Beauty

Love it! | Medik8 H.E.O. Mask

29 februari 2024

Medik8 H.E.O. Mask / Medik8 HEO Mask (review)

Mijn droge huid kan zeker zover in de wintermaanden wel eens om een intensieve hydratatieboost vragen. En precies dát geef je je huid met het Medik8 H.E.O. Mask: een gezichtsmasker voor de nacht dat je in twee stappen aanbrengt en in de ochtend je huid als herboren laat aanvoelen en er superfris uit laat zien. Ik vertel je er graag alles over in deze review!

‘Lees ook: Q&A | Wat is het verschil tussen een droge huid en een vochtarme huid?

Medik8 H.E.O. Mask / Medik8 HEO Mask (review)

Medik8 H.E.O. Mask

De belofte

“Uitdroging en een droge huid kunnen door veel verschillende factoren worden veroorzaakt: huidveroudering, koud weer, reizen, hormonale veranderingen, airconditioning, centrale verwarming etc. Deze veranderingen kunnen resulteren in een toename van TEWL (transepidermaal waterverlies), een proces waarbij water naar het huidoppervlak stijgt en ontsnapt, wat resulteert in een laag vochtgehalte in de huid. Het H.E.O. Mask is ontworpen om de zichtbare tekenen van droogheid en uitdroging aan te pakken, terwijl het de natuurlijke huidbarrière ondersteunt voor verbeterde hydratatie op de lange termijn.”

Ingrediënten

Stap 1 van het HEO Mask is een gel met onder andere aloë vera, urea, hyaluronzuur, allantoïne en zeekoolextract. Stap 2 van het HEO Mask is een crème met onder andere squalaan, ceramiden en lecithine. De combinatie van ingrediënten herstelt aan de ene kant de vochtbalans van de huid om de huid te hydrateren, gladder en voller te maken, ook verhoogt het de doorstroom naar diepere huidlagen voor een beter hydratatieniveau op lange termijn, voeden ze de huid diep en helpen ze de huidbarrière te versterken. Fijn om te weten: dit product is vegan en cruelty free.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Medik8 HEO Mask is verkrijgbaar voor €68,00/2x50ml via de Medik8 webshop.

Medik8 H.E.O. Mask / Medik8 HEO Mask (review) Medik8 H.E.O. Mask / Medik8 HEO Mask (review)

Review

Het Medik8 H.E.O. Mask is een ‘optimal ratio moisturisation two-step overnight mask’ en komt in een wit kartonnen doosje, waar vervolgens twee tubes product in zitten: een blauwe tube voor Stap 1 en een witte tube voor Stap 2. Aangezien je van dit product van beide stappen slechts product ter grootte van een amandel nodig hebt, ga je hier dus heel wat behandelingen uit kunnen halen.

Je brengt dit masker aan na het reinigen van je huid, als laatste stap van je skincare routine. Je brengt als eerste een amandelgrootte van Stap 1 aan op je gezicht, hals en decolleté en laat dit een paar minuten intrekken. Vervolgens masseer je een amandelgrootte van Stap 2 over diezelfde gebieden heen en laat je het geheel zitten als nachtmasker. In de ochtend spoel je je huid schoon met water en eventueel een washandje.

De meeste gezichtsmasker die je na een kwartier tot twintig minuten afspoelt vind ik helaas niet voldoende resultaat opleveren en ik merk hier maar heel kort enig effect van. Met het H.E.O. Mask is dat heel anders. Natuurlijk komt dat deels omdat je de producten er de gehele nacht op laat zitten, maar het heeft er ook mee te maken dat er hoogwaardige en bewezen effectieve ingrediënten in verwerkt zitten die heel goed samenwerken bij zowel een droge als vochtarme huid.

Het resultaat is op de foto hierboven goed te zien. Mijn huid ‘drinkt’ de ingrediënten als het ware op en het resultaat is een stralende, plumped en heerlijk soepele en gezond stralende huid. Het is misschien wel het meest hydraterende masker dat ik ooit probeerde en draagt er zeker aan bij dat ik – ondanks dat ik een droge huid heb – bijna nooit meer last heb van velletjes of schilfertjes en mijn fijne lijntjes en rimpeltjes nog niet zo diep en opvallend aanwezig zijn. Yes: I love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 29 februari 2024 at 16:28

  Het jammer dat dit niet een pot is met een spatel.
  Dit klinkt goed.
  Fijne review.
  De prijs houd me tegen.

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.