Beauty

Skincare tip | Alpha-H Beauty Sleep Power Peel

28 januari 2024

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review

Een facial in een tube en inmiddels onmisbaar in mijn skincare routine en daarom een tip die ik graag met je deel: het Alpha-H Beauty Sleep Power Peel. Deze 3-in-1 nachtverzorging werkt als een peeling, nachtcrème en masker in één en geeft je een zachte, plumped en frisse huid en werkt bovendien krachtig op huidveroudering, gewoon terwijl je slaapt. In deze uitgebreide review lees je er alles over!

‘Lees ook: Skincare hack | Alles over de retinol sandwich methode.’

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel

De belofte

“Salon resultaat in een product voor thuisgebruik. Beauty Sleep Power Peel werkt ’s nachts op professioneel niveau aan huidverbetering en anti-aging. Glycolzuur (10%) en retinol (0.5%) geven je huid een overnight peeling, stimuleren de collageen aanmaak en helpen fijne lijntjes en pigmentvlekken, verslapping, grove poriën en (acne)littekens vervagen.”

Ingrediënten

Deze overnight peeling bevat onder andere glycolzuur (10%), retinol (0.5%), papaja-enzymen, gluconolactone (PHA), groene algenextract, jojoba olie, shea boter, mangoboter, amandelolie, vitamine E, druivenpitolie, aloë vera, hyaluronzuur en urea. Fijn om te weten: dit product is cruelty-free, vegan en bevat geen parabenen, sulfaten, minerale olie of nanodeeltjes.

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Alpha-H Beauty Sleep Power Peel is verkrijgbaar via de Nederlandse Alpha-H webwinkel voor €84,95/50ml.

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review

Review

Ik noem dit product “een facial in een tube” en dat is niet voor niks; al direct vanaf het eerste gebruik merk je dat dit écht iets doet voor je huid. Ondanks dat ik qua huidverzorging behoorlijk wat gewend ben, is het verschil met dit product in mijn routine duidelijk merkbaar. Zo merk ik een verfijning in poriën, lijntjes en rimpeltjes, vallen (pigment)vlekjes net even wat minder op en is mijn huidtextuur gladder en zachter.

De combinatie van verschillende zuren – uit papaja, glycolzuur en het polyhydroxyzuur van gluconolactone – samen met het mooie percentage retinol is behoorlijk krachtig als het aankomt op anti-age-well. En dat voel je dan ook wel tijdens het aanbrengen, want het kan hier en daar een klein beetje prikkelen en de huid iets roder maken. Niks pijnlijks of te irriterend en het is maar voor kort, dus laat het je vooral niet afschrikken, maar je voelt wel duidelijk dat het wat doet (en met de resultaten neem ik dit graag voor lief).

Je brengt het product slechts twee keer per week aan in de avond na het reinigen van je huid en je hebt maar een klein beetje per keer nodig. Je zal dus een behoorlijke tijd vooruit kunnen met deze tube! Mocht je huid wat gevoelig zijn dan kan je het serum ook over een hydraterend serum aanbrengen, maar verder is dit product echt een alles-in-één waardoor je verder niets hoeft aan te brengen. Naast de zuren en het retinol zit er namelijk ook een heel rijtje aan huidverzorgende en verzachtende ingrediënten in die zorgen voor een mooie balans en helpen om de huidbarrière te herstellen en de huid te hydrateren. Veel producten met een hoger percentage retinol kunnen de huid wat droog en trekkerig aan laten voelen en dat gebeurt met dit product dus niet. Heel fijn!

Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review / Alpha-H Dawn to Dusk SPF Alpha-H Beauty Sleep Power Peel review / Alpha-H Dawn to Dusk SPF

Perfect Pair | Beauty Sleep Power Peel & Dawn to Dusk SPF50+ Serum

Er is een kanttekening die gemaakt moet worden bij producten waar retinol en/of AHA en BHA zuren in verwerkt zitten. Deze ingrediënten zijn heel effectief als het op huidverbetering aankomt, maar zorgen er ook voor dat je huid wat gevoeliger voor de zon wordt. Het is daarom belangrijk dat je overdag dus altijd minimaal een SPF30 aanbrengt als laatste stap in je morning skincare routine.

Het nieuwe Alpha-H Dawn to Dusk SPF50+ serum (€49,95/50ml) is hier dan weer een perfecte tip voor met eigenlijk alleen maar pluspunten. Het is een combinatie van skincare (o.a. niacinamide, hyaluronzuur en aloë vera) met een hoge zonbescherming in een lichtgewicht textuur. Deze is heel vloeibaar en trekt daardoor snel in, geeft een zijdezacht gevoel aan de huid, geeft geen traanogen, rult niet in combinatie met andere huidverzorgingsproducten én doet het ook nog eens fijn als een soort primer voor onder je make-up.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.