Mama & Kind

Kids talk | Online bijles voor je kind met Slimleren.nl (+ kortingscode!)

15 januari 2024

Slimleren.nl ervaring basisschool + kortingscode

Soms kan het nodig zijn om voor je kind wat extra hulp in te schakelen als het op school aankomt, maar hiervoor een leuke en motiverende manier vinden kan nog best een uitdaging zijn. Tenslotte wil je dat je kind enthousiast genoeg is en het extra oefenen zo leuk gaat vinden dat hij of zij er zelf mee aan de slag wil gaan en het leren weer leuk gaat vinden. Eén van de mogelijkheden hiervoor is Slimleren; een digitaal oefenprogramma voor kinderen in de bovenbouw van de basisschool en op de middelbare school.

‘Lees ook: Kids tip | PAW Patrol World game review (Nintendo Switch).’

“Fluitend het schooljaar door.”

Slimleren.nl

Het digitale oefenprogramma van Slimleren zorgt voor leuker en efficiënter leren voor de belangrijke vakken, in een methode die aansluit bij het lopende lesprogramma. Kinderen in de groepen 5 t/m 8 en klas 1 t/m 3 van de middelbare school kunnen zo het maximale uit zichzelf halen, simpelweg door af en toe thuis aan de slag te gaan met de oefeningen en spelletjes met leerelement.

Kinderen kunnen met het programma op een slimme manier gaan leren, met minder moeite en meer plezier zullen ze zo betere resultaten gaan behalen. Zo helpt het leerlingen om het maximale uit zichzelf te halen en met meer zelfvertrouwen de schoolperiode door te komen.

Leerlingen van de basisschool in de groepen 5 tot en met 8 kunnen oefenen met de vakken rekenen, taal, spelling, Engels en topografie. Leerlingen van de middelbare school van klas 1 tot en met 3 kunnen op alle niveaus oefenen met de vakken wiskunde, Nederlands en Engels. Deze vorm van online oefenen werkt niet volgens een vast programma, maar je kind kan echt per vak aan de slag gaan en zo specifiek kiezen voor waar extra aandacht nodig is. Denk bijvoorbeeld aan online wiskunde oefenen door specifiek met Rekenen/Wiskunde aan de slag te gaan binnen de software.

Wat kost het?

De prijs van Slimleren is afhankelijk van het lidmaatschap:

– een jaarlidmaatschap kost €6,95 per maand
– een kwartaallidmaatschap kost €7,95 per maand
– een flexibel lidmaatschap kost €9,95 per maand.

Fijn om te weten: om kennis te maken kan je het programma 1 week gratis en vrijblijvend uitproberen. Bovendien kan je het lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Slimleren.nl ervaring basisschool + kortingscode

Review

De voordelen

– het interactieve oefenprogramma is overzichtelijk per vak ingericht
– Slimleren.nl werkt op laptop, computer en tablet
– de lesmethodes sluiten aan bij die van de school
– de combinatie van onder andere videocolleges, slimme vuistregels en heldere theorie-uitleg leer je de lesstof effectief in je op te nemen
– de oefeningen zijn duidelijk uitgezet en er is feedback bij ieder fout antwoord
– het programma past zich aan aan het niveau van je kind, waardoor het leren effectief en leuk blijft
– Slimleren is goedkoper dan bijles of huiswerkbegeleiding
– je kind kan diagnostische toetsen om zichzelf te testen en voor te bereiden op klassikale toetsen
– doordat je kind de lesstof beter beheerst, ervaart je kind minder faalangst voor toetsen
– voor een toetsmoment geeft de software aan welke onderwerpen extra aandacht nodig hebben
– je kind kan volledig op eigen tempo werken en oefeningen blijven herhalen
– het programma bevat veel leuke spelelementen, zoals minigames voor de basisvakken taal en rekenen, het verzamelen van diamanten en het bereiken van gouden resultaten
– als ouder krijg je met je eigen account inzage in de oefeningen en de voortgang van je kind, zodat je precies weet waar je kind moeite mee heeft zodat je hier offline ook beter bij kan ondersteunen.

De nadelen

– het aanmaken van het account kan even wat uitzoek- en instelwerk zijn, maar geef het even de tijd en je hebt alle vakken voor de juiste groep of klas ingesteld en je kind kan aan de slag
– het kan zijn dat de juiste schoolboeken er niet tussen staan, al is dit niet direct een probleem aangezien je dan simpelweg toegang krijgt tot alle lesstof van het betreffende vak waar op onderwerp gezocht kan worden om zo aan de slag te gaan
– de Woordjestrainer is een extra optie, maar het zou leuk zijn als er al woordenlijsten in te vinden zouden zijn. Nu moet je hier zelf Engelse en/of Nederlandse woorden in aanmaken om er vervolgens mee te kunnen oefenen. Aan de andere kant leren ze zo het al een extra keer door het invoeren, dus dat is dan wel weer mooi meegenomen ;)

Slimleren kortingscode

Er loopt op dit moment een kortingscode voor Slimleren.nl: met de code SL_2024 krijg je het eerste kwartaal 50% korting op het lidmaatschap!

–> Klik hier voor de website van Slimleren voor meer informatie of om je aan te melden.

Wij hebben zelf nog niet lang genoeg ervaring met de software van Slimleren om het terug te kunnen zien in de schoolresultaten, maar het overzichtelijke uiterlijk van de website is heel positief en de eerste uurtjes oefenen en het spelen de minigames gaan alvast heel erg goed. Voor kinderen werkt het programma overduidelijk heel intuïtief, want onze dochter had er geen enkele moeite mee om aan de slag te gaan en kon haar weg er al snel in vinden. Ze zit op dit moment in groep 6 en heeft bijvoorbeeld bij rekenen nog wat extra ondersteuning nodig en oefent nu met plezier via dit programma. Ook leuk: ze roept me er regelmatig heel trots bij om te vertellen dat ze weinig of geen foutjes had bij oefeningen en al snel haar eerste gouden ster behaalde. Het werkt duidelijk heel motiverend en ik kan me voorstellen dat het op langere termijn dus ook zeker voor meer zelfvertrouwen zal gaan zorgen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.