Beauty

Skincare tip | Food for Skin

16 december 2023

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

Alweer een tijdje geleden interviewde ik de oprichters van het Nederlandse huidverzorgingsmerk Food for Skin. Angela en Cathy zijn twee zussen met een missie: 100% natuurlijke huidverzorging met de kracht van de natuur die effectief is en de aarde zo min mogelijk belast. Inmiddels heb ik de producten ruim een maand getest (yes, I take my job very seriously) en is het tijd om mijn ervaring te delen in een uitgebreide review!

‘Lees ook: Interview met Angela en Cathy van Food for Skin.’

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

Food for Skin

De kracht van Food for Skin zit hem in de pure ingrediënten met de kracht van de natuur uit groenten, fruit, planten en pitten. Het resultaat zijn krachtige en voedende producten zonder schadelijke ingrediënten – zoals parfum, parabenen en microplastics – en zonder opvulling waardoor ze ook nog eens sterk geconcentreerd en dus zuinig in gebruik zijn. Leuk om te weten: Food for Skin haalt zoveel mogelijk ingrediënten uit reststromen, zoals afgekeurde tomatenschillen van een pastasausfabriek en afgekeurde avocado’s.

Daarnaast is het ook nog eens een heel duurzaam bedrijf van eigen bodem met een prachtige visie. Founders Angela en Cathy zetten alles op alles om de beautywereld te veranderen; effectieve, eerlijke, fijne én betaalbare natuurlijke huidverzorging zonder nasties met een zo minimaal mogelijke impact op het milieu. Vanzelfsprekend zijn de producten van dit merk duurzaam, biologisch, niet getest op dieren en vegan.

Prijs en verkrijgbaarheid

Bij dit skincare-merk heb je geen huidverzorging met tig verschillende stappen, want met 4 producten heb je alles wat je nodig hebt; een reiniger en crème voor ieder huidtype en alle leeftijden, aan te vullen met één van de drie serums en natuurlijk een zonbescherming.

– Carrot Cleanser €35,95/50ml
– Tomato Base Cream €37,50/50ml
– Cucumber Serum €37,95/30ml
– Pumpkin Serum €37,95/30ml
– Avocado Serum €37,95/30ml
– Verzorgende zonbescherming SPF30, vanaf €25,00/50ml.

Heel fijn: ze hebben ook mooie complete sets met korting, proefsetjes (perfect om goed kennis te maken met het merk), lip balm en herbruikbare wasdoekjes in het assortiment.

Food for Skin kortingscode

Alleen dít weekend (15 t/m 17 december 2023) krijg je maar liefst 23% korting op je bestelling met de code IMPACTMAAKJESAMEN via de webshop van Food for Skin.

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

Review

In de afgelopen jaren heb ik al een aantal keer kennis gemaakt met de founders van dit merk op pers-events waarbij de enorme positieve energie en passie ervan af spatte. Ik heb een zwak voor ondernemende vrouwen die durven te gaan voor het waarmaken van hun dromen. Combineer dat met een mooie en duurzame huidverzorgingslijn en je maakt ook de skincarejunkie in mij helemaal gek ;)

Niet alleen hebben de producten een opvallende verpakking – het zwart steekt lekker af tegen de veelal witte verpakkingen van andere huidverzorgingsproducten – ook zorgen donkere verpakkingen voor een beter behoud van de werkzaamheid van de gebruikte ingrediënten. Leuk detail: de illustratie van het hoofdingrediënt op de voorkant, zoals in dit artikel de wortel, pompoen en tomaat.

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

De Carrot Cleanser is een reinigingsolie waarbij je één à twee pompjes opwarmt tussen je vingertoppen, zachtjes inmasseert over de huid en vervolgens met warm water en een washandje afneemt. Hiermee haal je zonder enige moeite je make-up en vuil van je gezicht, zonder je huid droog of trekkerig achter te laten. Er zitten namelijk allerlei verzorgende oliën (van zoete amandel, jojoba, wortel, kardemom en zonnebloem) in die de huid tijdens het reinigen ook kalmeren, hydrateren en verzorgen.

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

Het Pumpkin Shot Serum bevat onder andere pompoenolie, chia-olie, duindoornolie, bisabolol en co-enzym Q10. Dit is een combinatie die geschikt is voor de +/- 40+ huid en/of wanneer je huid wat aan de drogere kant is. Het werkt huidvernieuwend, herstelt de elasticiteit van de huid, werkt verstevigend, verzorgend en maakt lekker zacht. Het is een olieserum en deze trekt het lekkerst in wanneer de huid nog iets vochtig is van het reinigen of na het douchen. Je kan hem direct op de huid aanbrengen of mengen met de crème en.. a little goes a long way!

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

De Tomato Base Cream is een dag- en nachtcrème in één en is geschikt voor ieder huidtype en alle leeftijden. Qua werkzame stoffen zit er onder andere tomatensap, tomatenzaadolie, avocado olie, shea boter, lycopeen (uit tomatenschil) en vitamine E in. En die combinatie werkt eigenlijk op alles effectief – van huidveroudering tot pigmentvlekken en van een onrustige tot droge huid – maakt soepel en herstelt en versterkt de huidbarrière. De textuur is rijk en vol zonder te vet te zijn of een plakkerig laagje achter te laten en het laat zich goed over de huid verdelen. De hoeveelheid van een flinke erwt is voldoende, zeker in combinatie met het serum. Wel even opletten met potjes dat je ze na gebruik echt goed sluit en er alleen met schone vingers in gaat, maar liever nog een spateltje gebruikt om er een beetje crème uit te halen.

food for skin review natuurlijke huidverzorging, vegan skincare, foodforskin.care

Overall
Deze drie producten zorgen voor een heel snelle skincare routine waarbij je niet na hoeft te denken. Lekker no-nonsense: simpelweg drie stappen volgen en in de ochtend een SPF erover. Met als resultaat een vooral heel erg rustige, zachte en stralende huid die ook minder lijkt te reageren op overgangen tussen bijvoorbeeld warm en koud in deze tijd van het jaar. En dan nog één heel groot pluspunt van deze producten: de geur! Okee, dit is natuurlijk persoonlijk maar ik vind het echt geweldig lekker ruiken. De geuren zijn zoals je kan verwachten als je naar de ingrediëntenlijstjes kijkt en dat zonder het gebruik van parfum. Het is het beste te omschrijven als kruidig en verwarmend wat voor een heel fijn wellnessmoment in de badkamer zorgt. Love it!

Er wordt helaas vaak gedacht dat 100% natuurlijke huidverzorging niet effectief genoeg is om ook echt aan huidverbetering te kunnen werken. Dat dat achterhaald is laat Food for Skin met hun producten heel duidelijk zien, aangezien ze bomvol bewezen effectieve ingrediënten zitten die ook daadwerkelijk op de lange termijn bijdragen aan een mooie(re) huid. Ik vind het mooi hoe hun visie ook aansluit bij die van mij; ik communiceer niet voor niks over “anti-age-well beauty”. Ouder mogen worden is namelijk iets waar je trots op en blij mee mag zijn, maar een klein beetje hulp voor een gezonde, sterke en stralende huid is natuurlijk altijd welkom ;)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.