Beauty

Charlotte Tilbury Magic Vanish

26 januari 2024

Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after

De Charlotte Tilbury Magic Vanish is een ‘long wear under eye brightening + pigmentation colour corrector’ en gebruik je onder je ogen om de blauwe/paarse kleur te corrigeren. Het is een bestseller van het merk waar ik al langere tijd nieuwsgierig naar was en ik besloot hem een kans te geven omdat een gewone concealer helaas niet voldoende deed om mijn donkere kringen ‘weg te toveren’. Lees verder voor de uitgebreide review, natuurlijk mét voor en nafoto’s van het resultaat!

‘Lees ook: Keys Soulcare illuminating serum review (primer voor de droge huid-tip!).’

Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after

Charlotte Tilbury Magic Vanish

De belofte

“Dark circles? Pigmentation? Shadows? Tired-looking eyes? My Magic Vanish brightens, conceals and corrects under eyes + pigmentation! Glides on with a buttery, feather-light texture, neutralising, smoothing and lifting the look of your skin and concealing the appearance of dark circles, pigmentation, shadows and imperfections for a wide-awake, flawless-looking complexion. Infused with skincare ingredients, it blends effortlessly into the skin without creasing or settling into fine lines and wrinkles.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De Charlotte Tilbury Magic Vanish is verkrijgbaar in vier kleuren voor €33,00/2,5g via de webshop van Charlotte Tilbury en de Bijenkorf. In dit artikel zie je de lichtste kleur: Fair 1.

Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after Charlotte Tilbury Magic Varnish review corrector Fair 1, before and after

Review

Het geheim van dit product – en gelijk het grootste verschil met een concealer – is dat de Magic Varnish van Charlotte Tilbury kleurcorrigerende pigmenten bevat. Zo zitten er oranje/rode pigmenten in die in het kleurenwiel precies tegenover blauw/paars te vinden zijn en zo een neutraliserende werking hebben. Je legt er simpelweg een dun laagje mee over de huid om de blauwe en soms paarsige verkleuring van je donkere kringen en wallen weg te werken.

Als bonus zitten er in deze corrector fijngemalen lichtreflecterende deeltjes die je blik meer open laten lijken en de textuur is heel romig. Dit brengt prettig aan en ondanks dat het – inderdaad – boterzacht aanvoelt trekt het niet in de lijntjes en rimpeltjes onder de ogen, zoals je ook kan zien op de before & after foto’s. Je hebt echt maar een heel klein beetje van het product nodig om dit effect voor elkaar te krijgen, maar voor mij maakt het echt een groot verschil in mijn oogopslag. Ik gebruik trouwens het liefst mijn ringvinger voor het aanbrengen, zodat de warmte van de vingertop het product mooi laat versmelten met de huid.

Op beide foto’s draag ik dezelfde lichte everyday make-up, maar waar de huid onder mijn ogen op de voorfoto wat grauwig is en daardoor mijn blik iets vermoeid, oogt de huid op de nafoto duidelijk frisser, niet meer grauw (maar ‘gewoon’ als mijn huidtint) en lijkt daardoor de gehele oogopslag een lift te krijgen.

Eigenlijk hoor je de Magic Varnish corrector ónder een concealer te gebruiken, maar eerlijk is eerlijk: ik vind het resultaat hiervan zo mooi en natuurlijk dat ik er eigenlijk nooit een concealer over aanbreng voor een zo min mogelijk cakey maar juist fresh resultaat :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natascha van Zijtikt.nl
  Reply Natascha van Zijtikt.nl 26 januari 2024 at 19:45

  Oh wauw Desiree: I need this in my life!

  • Avatar van Natascha van Zijtikt.nl
   Reply Natascha van Zijtikt.nl 26 januari 2024 at 19:47

   Aangezien ik iets te snel op enter klikte haha. Zou deze kleur ook mijn match zijn? Dat kun jij vast wel inschatten inmiddels haha.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 31 januari 2024 at 09:26

    Het is echt zo’n mooi product, gebruik het iedere dag :) (En yes, ik denk dat jij deze kleur ook goed kan hebben!)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.