Beauty

Skincare tip | Rivaana huidherstellende crème

13 januari 2024

Rivaana skincare crème review/ervaring

In de frustrerende zoektocht naar een goedwerkende, natuurlijke én hormoonvrije crème voor de chronische eczeemhuid van haar zoontje, besloot Anisha Bihari het roer om te gooien en dit product zelf te gaan ontwikkelen. Het resultaat? Rivaana Skincare; een crème die effectief hydrateert, jeuk verlicht, de huid herstelt en littekens vervaagt. Deze verzorgende geelgouden alles-in-één crème kan door het hele gezin – van baby tot volwassene – gebruikt worden bij onder andere eczeem en littekens, maar werkt ook bij droge, schilferige en schrale plekjes en als herstellend beschermlaagje voor je huid.

‘Lees ook: Haarverzorging | Tips tegen statisch haar in de winter.’


Rivaana skincare crème review/ervaring

Voor een happy & healthy huid

Rivaana Skincare

De belofte

“Deze crème verzorgt de huid én herstelt de huid wanneer het nodig is en is als familieproduct samengesteld om dagelijks te kunnen gebruiken voor alle leeftijden, zelfs vanaf de geboorte. Door het pure gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten die dermatologisch en op allergenen getest zijn, proberen wij met deze crème de cirkel van bijwerkingen te voorkomen.”

Ingrediënten

Rivaana crème bevat onder andere hydraterende aloë vera, voedende shea boter, rozenbottelolie, herstellende jojoba olie, beschermende vitamine E, kalmerend havermoutextract, rozenbottelextract en rozemarijnextract. Het steringrediënt is de koudgeperste rozenbottelolie en het rozenbottelextract – bomvol natuurlijke antioxidanten en goede vetzuren – wat een aantal heel mooie voordelen voor de huid heeft. Zo hydrateert het de huid, maakt het deze weer soepel, zacht en elastisch, stimuleert het de celvernieuwing en helpt het pigmentvlekken, striae en littekens te verminderen.

Goed om te weten: deze crème is vrij van parabenen, sulfaten, hormonen, siliconen, microplastics, ftalaten en synthetische parfums en is bovendien zowel vegan als cruelty-free. Bovendien is het product 100% duurzaam gesourced en gebotteld, volledig duurzaam geproduceerd in Nederland en komt in een potje dat biologisch afbreekbaar is.

Prijs en verkrijgbaarheid

Rivaana The Crème is verkrijgbaar in drie verschillende formaten met een tijdelijke introductieprijs:

– 50ml, €32,50
– 100ml, €55,00
– 250ml, €120,00.

Rivaana skincare crème review/ervaring Rivaana skincare crème review/ervaring

Review

Ohhh, wat heb ik een enorm zwak voor vrouwen die hun droom waarmaken! Zeker wanneer het van eigen bodem is (yes, Rivaana is een Nederlands merk), het mooie en effectieve ingrediënten bevat zonder nasties, duurzaamheid hoog in het vaandel staat én het product vooral ook nog eens doet wat het belooft.

Deze crème komt in een beige pot, wat qua materiaal volledig biologisch afbreekbaar is, en de look & feel ervan sluit volledig aan bij de filosofie en duurzaamheid van het merk. De crème zelf heeft een lichtgele kleur en een volle textuur, maar smeert niet vettig of plakkerig uit en trekt redelijk snel in. Je hebt maar een klein beetje per keer nodig; dus hygiënisch het spateltje gebruiken én iedere keer het potje na gebruik goed sluiten want dan kan je hier een flinke tijd mee vooruit.

De geur is lastig te omschrijven, maar doet heel comforting aan en ik ruik er zowel wat licht kruidigs en bloemigs in terug, maar het doet me ook een beetje denken aan babypoeder.

Dit product mag dan misschien ontwikkeld zijn met in gedachten vooral het chronisch ontstoken huidje door het atopisch eczeem van Anisha’s zoontje, deze crème is hier al snel door het hele gezin geliefd geworden bij allerlei huid issues zoals droge plekjes, schaafjes, schrale ‘winterwangetjes’, droge handen en nagelriemen van het winterse weer en werkte zelfs heel goed op droge en geïrriteerde huid onder het oog waar ik zelf al een aantal weken last van had. Ik denk door de wisseling van het weer of een reactie op een ingrediënt in een nieuw skincare product, maar het voelde droog en trekkerig aan, was wat rood en schilferig en het zat me niet zo lekker. Ik smeer niet graag producten dicht bij mijn ogen, maar durfde de Rivaana crème aan en waarempel: na een paar dagen was de irritatie al verminderd en de huid minder rood en weer een paar dagen later was de huid onder mijn oog weer als vanouds :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.