Huis & interieur

Home | Tips voor een duurzaam interieur

27 januari 2024

duurzaam interieur tips met tweedehands design, whoppah

Je huis inrichten, een ruimte een make-over geven of een kleine upgrade aan je interieur geven is één van de leukste dingen om te doen. Natuurlijk kan je hierbij kiezen voor allemaal nieuwe producten, maar een beetje duurzaamheid en het milieu in je achterhoofd houden én daarbij ook nog geld kunnen besparen tijdens het inrichten van je huis is ook wel heel erg fijn. In dit artikel lees je een aantal tips voor het samenstellen van een duurzaam interieur, en ja ook daar kunnen gerust die toffe vintage of design meubels in zonder dat je er de hoofdprijs voor hoeft te betalen. Hoe? Lees snel verder!

‘Lees ook: Interieur inspiratie | 7x snelle sfeermakers voor in huis.’

duurzaam interieur tips met tweedehands design, whoppah

Zo stel je een duurzaam interieur samen!

Geef je eigen meubels een upgrade

Misschien ben je niet direct op zoek naar echt iets anders, maar wil je net even een andere look in huis. Vaak kan een kleine make-over al een heleboel doen. Geef bijvoorbeeld een wand een nieuwe kleur verf of voorzie het van een tof behangetje, ruim eens flink op en schuif alle meubels op een andere plek of ga die ene kast upcyclen met een andere kleur. Voor je het weet voelt je woonkamer als nieuw aan, zonder dat je er daadwerkelijk iets nieuws voor hebt hoeven aan te schaffen.

Doe je aankopen bewust

We hebben allemaal wel eens een enthousiaste bevlieging, maar heb je écht een andere bank of allemaal nieuwe accessoires nodig? Past die trend wel helemaal bij je, of voel je je eigenlijk het fijnst met al je vertrouwde spullen om je heen? En wil je dan toch wat nieuws of ben je er simpelweg aan toe omdat je bank doorgezakt is, denk dan na over een duurzame aankoop. Kies voor kwaliteit, een duurzame en/of gerecyclede productie en de juiste materialen die ook passen binnen je gezin en levensfase. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet en je jarenlang plezier gaat hebben van je nieuwe aanwinst.

Shop bij vrienden en familie

Hoe vaak heb je zelf wel niet iets in huis, waar je liever iets anders voor in de plaats zou willen zien? Of een lege plek hebt waar je nog een boekenkast of een fijne leeshoek met vintage stoelen wil neerzetten? En zo ben jij vast niet de enige met leuke interieurplannen of iets liever kwijt willen, maar nog niet helemaal weten hoe. Dit kan dus maar zo een pareltje voor een ander zijn! Open het gesprek eens wanneer je met een groep vrienden of familie bij elkaar bent.. Voor je het weet is die toffe retro sta-in-de-weg-fauteuil van je oma jouw nieuwe favoriete leesstoel :)

duurzaam interieur tips met tweedehands design, whoppah

Tweedehands design(meubels)

Er is helemaal niets mis met tweedehands meubels, al kan het nog best wel lastig zijn om net te vinden waar je naar op zoek bent. Maar juist die zoektocht en het feit dat je er meer tijd en moeite in steekt, geeft ook wel weer een fijn gevoel waardoor je misschien wel extra blij gaat zijn met je pre-loved meubel via een online marktplaats of iets dat je hebt gevonden na snuffelen bij kringloopwinkel nummer zoveel.

–> Tip! Whoppah is dé Nederlandse marktplaats voor tweedehands design. Je kan hier terecht voor geweldige vintage en modern design pareltjes van designers zoals HAY, Fest, Eames en Vitra, en of je nu op zoek bent naar meubels, accessoires, verlichting, decoratie of kunst, hier vindt je het allemaal onder één dak. Het team van Whoppah brengt het aanbod van consumenten en professionele verkopers uit Europa samen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van pre-owned/tweedehands design in zijn/haar interieur. Helemaal fijn: alle items worden gecureerd en zijn dus 100% echt en in goede staat. Hoe tof is het als je dat specifieke designstuk waar je al jaren over droomt, zomaar tweedehands tegenkomt voor een fractie van de prijs!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*