Beauty

Burberry Goddess eau de parfum

24 februari 2024

burberry goddess eau de parfum review

Vorig jaar was ik op een event waar allerlei nieuwe beautyproducten gelanceerd werden, waaronder de nieuwe Burberry Goddess eau de parfum. Ik pakte de goudkleurige flacon op, sprayde het parfum op mijn pols, snuffelde eraan en pas daarna bekeek ik welk merk het eigenlijk was en werd ik spontaan verrast: Goddess is namelijk heel wat anders dan ik van Burberry gewend ben! Lees verder voor meer informatie, de geurnoten, geurbeleving en parfumreview.

‘Lees ook: Review | CoSTUME NATIONAL Paperplane eau de parfum.’

burberry goddess eau de parfum review

Burberry Goddess eau de parfum

Geuromschrijving

“The power within. Burberry Goddess Eau de Parfum is a story of self-discovery found through confidence, strength and kindness. A unique, gourmand scent led by a trio of vanillas and enriched with luminous lavender. The vanilla is collected by hand, then the beans spend five to seven weeks drying in the sun, before being stored in wooden boxes to mature and develop their sweet, signature aroma.”

Geurnoten

Topnoten: vanille-infusie, lavendel, cacao, gember
Hartnoten: vanillezaadjes
Basisnoten: vanille-absolute

Prijs en verkrijgbaarheid

Burberry Goddess eau de parfum is verkrijgbaar vanaf €77,00/30ml via onder andere Douglas, ICI Paris XL en bol. Fijn om te weten: deze flacon is navulbaar.

burberry goddess eau de parfum review

Review

Ik vertelde het al in de opening van dit artikel: voor mij is dit parfum sinds lange tijd één van de grootste verrassingen binnen een parfummerk. Ik ken Burberry, als het op parfums aankomt, van de klassieke Burberry Brit en Burberry Her (en alle varianten hierop) die onder de fruitige en bloemige parfums vallen en wat frisser en lichter zijn. Burberry Goddess geeft hierdoor niet alleen qua verpakking, maar ook zeker als parfum, een heel andere ervaring.

Burberry Goddess is een parfum waarin vanille de boventoon voert, maar dan niet op een enkel zoet-en-gourmand-achtige manier maar volwassen, een tikkeltje kruidig en sexy. Ik vind hem zelfs een beetje ‘romig’ en dat geeft er een heel comforting randje aan. Voor mij had persoonlijk de lavendel nog iets meer uitgesproken naar voren mogen komen, maar de aromatische akkoorden van lavendel, cacao en gember zijn in dit parfum juist gebruikt om de vanille naar een hoger niveau te tillen zonder zelf teveel aanwezig te zijn, dus dat is eerder mijn persoonlijke wens dan de visie achter dit parfum ;)

De sillage van dit parfum is gemiddeld, je zal er niet van een afstand al mee te ruiken zijn maar het is ook zeker niet een parfum dat andere mensen pas opvalt als ze je een knuffel of kus geven. De longevity van Burberry Goddess wist me ook te verrassen, aangezien – op de één of andere manier – vanilleparfums nooit heel erg lang op mijn huid blijven ruiken. Maar deze eau de parfum is duidelijk nog tot in de avond subtiel maar herkenbaar terug te ruiken op zowel mijn kleding als huid.

Het is te merken dat ik positief verrast werd door Burberry Goddess. Het blijft een parfum met vanille en daardoor wat aan de zoetere kant dan waar ik vaak persoonlijk voor kies, maar toch heeft ze een plekje weten te bemachtigen in mijn everyday perfume stash en draag ik haar regelmatig. Zeker het besnuffelen in de parfumerie waard en niet alleen voor de vanilleliefhebbers onder ons :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf en affiliate links.

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.