Beauty

Shoplog | Fenty Beauty make-up

2 februari 2024

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

Zangeres Rihanna lanceerde in 2017 haar eigen cosmetics brand: FENTY BEAUTY. Inmiddels zijn we al een aantal jaartjes verder en werd mijn nieuwsgierigheid steeds weer opnieuw geprikkeld als ik er op Instagram een nieuwe post van voorbij zag komen. Ik bestelde een aantal make-up-items en laat ze in deze shoplog graag aan je zien, natuurlijk inclusief swatches en first impressions!

‘Lees ook: Review | Keys Soulcare Let Me Glow illuminating priming serum.’

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

FENTY BEAUTY in Nederland

De producten van Fenty Beauty zijn in Nederland te bestellen via de Franse Sephora website en inmiddels ook via de officiële Fenty Beauty webshop. Ik bestelde de producten bij deze laatste en het duurde ongeveer een week voordat m’n pakketje uit Amerika binnenkwam, zónder extra douane-kosten dus dat was heel fijn (en waarschijnlijk een beetje geluk). Bij bestellingen boven de €72,00 betaal je geen verzendkosten naar Nederland en je kan er betalen via PayPal, creditcard, Klarna en iDeal.

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

Fenty Beauty Haul

Pro Filt’r soft matte powder foundation

Een poederfoundation in combinatie met een drogere huid is vaak niet echt een perfecte match, maar ik heb inmiddels zoveel reviews gelezen waarbij het resultaat toch wel echt heel erg mooi werd dat ik er té nieuwsgierig naar werd. Daarnaast is een poederfoundation heel eenvoudig in gebruik en neem je de compact makkelijk mee. De verpakking vind ik in ieder geval heel erg mooi qua vormgeving, ligt lekker in de hand, sluit goed en komt met een dubbele bodem waar een sponsje onderin ligt. Het gaat vast even ‘spelen’ worden om te kijken hoe deze foundation het fijnst en mooist aan zal gaan brengen, maar het resultaat komt zeker binnenkort voorbij in een Foundation Friday-artikel. De textuur voelt in ieder geval zijdezacht en lijkt zo op de hand in ieder geval mooi te versmelten met de huid.

De Pro Filt’r powder foundation belooft lichtgewicht aan te voelen, longwear te zijn, een lichte tot full coverage te kunnen bieden (ligt eraan hoe je het aanbrengt), en een ‘non-cakey soft matte finish’ te geven terwijl het non-creasing en blurring is. Na lang zoeken op swatches en reviews kwam ik uit op de kleur 120 light with neutral undertones. Deze kleur lijkt iets te licht in de pan, maar kwam ook tegen dat hij wat zou oxideren dus hoop dat hij eenmaal op de huid een goede match gaat zijn. Deze foundation kost €38,00/9,1g.

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

Match Stix in Amber 01

Ik blijf het leuk vinden om te zien hoe je met het juiste product een gezicht mooi kan contouren, het resultaat hiervan is vaak zo mooi! Maar, het is behoorlijk lastig om een goede contour te vinden voor een lichte huidtint en in een koele ondertoon zonder dat het dus te oranje/warm of te ‘muddy’ op het gezicht overkomt. De Match Stix matte contour skinstick in de kleur Amber 01 zou hier perfect voor zijn en zo met de swatch lijkt dit inderdaad een behoorlijk goede match te kunnen zijn. Daarnaast voelt het lekker romig aan en blend hij zonder moeite uit. Maar dit gaat wel even oefenen worden hoor, want ik ben geen contour-product gewend en heeft toch net een andere techniek nodig dan het aanbrengen van een bronzer.. Deze contour stick kost €25,00/7,1g.

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

Cheeks Out freestyle cream blush

Ik was vroeger een groot fan van de Bobbi Brown Pot Rouge en kreeg dus een beetje nostalgische gevoelens toen ik deze cream blush van Fenty Beauty tegenkwam. Ik heb een zwak voor een creamy blush die je ook op je lippen kan gebruiken, maar veel zijn toch net even te ‘vettig’ of juist te ‘droog’ waardoor ik dit type product al lang niet meer gebruikt heb. De kleur 02 Petal Poppin kwam op swatches en reviews zo fris over, dat ik er als een blok voor viel en besloot hem mee te bestellen. De kleur wordt op de website omschreven als ‘soft baby pink’, al vind ik hem duidelijk meer peachy en feller qua kleurintensiteit in het echt. Door de reviews die ik tegen was gekomen, had ik hier al rekening mee gehouden en ben er dus heel blij mee want het is een mooie frisse tint die heel mooi staat bij mijn lichte huidtint. De textuur voelt prettig aan, dus niet te vettig of te droog, blend heerlijk weg én is ook voor de lippen te gebruiken. Deze cream blush kost €25,00/3g.

fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland fenty beauty shoplog/haul, fenty beauty nederland

Snap Shadows Mix & Match eyeshadow palette

Ik was al langere tijd op zoek naar een lekker handzaam everyday oogschaduwpalette met goede neutrals, maar dan wel met een koelere ondertoon. Ik besloot voor de kleur 2 Cool Neutrals te gaan en dat is ook de perfecte omschrijving voor de kleuren. Er zitten vijf neutrale tinten in in verschillende finishes en één opvallende accentkleur. Van links naar rechts zie je de kleuren U There?, Wife it up, Risky Richez, Uppaclass, Hey Aunty en Gettin’ Toasty. De first impressions zijn heel positief qua pigmentatie en textuur en het is een prachtige kleurencombinatie waar je veel kanten mee op kan. Dit eyeshadow palette kost €28,00/6g.

Het is toch altijd een beetje een gok als je wat gaat bestellen van een merk dat je niet kent, wat zo enorm gehyped wordt en wat je niet zelf kan testen voordat je het aanschaft. Maar volgens mij heb ik met deze vier producten geen enkele miskoop gedaan, al wordt het dus wel nog even wat uittesten voor de mooiste resultaten met zowel de foundation als de contourstick, maar de blush en het palette zijn alvast echte liefde op het eerste gezicht (en eerste gebruik :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 4 februari 2024 at 13:48

  Ik heb de zelfde contourstick en kleur als jij. Voor mij werkt hij makkelijker als ik de stick op een kwast aanbreng en dan pas op mijn gezicht. Ik krijg het anders moeilijker geblend zonder foundation weg te vegen. Vloeibare highlighter is ook een toppertje van Fb.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 februari 2024 at 08:54

   Dankjewel voor de tip, ga ik het ook eens op die manier proberen! :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 2 februari 2024 at 22:53

  Schitterend 🥰
  De blush en de palette gaan op mijn shoplist…..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 februari 2024 at 08:55

   Die zijn zo fijn in gebruik ook, love them!

 • Avatar van Brenda
  Reply Brenda 2 februari 2024 at 14:33

  Ik heb mezelf tot nog toe nog niets gegund van Fenty. Al vind ik het wel prachtig.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.