurant The Dill inclusief take-away, speeltuin voor de kinderen, in het hoogseizoen en de vakanties is er animatie van de Kids Club, er is een wasserette, een mini-shop voor je dagelijkse boodschapjes en mocht je willen zwemmen dan ligt het subtroptisch zwembad Mosaqua om de hoek of kan je genieten van een dagje wellness in het dichtbijgelegen Thermae2000.

Ons oordeel? Wij hebben Roompot Gulpen zowel als locatie, als park en als accommodatie heel positief ervaren. Er was een warm welkom bij de receptie ínclusief drankje, de kinderen kregen een leuk activiteitenpakket met allerlei leuke dingen om mee aan de slag te kunnen gaan, in het huisje stonden een aantal lokale lekkernijen klaar zoals een verse Limburgse vlaai en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Bovendien was het huisje ruim, schoon (!) en van alle gemakken voorzien. Fijn om te onthouden voor een volgende keer!

ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen ervaring Roompot Gulpen tips omgeving, met kinderen

Ons weekend Zuid-Limburg in 10 foto’s

Deze locatie bleek in ieder geval perfect te zijn voor een heleboel verschillende uitstapjes. We hadden zelfs zoveel uitgezocht dat we echt een selectie hebben moeten maken in onze plannen, want we wilden ook nog voldoende tijd hebben voor rust, wandelen en ‘niets doen’. Wat we zoal hebben gedaan dit weekend?

– Genoten van de omgeving van het vakantiepark, een fijn huisje, prachtige zonsopkomst en verse croissantjes scoren in de ochtend
– Winterse uitjes in Valkenburg zoals de Kerstmarkt in de Fluweelengrot, met de Kabelbaan Valkenburg omhoog en het Kerstverhaal in de Wilhelminagrot bezoeken
– Mijn ouders komen beide uit Zuid-Limburg en als ik er dan zo dichtbij ben kon ik niet anders dan even langs het graf van mijn opa en oma, ik was te jong om ze te herinneren maar het voelde fijn er even stil te staan en mijn kinderen dit stukje van het leven mee te geven..
– Herinneringen maken! In plaats van bedtijd voor de meiden, trokken we ineens de jassen aan om er in de avond nog op te gaan. Er is in deze tijd van het jaar op woensdag en zaterdag een Christmas Parade in het centrum van Valkenburg. Zo leuk om de verwondering op hun gezichtjes te zien
When in Limburg.. dan moet je eigenlijk wel ‘zoervleisj’ én vlaai hebben gegeten ;)
– In Vaals het drielandenpunt bezoeken én door het grootste Labyrint van Europa proberen te komen, met als extra uitdaging droog proberen te blijven met alle waterobstakels..

–> Bekijk hier mijn Instagram Stories met roomtour door de accommodatie, filmpjes en meer foto’s van ons weekendje weg.

Het blijft leuk om te merken wat zelfs een paar daagjes weg je goed kan doen en aan weet te voelen als een minivakantie. Wij zijn in ieder geval weer fris en opgeladen om de laatste werk- en schoolweken tot aan de Kerstvakantie door te trekken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Wij hebben het verblijf op Roompot Gulpen aangeboden gekregen.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Natascha van Zijtikt.nl
    Reply Natascha van Zijtikt.nl 21 november 2023 at 20:37

    Dat moet inderdaad een fantastisch weekend zijn geweest. En thnx voor de inspiratie, dit lijkt mij wel wat voor de Kerstvakantie ;) Prachtige omgeving ook.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.