Beauty

CoSTUME NATIONAL Paperplane

5 februari 2024

costume national paperplane review eau de parfum

In de Parfum Discovery Box van The C of Cosmetics maakte ik kennis met 5 verschillende parfums, waarbij ik als een blok viel voor LOEWE Solo Ella Elixir én de eau de parfum waar je vandaag meer over gaat lezen: CoSTUME NATIONAL Paperplane. Als je op zoek bent naar een tikkeltje moody, kruidig en warm parfum die zich ook nog eens perfect leent om te layeren, lees dan verder voor meer informatie, de geurnoten, geurbeleving en de parfumreview.

‘Lees ook: Review | Charlotte Tilbury Magic Vanish (under-eye corrector).’

costume national paperplane review eau de parfum

CoSTUME NATIONAL Paperplane eau de parfum

Geuromschrijving

“A tribute to the ingenuity of Leonardo da Vinci, an ode to the perfection of origami, a tribute to memory and a sensory experience that insinuates itself into the depths of our senses. Paperplane is the origin of wonder, the dream that becomes possible, the continuous movement that remains suspended in a gasp of the mind, conjuring up ethereal images that have left the desire for lightness, the thrill of defying gravity, of dominating the skies, of imagining the perfect arc, the infinite direction, intact.”

Geurnoten

Topnoten: wierook, peper
Hartnoten: salie, cypriol, vetiver
Basisnoten: musk, mos, amber

Prijs en verkrijgbaarheid

CoSTUME NATIONAL Paperplane eau de parfum is verkrijgbaar vanaf €79,00/50ml via onder andere The C of Cosmetics.

costume national paperplane review eau de parfum

Review

Als het op een directe omschrijving van het parfum aankomt, dan komen de woorden moody, clean, aromatisch & skin-like naar boven, maar dan wel met een sensueel en poederig randje. Het is mooi hoe dit parfum zich tijdens het dragen blijft ontwikkelen, waardoor je ook zelf gedurende de dag het parfum steeds opnieuw beleeft wanneer je het warm hebt of wanneer je in de wind staat en de geur vanuit je jas of shawl opnieuw langs je neus komt.

Als je Excentric Molecules Molecule 01 in je collectie hebt en graag draagt, dan ga je deze ook vast lekker vinden. Ondanks dat dit parfum meer gelaagd is en meer geurnoten bevat – waaronder niet eens ISO E Super – vind ik hem echt in hetzelfde straatje passen qua gevoel wat het parfum naar boven brengt.

Qua longevity is dit parfum lang terug te ruiken, zowel op je huid als op kleding, en dat maakt hem zeker longwearing. Ondanks die intensiteit is het geen parfum met een enorme sillage, dus je zal niet op meters afstand al te ruiken zijn. Maar geloof me: mensen die dichterbij komen zullen er zeker een snif van meekrijgen en het heeft me al verschillende vragen en complimentjes opgeleverd :) Ook fijn: het is een perfect parfum om te combineren met andere parfums (layeren) om bijvoorbeeld een bloemig parfum of een lichtere geur meer warmte en diepte mee te geven.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Dit artikel bevat product(en) die beschikbaar zijn gesteld door een merk of bedrijf.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 5 februari 2024 at 12:29

  Mooie grote fles.
  Ben niet bekend met dit merk.
  Fijne review.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 februari 2024 at 13:23

   Dankjewel voor het compliment! De grootte valt trouwens wel mee hoor, dit is het 50ml flesje :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.