Beauty

Skin for Skin Protect Your Barrier face repair cream

9 november 2023

Skin for Skin protect your barrier face repair cream review

De nieuwe Skin for Skin Protect Your Barrier! face repair cream is speciaal samengesteld om de (zeer) droge, beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen en de huidbarrière te versterken. Perfect dus voor de droge en schrale huid in de herfst en winter, maar ook een tip voor als je last hebt van acne, rosacea en eczeem of als herstellend product voor na intensieve peelings. In deze review lees je er alles over!

‘Lees ook: Review Skin for Skin haarverzorging.’

Skin for Skin protect your barrier face repair cream review

Skin for Skin Protect Your Barrier face repair cream

De belofte

”Deze ultieme barrière crème zit boordevol ingrediënten om de (extreem) droge, beschadigde en geïrriteerde huid te herstellen. Ontworpen met lipiden, ceramiden en collageen om een hoog vet- en vochtgehalte in de droge huid te bereiken voor bescherming en herstel van de huidbarrière, met langdurige hydratatie voordelen en herstellende eigenschappen. Dit maakt de crème geschikt voor de (zeer) droge huid, eczeem, acne, wondjes en beschadigingen aan de huid, scheerirritatie, droge lippen, handen en voeten. De crème bevat geen parfum en is van jong tot oud te gebruiken, voor elke huidconditie.”

Ingrediënten

Deze crème bevat een basis van minerale oliën, gemaakt door algen, die als voordeel hebben dat ze een vochtvasthoudend laagje over de huid leggen zodat de huid niet verder uitdroogt en de overige ingrediënten hun werk kunnen doen ín de huid. Verder zit er onder andere glycerine, gehydrolyseerd collageen, ceramiden, algenextract en vitamine E in en de crème is parfumvrij.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Protect Your Barrier! face repair cream is verkrijgbaar voor €24,99/50g via Skin for Skin.

Skin for Skin protect your barrier face repair cream review Skin for Skin protect your barrier face repair cream review

Review

Deze crème heeft een lipidengehalte van 63% en dat is echt behoorlijk hoog voor een verzorgingsproduct. Lipiden komen van nature voor in je huid. Het zijn vetten die ervoor zorgen dat je huid soepel en elastisch blijft en je huid haar vocht kan vasthouden. Een tekort aan lipiden zorgt voor een droge, rode, trekkerige en soms zelfs schilferige huid. Deze crème helpt dus zeker goed om de barrière te herstellen, een gezond vetgehalte in de huid te bereiken en zo de huid te herstellen en te beschermen.

De toegevoegde collageen versterkt het vochtvasthoudend vermogen van de huid en geeft een intensieve hydratatie. En.. de combinatie van ingrediënten heeft hiermee ook een mooie combinatie tegen huidveroudering te pakken, omdat het (droogte)lijntjes vermindert en een doffe huid er frisser uit laat zien.

De Protect Your Barrier! crème komt in een witte tube met draaidop, is wit van kleur en heeft een redelijk vaste textuur. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer en door het product wat op te warmen tussen je vingertoppen versmelt hij met de huid als je hem aanbrengt. Het gevoel is direct verzachtend en heel ‘comfortabel’, het maakt elastisch, soepel en zacht en laat een fijn – niet plakkerig – maar verzorgend laagje achter op de huid. Ook al is dit product er niet direct voor bedoeld, door de samenstelling is het ook een heel fijn product voor slugging. Als skincarejunkie kon ik het niet laten om deze tip ook te delen met je :)

Eigenlijk is een crème als deze onmisbaar in een huishouden. Niet alleen wanneer je last hebt van huidproblemen of een (zeer) droge huid, maar ook om als preventief ‘hulpmiddel’ in huis te hebben voor het hele gezin tegen bijvoorbeeld (scheer)wondjes, droge nagelriemen, schrale wangen, geschaafde knieën, huidirritatie, droge ellebogen en hielen of zelfs als nachtmaskertje bij droge of gebarsten lippen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.