Fashion Lifestyle

Getest! | The Female Company menstruatieondergoed (+ kortingscode!)

17 november 2023

The Female Company menstruatie ondergoed, menstruatieslip, period panty, period underwear, review, test, ervaring, kortingscode

Period panties, period underwear, oftewel menstruatieondergoed of menstruatieslips, zijn steeds bekender aan het worden. Het heeft natuurlijk een heleboel voordelen als het op onder andere duurzaamheid aankomt, maar eerlijk: ik had er een heleboel vooroordelen over. Zoals; houdt het voldoende vocht vast, voelt het niet nat aan tegen de huid, gaat het ruiken, is het niet te dik om comfortabel te zitten, ‘kraakt’ het niet en zit het wel comfortabel..? Ik mocht kennismaken met enkele modellen menstruatieslips van The Female Company en vertel je er graag álles over!

‘Lees ook: Health | Tips tegen PMS klachten en menstruatiepijn.’

The Female Company menstruatie ondergoed, menstruatieslip, period panty, period underwear, review, test, ervaring, kortingscode

The Female Company

Dit van oorsprong Duitse bedrijf is van plan de wereld te gaan veroveren, als het op de markt van menstruatie-ondergoed aankomt dan. Het merk heeft producten vanaf de eerste menstruatie tot aan de menopauze, maar richt zich vooral op de period panty: een slip die slechts 1mm dikker is dan normaal ondergoed maar tot wel 6 tampons aan vocht kan absorberen en – bij juist gebruik – jarenlang mee kan gaan. En dat betekent dat je dus nooit meer maandverband of tampons hoeft aan te schaffen. Bovendien is het merk duurzaam, vegan, non-toxic en cruelty-free.

The Female Company menstruatie ondergoed, menstruatieslip, period panty, period underwear, review, test, ervaring, kortingscode

Hoe werkt een menstruatieslip?

Het is allereerst belangrijk dat je de juiste maat bestelt, dat je rekening houdt met je persoonlijke menstruatiecyclus en je bloedverlies en daar de juiste match absorptiekracht bij aanschaft en dat je vóór de eerste keer dragen je nieuwe slip spoelt met koud water, wast op de temperatuur volgens het label en daarna aan de lucht laat drogen. Sowieso is dit ook de manier om ze zo goed mogelijk te houden; na gebruik eerst het bloed met koud water uitspoelen, daarna wassen volgens het label en aan de lucht laten drogen.

De slipjes van The Female Company bestaan uit vier laagjes:

1. Stay Dry Layer, de toplaag die vloeistoffen doorvoert en snel weer droog aanvoelt
2. Ultra-absorbent Layer, houdt tot wel 6 tampons vol aan vloeistof vast
3. Waterproof Membrane, zodat doorlekken geen optie is
4. Soft Organic Cotton, voor een extra comfortabel gevoel en mooie afwerking.

The Female Company menstruatie ondergoed, menstruatieslip, period panty, period underwear, review, test, ervaring, kortingscode

Prijs en verkrijgbaarheid

De prijs van een period panty van The Female Company loopt van €29,90 tot aan €44,90, maar er zijn ook voordelige bundels te koop. De prijs is afhankelijk van het model, gebruikte materialen, absorptiekracht en printjes. Er is voor ieders smaak wel wat te vinden; van mooie basics tot aan modellen met kant, mesh of zelfs toffe dierenprintjes, van slip en hipster tot Brazilian, low waist tot high-waist en van zwart en nudes tot aan pastel- en neonkleuren. Ook fijn: je kan er terecht vanaf kledingmaat 30 tot en met kledingmaat 56!

–> Klik hier voor de website van The Female Company om het volledige assortiment te bekijken.

The Female Company kortingscode

Op dit moment is het tijd voor SALE met de Red Week, waardoor er al heel erg mooie aanbiedingen zijn die oplopen tot 50% korting. Vanwege mijn enthousiasme mag ik een EXTRA korting van 5% geven als je de code RED_CURVA gebruikt tijdens het afrekenen of wanneer je via deze direct link een bestelling plaatst. Buy now and bleed later ;)

The Female Company menstruatie ondergoed, menstruatieslip, period panty, period underwear, review, test, ervaring, kortingscode

Vragen beantwoord & mijn ervaring

Period Panty’s zijn flink in populariteit aan het toenemen en nu ik er zelf kennis mee gemaakt heb, snap ik waarom. Om bijvoorbeeld op mijn vragen uit de eerste alinea terug te komen:

Houdt het voldoende vocht vast? Jazeker, zelfs op mijn heavy flow-dagen maak ik me geen zorgen.
Voelt het niet nat aan tegen de huid? Nee, door de opbouw van de verschillende lagen en het zachte materiaal voelt het droog.
Gaat het ruiken? Je zal altijd de bekende geur van bloed hebben, maar geen nare opbouw van geurtjes en het ruikt minder dan met maandverband.
Is het niet te dik om comfortabel te zitten? Nee, dit is echt dun menstruatie ondergoed.
Zit het comfortabel? Yes! Gewoon, net zoals een normaal slipje of normaal ondergoed. Zeker wanneer je de juiste maat hebt gekozen is de pasvorm heel comfortabel en zacht.
Kraakt het? Ik had altijd zo’n ‘luiergevoel’-idee bij dit type producten en hoorde er ook al een bepaald geluid bij in mijn hoofd, maar daar is dus niets van waar. Geen kraakje te bekennen.

Op de foto’s zie je de volgende modellen: de Brief Lace Slip in zwart met mooie kanten details aan de achterkant (yes, een period panty kan dus ook nog sexy zijn), de Hipster in zwart (perfect voor tijdens de heavy-flow dagen) en de Brazilian in de kleur Cherry. Ze wisselen ook in absorptiekracht van de lichte eerste en laatste dagen tot aan de dagen met veel bloedverlies, dan zit zo’n bottom-hugging hipster wel echt heel fijn.

Eigenlijk kan ik eerlijk gezegd geen nadelen noemen, behalve dan misschien dat je in één keer een wat grotere investering moet doen voor de aanschaf van een x aantal slips om een volledige menstruatie door te kunnen komen. Maar als je dan kijkt hoeveel je daarna gaat besparen op tampons en/of maandverband en hoeveel beter het voor het milieu is.. dan kan ik eigenlijk alleen maar enthousiast zijn. En met al die leuke kleurtjes en verschillende modellen heb ik er al weer een aantal op het oog om mijn collectie uit te breiden.

–> Heb jij ervaring met menstruatieslips? Mocht je er nog vragen over hebben, laat ze dan gerust onder dit artikel in de reacties achter zodat ik ze kan beantwoorden :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Female Company.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.