Beauty

Skincare tip | Oryza Rosa

29 december 2023

Oryza Rosa review vegan skincare (huidverzorging)

Oryza Rosa is een skincare merk van Nederlandse bodem die haar Marokkaanse roots met de Japanse beautycultuur verbindt in luxe, clean en vegan huidverzorging. Ik maakte er alweer een tijdje geleden voor het eerst kennis mee en heb een zwak voor female-founded merken met een mooi verhaal waarbij de producten ook nog eens echt doen wat ze beloven. Tijd om je alles over dit merk te vertellen!

‘Lees ook: Parfumreview | LOEWE Solo Ella Elixir eau de parfum.’

Oryza Rosa review vegan skincare (huidverzorging) Oryza Rosa review vegan skincare (huidverzorging)

“Natural Beauty Throughout History”

Oryza Rosa

Ingrediënten

De steringrediënten van Oryza Rosa is terug te vinden in de merknaam; namelijk oryza sativa (rijst) en rosa damascena (rozen).

Rijstextract, rijstwater en rijstolie is in de Japanse beautycultuur een eeuwenoud en belangrijk ingrediënt voor huidverzorging. Het bevat onder andere antioxidanten, inositol, ferulinezuur, fytinezuur, en dat maakt samen een combinatie die de huid in balans brengt, elastischer en steviger maakt, beschermt tegen zonschade, pigmentvlekken vermindert en het heeft een verzachtend effect op de huidtextuur.

Beauty-ingrediënten uit rozen, zoals rozenwater, rozenolie en rozenextract, vinden hun oorsprong in de Marokkaanse beautycultuur en worden wereldwijd gebruikt vanwege hun fijne eigenschappen voor de huid. Zo heeft het een kalmerende en verzachtende werking en pakt het huidveroudering aan.

Goed om te weten: de producten van dit merk zijn vrij van siliconen, microplastics en ingrediënten die je huidbarrière, hormonen en het milieu kunnen verstoren en bevatten minimaal 98% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Bovendien zijn de producten zowel vegan als cruelty-free.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten zijn te bestellen via de Oryza Rosa webshop en het assortiment bestaat op dit moment uit de volgende drie producten:

– Balance cleansing mousse €36,00/150ml
– Damascena Hydra anti-aging repair cream €72,00/50ml
– Yuli clear purifying cream €79,00/50ml.

Oryza Rosa review vegan skincare (huidverzorging)

Review

De Oryza Rosa Balance reinigingsmousse bevat onder andere aloë vera, glycerine, prebiotica en betaine en is vrij van sulfaten. Doordat deze foamreiniger geen sulfaten maar andere – mildere – reinigers bevat reinigt het de huid, maar respecteert het de huidbarrière en laat het je huid schoon, fris en opvallend zacht achter zónder dat het droog of trekkerig aanvoelt. De pompflacon zorgt voor een rijk schuim met een frisse geur, voelt luxe aan tijdens het gebruik en is perfect als tweede reiniger in de avond (na een make-upremover), als gezichtsreiniger voor onder de douche en om in de ochtend je huid op te frissen. Een perfecte milde maar effectieve reiniger voor in je skincare routine!

Oryza Rosa review vegan skincare (huidverzorging)

De Oryza Rosa Damascena crème komt in een pot met een luxe uitstraling met goudkleurige details en wordt geleverd met een spateltje zodat je het product hygiënisch kan gebruiken. Er zit onder andere rijstolie, rozenwater, glycerine, vitamine C, vitamine E, witte moerbei-extract en hyaluronzuur in. De geur is zacht, fris en bloemig, de textuur is vol zonder vettig aan te voelen en het huidgevoel is heel zacht en comforting. Deze crème is geschikt voor de normale, gemengde en drogere huidtypes en kan zowel in de ochtend als in de avond gebruikt worden.

Leuk feitje: mijn hals en decolleté voelden de laatste tijd wat droger aan, waardoor fijne lijntjes en slaaprimpels er gedurende de dag meer ‘in bleven staan’ en de huid wat jeukerig aanvoelde en wat rode vlekken vertoonde. Ik heb de crème hier iedere avond op ingemasseerd en merkte na een aantal dagen al een groot verschil: de jeuk en roodheid was al snel weg, de huid werd lekker zacht en soepel en het plumping effect was overduidelijk te merken omdat lijntjes en slaaprimpels minder opvielen en minder lang na het ontwaken in de huid te zien waren. Dat laat maar weer eens zien dat ook natuurlijke, clean & vegan skincare daadwerkelijk heel effectief kan zijn :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.