Beauty

Holiday Gift Guide | Peter Thomas Roth mask kit

1 december 2023

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Hoe enorm leuk is deze Hello, mask besties!-kit van Peter Thomas Roth?! Dit skincaremerk is in Nederland nog niet zo heel erg bekend, maar vooral in de USA behoorlijk groot en heeft een aantal cult favorites op zijn naam staan. Een perfecte manier om een merk te leren kennen vind ik toch wel door met een aantal samples aan de slag te gaan en daarbij sla je met dit setje twee vliegen in één klap, want het maakt ook nog eens een heel leuk cadeautje voor de feestdagen!

‘Lees ook: Maniko Nails review (gelnagellak strips).’

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Peter Thomas Roth 5-piece mask kit

In deze mask kit zitten de volgende vijf gezichtsmaskers:

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Rose Stem Cell Anti-Aging Gel Mask

Dit is een gelmasker dat zich vooral richt op het aanpakken van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels en zorgt voor een meer gehydrateerde en elastische huid. Er zit onder andere plantaardige stamcellen van verschillende rozensoorten, aloë vera, rozenextract, rozenolie, lipiden, vitamine E en allantoïne in. Je brengt hem aan op een schone huid, laat het masker voor tien minuten zitten en spoelt hem dan met koel water af.

Dit masker heeft een heel fris huidgevoel en wordt door mijn droge huidje praktisch ‘opgedronken’ waardoor er na de inwerktijd niet heel veel meer was om af te spoelen. Ik besloot de restantjes dus niet af te spoelen maar verder in te masseren over mijn gezicht, hals en decolleté en er als een soort overnight mask mee te gaan slapen. Het resultaat is heerlijk hydraterend, verzachtend én de volgende ochtend een fris en plumping huidje.

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Cucumber Gel Mask Extreme De-tox Hydrator

Als je huid echt toe is aan een hydratatieboost en tot rust gebracht kan worden, dan is dit masker heel erg fijn. Denk bijvoorbeeld wanneer je huid teveel zon heeft gezien, wanneer je een peeling hebt gehad, een waxbeurt of een intensieve facial bij je huidtherapeut. Er zit onder andere extract van komkommer, papaya, kamille, ananas, sinaasappel en aloë vera in. Aanbrengen op een gereinigde huid en na 10 minuten afspoelen. Tipje: leg dit masker voor het gebruik in de koelkast voor een extra verkoelend effect.

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Pumpkin Enzyme Mask Enzymatic Dermal Resurfacer

Dit is één van de bestsellers van dit merk en werkt op drie verschillende manieren; het exfolieert de huid met pompoen-enzymen, Alpha Hydroxy Acids en met heel fijne aluminiumoxidekristallen. Deze combinatie verwijdert dode huidcellen, reinigt de huid, maakt de huidtextuur gladder en laat de huid er glowy uitzien. Verder zit er onder andere hyaluronzuur, vitamine C en vitamine E in.

Dit gezichtsmasker gebruik je op een iets andere manier dan een normaal masker. Je brengt hem namelijk aan op een schone huid, maakt je vingertoppen nat met water en masseert het masker vervolgens met zachte ronddraaiende bewegingen in op de huid. Daarna laat je het masker nog een minuut of vijf intrekken en spoel je hem af.

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

24K Gold Mask Pure Luxury Lift & Firm

Dit is een fancy en luxe masker, want er zit onder andere 24K goud en colloïdaal goud in verwerkt. Verder zit er onder andere cafeïne, gemalen peridot (edelsteen) en hyaluronzuur in. Deze combinatie van ingrediënten heeft een verstevigend en subtiel ‘verstrakkend’ effect, verfijnt poriën en fijne lijntjes en laat de huid weer stralen. Dit masker breng je aan op een schone huid in een wat dikkere laag, laat je 5 tot 10 minuten intrekken en spoel je met warm water af.

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Water Drench Hyaluronic Cloud Mask Hydrating Gel

De naam van dit masker zegt eigenlijk alles: hydratatie, vocht en nogmaals hydratatie. Er zijn enorm veel lovende reviews over te vinden en dat snap ik wel. De combinatie van 20% hyaluronzuurcomplex, Pentavitin (combinatie van ingrediënten die bewezen tot 72 uur lang de huid hydrateert), vitamine E, aloë vera en cafeïne in. Je brengt dit masker aan op een schone huid en laat het minimaal 3 minuten intrekken, maar je kan hem zo lang laten zitten als je prettig vindt. Kleine sidenote om rekening mee te houden; er zit onder andere eucalyptus en menthol in, wat voor een heerlijk frisse geur maar ook voor een subtiele tintelende huid zorgt en een cooling sensatie geeft.

peter thomas roth mask kit review (christmas 2023, kerst, kerstmis)

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Peter Thomas Roth mask kit is verkrijgbaar voor ongeveer €23,00 via bol, ICI Paris XL en Lookfantastic. In de set zitten 5 maskers in miniformat met een inhoud van 14ml per stuk.

Ik vind dit kitje echt heel erg leuk. Niet alleen vanwege de looks ervan, want het ziet er natuurlijk très cute uit, maar je kan op deze manier verschillende producten leren kennen én er zit van alles in om je huid te kunnen verwennen met verschillende soorten mini-treatments. Ik was zelf al lange tijd benieuwd naar het Pumpkin Enzyme Mask en dat is uit dit setje toch ook wel mijn favoriete product geworden. Het maakt de huid echt bizar zacht, glad en glowy en geeft in die tien minuten aanbreng- en inwerktijd het gevoel en resultaat van een complete facial. Oh, en het ruikt ook nog eens heeeeerlijk :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.