Beauty

Skinfood | De voordelen van collageen als supplement

1 februari 2024

wat is collageen? wat zijn de voordelen van collageen? (NutraSkin supplement)

Wanneer je denkt aan huidverbetering kom je vaak uit bij allerlei anti-age-crèmes of huidbehandelingen, maar we vergeten soms dat huidverzorging van binnenuit ook zeker een grote impact kan maken. Zo draagt een gezonde leefstijl zeker positief bij aan het gehele how to age-well, waarbij gezonde voeding en een aanvulling met supplementen ook een belangrijke rol speelt, zoals bijvoorbeeld collageen. Maar, wat is collageen precies en wat zijn de voordelen van een collageensupplement? In dit artikel lees je er alles over!

‘Lees ook: How to | 6 tips voor een strakkere en stevigere huid.’

wat is collageen? wat zijn de voordelen van collageen? (NutraSkin supplement)

Wat is collageen?

Simpel gezegd is collageen een eiwit dat van nature in je lichaam voorkomt en onderdeel is van het bindweefsel. Het zorgt hier voor de stevigheid van je organen, en laat nou net je huid je grootste orgaan zijn.. Collageen zorgt in de huid voor meer stevigheid en werkt samen met elastine aan een goede elasticiteit van de huid, maar collageen heeft op veel meer processen een positief effect.

Collageen wordt dan wel van nature aangemaakt door je lichaam, maar helaas neemt dit proces vanaf je 25e levensjaar af. En dat merk je rond die leeftijd aan het ontstaan van de eerste fijne lijntjes, rimpeltjes en een drogere en slappere huid. Daarbovenop zorgt een ongezonde leefstijl – zoals veel in de zon zijn, het eten van teveel suikers, alcohol drinken en roken – voor een versnelde afbraak van collageen.

Naast dat je dus kan zorgen voor een zo gezond mogelijke leefstijl, kan je de natuur een handje helpen door een collageensupplement in te nemen. Tip: neem een supplement waar naast collageen ook vitamine C aan toegevoegd is. Deze antioxidant staat er namelijk om bekend de collageenaanmaak te stimuleren en vrije radicalen op te ruimen, zodat collageen en de daarin voorkomende aminozuren beter hun werk kunnen doen.

De voordelen van collageen

Er worden een heleboel positieve eigenschappen toegeschreven aan het innemen van collageen in de vorm van capsules, poeders of drankjes. Zo zou het:

– een positief effect hebben op je huid, denk aan het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes
– bijdragen aan een meer elastische en stevigere huid
– zorgen voor mooie stevige nagels
– bijdragen aan voller en glanzend haar
– cellulite, de zogenoemde sinaasappelhuid, uiterlijk verminderen
– de huid van binnenuit gehydrateerd houden.

Een supplement met collageen heeft ongeveer 6-8 weken nodig waarna je het effect ervan zal gaan merken en is per individu verschillend. Zo is het effect ervan ook afhankelijk van je leeftijd, voedingspatroon, conditie van je huid en je algehele leefwijze.

wat is collageen? wat zijn de voordelen van collageen? (NutraSkin supplement)

Tip | NutraSkin Collagen Drink

NutraSkin is een beautysupplement voor natuurlijke huidverjonging en bevat per dagelijkse portie van één sachet 7,5g Verisol® collageenpeptiden (rund) en 80mg Vitamine C. Het is verder vrij van allergenen en additieven zoals suikers, zoet- of smaakstoffen. NutraSkin is dus echt een zo puur mogelijk clean label product, zodat je geen vitaminestapeling krijgt met eventuele andere supplementen zoals een multivitamine. Fijn om te weten: niet alle micronutriënten zijn oplosbaar in water, denk aan bijvoorbeeld het in vet oplosbare vitamine D. Een collageenpoeder waar vitamines en mineralen aan zijn toegevoegd, is daarom nooit compleet. Voor een extra aanvulling van micronutriënten is het daarom beter om naast je collageenpoeder een goed en compleet multipreparaat te nemen. Je mengt simpelweg dagelijks de inhoud van één zakje NutraSkin in een glas (200ml) met water, thee, koffie of vruchtensap en drinkt dit op.

–> Klik hier voor meer informatie over NutraSkin.

Supplementen met collageen worden niet voor niets gezien als een ‘anti-aging beauty booster’ en zo kan je het dan ook het beste zien. Is het noodzakelijk? Nee, waarschijnlijk niet. Maar het kan zeker ondersteuning bieden aan vollere haren en mooiere nagels en bijdragen aan huidverbetering.

Zo interessant, hoeveel er mogelijk is als het aankomt op het ondersteunen van je lichaam om op een zo mooi mogelijke manier natuurlijk ouder te worden :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

* Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 februari 2024 at 22:55

  Interessant.
  Nooit geweten……
  Heb hier iets van opgestoken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 februari 2024 at 08:55

   Leuk om te horen dat je er wat van geleerd hebt :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.