Beauty

Rosental Organics Protected Skin Set

3 december 2023

Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer

Buiten daalt de temperatuur en de combinatie van het gure weer en de droge lucht in huis doet je huid vaak geen goed. En dat is te merken aan een trekkerig gevoel, een doffere huid en velletjes hier en daar. Zeker in de winter is het belangrijk dat je je huid goed blijft verzorgen en yes: ook in deze tijd van het jaar is een SPF daarbij onmisbaar. In dit artikel vertel ik je alles over de Rosental Organics Protected Skin Set om je huid ook in deze tijd van het jaar zacht, soepel en stralend te houden.

‘Lees ook: Review | Rosental Organics Skin Pefecting Set (skincare x make-up).’

Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer

Rosental Organics

Dit Duitse huidverzorgingsmerk werd in 2017 opgericht en staat voor 100% natuurlijke, vegan, duurzame, holistische, zuivere, dierproefvrije maar effectieve skincare. Het assortiment bestaat uit een uitgebreide collectie voor de verzorging van je gezicht, van reiniging tot serums en skincare-meets-makeup, tot aan haarverzorging en een aantal fijne beautytools zoals edelstenen gua sha en skin rollers. In Nederland is het merk via de eigen webshop en inmiddels ook bij Douglas te koop.

Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer

Review | Rosental Organics Protected Skin Set

Rosental Organics Vitamin C Serum

Dit serum bevat 2% vitamine C in de vorm van ascorbyl glucoside. Deze stabiele vorm van vitamine C staat vooral bekend voor een effectieve aanpak bij het verminderen van pigmentvlekken, om een doffe huid weer te laten stralen, de huidbarrière te versterken, huidtextuur gladder te maken en de collageenaanmaak te stimuleren. Bovendien is deze vorm van vitamine C mild genoeg zodat deze ook door mensen met een gevoelige huid gebruikt kan worden. Naast vitamine C zit er in dit serum onder andere cafeïne en algenextract, dat de huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, de huid kalmeert en zowel huidveroudering als puffiness vermindert.

Je gebruikt dit serum op een schone huid door 3 tot 4 druppels aan te brengen voordat je je crème en SPF aanbrengt. Interessant weetje: de combinatie van de antioxidanten uit vitamine C zorgt ervoor dat je SPF nóg beter en versterkt haar werk kan doen.

Let op: je kan een vitamine C serum twee keer per dag gebruiken, zowel in de ochtend als avond, maar het is af te raden tegelijkertijd te combineren met een exfoliant en retinol-achtigen om huidirritatie te voorkomen.

Dit serum heeft een subtiele frisse geur, een dunnere textuur en trekt enorm snel in de huid, waarna het lijkt alsof je niets aan hebt gebracht. Dit maakt hem perfect te combineren met andere huidverzorging omdat je lekker snel door kan. Ik gebruik een serum met vitamine C graag in de ochtend en volg dan de volgende routine: reinigen, hyaluronzuur, vitamine C serum, dagcrème met SPF.

Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer

Rosental Organics SPF30 Protecting Moisturizer

Een SPF smeren is zeker niet iets dat alleen belangrijk is in de lente en zomer, maar hoort het hele jaar door in je dagelijkse routine te zitten om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Dit zorgt namelijk onder andere voor een versnelde huidveroudering en de ontwikkeling van pigmentvlekken. Maar een goede en fijne SPF vinden die vlot intrekt en voldoende voedend is voor de winterperiode – zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten – is nog best lastig. Deze van Rosental Organics wilde ik al een tijdje uitproberen, dus het was een perfecte kennismaking in deze set.

In deze dagcrème met SPF 30 (met zowel UVA als UVB filters) zit onder andere rijstextract, hyaluronzuur in verschillende molecuulgroottes, algenextract en pullulan. Deze combinatie beschermt de huid, kalmeert, hydrateert, heeft een verstevigend effect en pakt huidveroudering aan.

Ik mag dan geen liefhebber van potjes zijn, want: hygiëne en werkzaamheid van ingrediënten, toch vind ik dit product oprecht een aanrader. De textuur smeert prettig uit en is voldoende voedend voor deze tijd van het jaar maar niet te vol of te ‘rijk’, het product laat geen whitecast achter, ruikt heel subtiel citrusfris en laat de huid er fris en stralend uitzien. Die glow vind ik echt prachtig! Bovendien krijg ik van deze SPF geen traanogen en doet hij het ook nog eens fijn in combinatie met make-up.

Rosental Organics Protected Skin Set review, vitamin C serum, SPF30 protecting moisturizer

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze twee producten zijn verkrijgbaar via de website van Rosental Organics:

– Vitamin C Serum €34,90/30ml
– SPF30 Protecting Moisturizer €34,90/50ml

Samen vormen deze producten de Protected Skin Set die je met 5% setkorting kan aanschaffen.

Rosental Organics kortingscode + free gift

Gebruik bij je bestelling mijn code DESIXMAS of bestel via deze directe link en je krijgt maar liefst 30% korting op je bestelling. Bovendien krijg je bij een minimale besteding van €50,- gratis het fullsize Polyglutamin Serum cadeau. Dit ingrediënt kan tot 4x meer vocht aan zich binden dan hyaluronzuur, dus zorgt voor een enorme hydratatieboost en geeft een mooi en vol plumping effect. Dat maakt samen met de set uit deze review echt een mooie combinatie om je huid stralend de winter door te laten komen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.