Beauty

Rodial Glass Skin Edit mini-kit

11 januari 2024

review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Het was voor mij lang geleden dat ik iets van Rodial uit heb geprobeerd en toen was het skincare, dus dit is een eerste kennismaking met de make-up van dit Britse merk dat dit jaar haar 25e verjaardag zal vieren. Deze Rodial Glass Skin Edit mini-kit was officieel onderdeel van de Rodial Kerstcollectie, maar is alsnog verkrijgbaar en bovendien zijn de mini’s uit de kit ook los als fullsize items te koop. Een perfecte manier om kennis te maken met enkele bestsellers van het merk én een nieuw product dat dit jaar gelanceerd gaat worden.

‘Lees ook: Beauty Finds & Favorites december 2023 | Hanskin, Alpha-H, Haruharu Wonder, Michael Kors & Sweed Beauty.’

review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Rodial zijn in Nederland verkrijgbaar via de website van Rodial, Feelunique en via Douglas. Deze mini-kit (4 x 2g product) kost €55,00, maar is via Rodial in de aanbieding voor €46,00 en bij Feelunique voor €38,48 (met volgens mij zelfs nog 20% extra korting met de code HI20). Good to know: de producten in deze kit zijn zowel vegan als cruelty-free.

Qua naam is het trouwens een beetje onduidelijk hoe je deze set online terug kan vinden, want op de verpakking staat ‘Glass Skin Edit’ maar is ook te vinden onder de naam ‘Glass Glow Edit’. Iets om rekening mee te houden als je ernaar op zoek gaat. Maar mocht je nou een specifiek product uit deze set aan willen schaffen, dan zijn de mini’s uit deze kit ook los als fullsize producten verkrijgbaar.

review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Review & Swatches

In deze mini-kit maquillage deluxe zitten de volgende vier producten:

Bronze Glowlighter

Een cream-liquid hybride formule met een satin finish die je kan gebruiken om je gezicht een sunkissed touch te geven, zoals op de brug van je neus, de jukbeenderen en langs de haargrens. De kleur is redelijk neutraal, maar bij het blenden kan deze op mijn huid net iets te warm/muddy overkomen (maar ik ben dan ook behoorlijk licht, waardoor matchende bronzers en contours een lastige zoektocht zijn).

review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Blush Drops in Frosted Pink & Sunset Kiss

Een vloeibare blush in een lichtgewicht formule waar onder andere vitamine E aan toe is gevoegd. Beide kleuren geven een mooie glow; de één in een koelere en de ander in een warmere tint. Beide hebben duidelijk een glanzende finish en je hebt slechts een paar stipjes per wang nodig voor voldoende kleur. Tip: meng beide kleuren samen, zoooooo mooi!

review & swatches | Rodial Glass Skin Edit mini-kit / Rodial Glass Glow Edit mini-kit

Glass Highlighter

Dit is een nieuw product van het merk en het is leuk om er in deze kit alvast kennis mee te kunnen maken. Deze highlighter sluit helemaal aan bij de glass skin trend en bevat soft-blur microspheres en geeft een parelmoerachtige glans aan de huid. Je kan deze gebruiken op je jukbeenderen, bij de tip van je neus, in de cupidoboog van je bovenlip, in je binnenste ooghoekjes en onder het hoogste punt van je wenkbrauwen.

Wat ik misschien nog wel het fijnste vindt aan de textuur van deze producten is dat je het niet snel verkeerd kan doen. Of je het nu met je vingers op de huid uitwerkt of met een kwast of zelfs het topje van je beautyblender, het resultaat is fris, natuurlijk en glowy. Love it! Okee, met één kleine kanttekening: gebruik een klein beetje per keer want a little goes a long way :)

Ondanks dat het vloeibare producten zijn, drogen ze mooi in op de huid waardoor ze goed op hun plek blijven zitten gedurende de dag. Mijn favoriet uit deze kit is de nieuwe Glass Highlighter, ik heb echt een zwak voor de glans die het aan de huid geeft. Zonder glitters of chunky bits, niet te warm of te koel qua ondertoon en het laat de huid er direct fresh & glowy uit zien. Maar, de mix van de twee tinten Blush Drops door elkaar vind ik toch ook wel prachtig als mooie zonnige rose gold tint!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en affiliate links.

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 11 januari 2024 at 20:41

    Wat een mooie en zeer luxe make-up producten.
    Prachtige en zeer duidelijke foto’s.

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.